Hva hjelper mot Nakkehodepine?

Kan stiv nakke være farlig?

Det finnes farlige nakkesmerter, men det er heldigvis veldig sjeldent at det noe alvorlig. Nakken, korsryggen, kjeven og tarmer har til felles at de er sårbare for episoder med uforklarlige smerter – som tidvis kan være vanskelige å bli kvitt. I de fleste tilfeller går smertene bort.

Hva kan være årsaken til stiv nakke?

De fleste av oss har opplevd å ha stiv nakke. Dette er noe som er helt normalt og kan være utløst av blant annet stress, statisk og ensidig arbeid, gal liggestilling eller langvarige påkjenninger. En slik tilstand er ofte forbigående og for de fleste medfører ikke dette noen helseproblemer.

Kan man bli svimmel av stramme nakkemuskler?

Svimmelhet kan skyldes leddlåsninger og muskelspenninger øverst i nakken. Dette kan refereres til som nakkesvimmelhet (cevicogen svimmelhet). Tilhørende symptomer kan også være smerter og stivhet i nakken og brystryggen, hodepine og mer sjelden øresus.

Kan nakkesmerter være kreft?

Andre og mindre vanlige årsaker til nakkesmerte kan være brudd, revmatisk sykdom eller kreft. Ved slike tilfeller er det viktig at du følges opp av fastlege og/eller sykehusspesialist. De fleste nakkesmerter oppstår akutt og blir gradvis bedre over en periode på 1-3 uker.

Hva hjelper mot cervikogen hodepine?

Ved behandling av cervikogen hodepine kan avspenning og fysisk aktivitet bidra til å forebygge anfall.

Hvordan bli kvitt spenningshodepine?

Tren bort hodepinen

Frisk luft og trening kan hjelpe mot hodepine. Dersom hodepinen skyldes stiv nakke og skuldre, kan fysisk aktivitet bidra til å myke opp muskler og ledd, i tillegg til å øke blodsirkulasjonen. Under trening frigjøres endorfiner i kroppen som gjør at man blir i bedre humør.

Hvordan trene opp nakken?

Plasser begge hendene på hodet og trekk det forsiktig frem og ned mot brystet. Når du kjenner at det strekker i nakken holder du stillingen i 15-20 sek. Gjenta dette 2-3 ganger til du kjenner at musklene slapper av.

Når oppsøke lege ved nakkesmerter?

Spør legen om nakkesmerter

Mange nakkesmerter starter akutt, og blir som regel bedre etter et par dager. Da kjennes nakken øm og vond, særlig ved bevegelse. Smerten kan stråle ut til hode og skuldre. Hvis armen eller hånden føles nummen og svak bør du sannsynligvis oppsøke legen din, da dette kan skyldes en prolaps.

Er det farlig å massere nakken?

– Kan massasje utført av en ikke-faglært være skadelig? – Nei, ikke så lenge man ikke masserer for hardt. Man bør også være forsiktig med nakken og hodet.

Kan man dø av å knekke nakken?

Jo høyere oppe i ryggmargen skaden sitter, jo mer omfattende blir skadene og lammelsene. Ved skader i nakken vil også armene kunne være lammet. Skader i den aller øverste del av nakken kan forårsake død fordi det blant annet kan ramme nerver som kontrollerer pustingen.

Hva gjør man med stiv nakke?

5 tips for å hjelpe nakkesmerter
  1. Hold deg i bevegelse. Sett av litt tid til generell aktivitet som vil være med på å løse opp stive og stramme muskelknuter.
  2. Prøv å unngå stress. …
  3. Ved akutte smerter kan man bruke en ispose over der det er mest smertefullt i ca 15 min 1 gang i timen. …
  4. Masser egne skuldre. …
  5. Tøy og strekk.