Hva kan du bruke vaselin til?

Kan man bruke vaselin på lepper?

Ifølge Mary-Ann Cabiao, brand manager i produksjonsselskapet Unilever, som blant annet representerer Kløver Vaseline, kan vaselin anvendes til å lindre tørr hud og sprukne lepper.

Hva er best mot såre lepper?

Bruk en fet leppepomade jevnlig, spesielt når det er kaldt eller inneklimaet er tørt. Bruk solstift eller leppebalsam med solfaktor hvis du oppholder deg mye i solen. Unngå å slikke. Slikking rundt munnen gjør leppene tørrere.

Er Carmex bra for leppene?

Man bør i tillegg tilføre fuktighet i form av en god leppepomade. Ettersom at leppene ikke har en egen talgproduksjon som virker smørende, blir redningen for mange en leppepomade som tilfører fuktighet og gir smøring. Et produkt mange nordmenn sverger til når de har tørre og sprukne lepper er storfavoritten Carmex.

Hvordan få fuktige lepper?

Vi forteller deg hvordan du får leppene myke og gjenfuktede igjen.
 1. Bruk skånsom eksfoliering. Døde hudceller som lagres på hudoverflaten kan gjøre huden enda tørrere. …
 2. Fukt og beskytt med fet krem. …
 3. Smør leppene ofte med leppebalsam. …
 4. Unngå å slikke deg på leppene. …
 5. Beskytt leppene med skjerf.

Kan man bruke vaselin i underlivet?

Glidemiddel ved vaginal sex

Ved vaginal sex kan du bruke alle slags glidemidler, men unngå å bruke glidemiddel som er basert på vegetabilsk olje (som vaselin) dersom du bruker kondom.

Hvor skal man bruke vaselin?

«Some like it hot»-stjernen er ikke alene om å elske vaselin – se hva flere andre store stjerner bruker den til her:
 • Mot gnagsår og tørr hud. …
 • Jukser vippene lengre. …
 • Tar det på tennene (hva?) …
 • Gir glød til øyelokk og kinnbein. …
 • Vakre øyebryn på et blunk. …
 • Fjerner vannfast maskara. …
 • Unngå neglelakksøl. …
 • Som leppeskrubb.

Kan man bruke vaselin på vippene?

Det er ikke å anbefale å smøre vaselin på vipper og bryn. Det er ikke skadelig men man kan få det i øynene og det kan være plagsomt fordi man da får en slags hinne på øyet som kan gjøre at man ser uklart. Det går bort av seg selv.

Kan gravide bruke vaselin?

Kan bruk av petrolatum hos gravide være skadelig for fosteret? SVAR: Vi har ikke funnet dokumentasjon som tilsier at topikal bruk av petrolatum (vaselin) i svangerskapet er skadelig for fosteret eller svangerskapsforløpet.

Er Vaseline bra?

American Academy of Dermatology anbefaler at man holder sår og mindre skader i huden fuktig med vaselin, for å forhindre arr, det kan også fremskynde produksjonen av ny hud. Det var tidligere vanlig å bruke vaselin som førstehjelp ved brannsår, men i dag frarådes bruk av vaselin på brannskader.

Er vaselin skadelig?

Vaseline inneholder mye fett, og som kan føre til tilstoppede kjertler og porer. Så i lengden kan Vaseline faktisk føre til irritasjon og slags kviser rundt øynene. (Hos noen. Man trenger ikke få disse problemene, man man kan få det).

Hva gjør man med solbrente lepper?

Forebygging av solforbrenning på leppene ved hjelp av solstift eller leppepomade med høy solfaktor er å foretrekke, men når skaden først har skjedd kan en svak kortisonkrem brukt morgen og kveld bidra til å dempe betennelsesreaksjonen der leppen er solbrent.