Hva hjelper mot fruktfluer?

Hvor ofte formerer bananfluer seg?

En hunn kan legge flere hundre egg, og disse klekker etter bare én til to dager. Ved romtemperatur kan derfor hele livssyklusen fra voksen til ny voksen kun ta 10 til 15 dager. Ved for eksempel å ha gammel frukt liggende, kan det etter få uker dukke opp svært mange bananfluer i alle rom.

Hvor lenge varer bananflue sesongen?

Selv om fluene kan opptre innendørs hele året, er høysesongen fra august til november. DRUKNER: Rødvin og Zalo gjør at bananfluene ikke kommer seg opp og dermed dør.

Hvor legger bananfluer egg?

– Den legger egg i skallet på overmoden frukt. Det kan også finnes egg i brune flekker på frukten, men disse skjærer vi jo bort. Dessuten foretrekker fluene nesten råtten frukt, som vi ikke spiser, sier Ekrem.

Hvordan bli kvitt Plantefluer?

3 måter å minimere fluer rundt potteplantene
  1. Appelsinskall i jorden. Det er noen lukter som fluene ikke liker, og en av disse luktene er appelsin. …
  2. Såpe og vann. Et allment kjent middel mot fluene er å sprøyte plantene med zalovann. …
  3. La plantene tørke ut.

Hvordan bli kvitt bananfluer fort?

Eddik og oppvaskmiddel

Ha litt eddik og et par dråper oppvaskmiddel i en skål. Bananfluene til tiltrekkes av lukten av eddik, mens oppvaskmiddelet vil føre til at fluene drukner.

Hva holder bananfluer borte?

Bøckman anbefaler en blanding av eddik og zalo. Eventuelt en blanding av eddik og vin. – Bananfluer spiser alt som gjærer, og de liker både øl og vin. Men husk at blandingen ikke må være sterkere enn 12 prosent.

Hva hjelper mot bananfluer?

Finn frem en liten bolle og hell litt eddik i den. Tilsett et par-tre dråper med Zalo og la blandingen stå utildekket. Såpen tilsettes for å fjerne overflatehinnen i eddiken slik at bananfluene synker.

Hvordan bli kvitt små svarte fluer inne?

6 måter å bli kvitt småfluer / hærmygg / sørgemygg:
  1. Tørk dem ut! Den enkleste og mest effektive måten er å la jorda til plantene dine tørke ut, i hvert fall i de øverste centimeterne av jordlaget. …
  2. Duften av appelsin liker de ikke! …
  3. Fyrstikker i jorda. …
  4. Eddik og/eller Zalo i vannet. …
  5. Frys dem ut! …
  6. Sett opp en fluefelle!

Hvordan kommer bananfluer ind i huset?

Mange tror feilaktig at de kommer fra frukten eller krydderurtene du har i huset, men fakta er at de kommer utenfra. De elsker råtnende frukt, så de lukter seg frem til disse, og tar seg inn i huset via luftekanaler og sprekker, ifølge Forskning.no.

Hvilken eddik mot bananfluer?

TO: Finn frem en nesten tom flaske med epleeddik, skru av korken og dekk flaskeåpningen med litt plastfolie. Fest gjerne plastfolien med en strikk rundt tuten, slik at den dekker flasketuten stramt. Stikk så et lite hull i plasten, slik at bananfluene kan komme gjennom det, og bli dradd mot lukten av eddik.

Er bananfluer farlig?

Bananfluene kalles også fruktfluer eller eddikfluer. De er ikke farlige, men de kan spre sykdomsfremkallende smittestoffer siden de flyr mellom rene og urene miljøer. Bananfluer er alt annet enn kresne, og flyr ofte mellom søppel, gjærende frukt, matrester og gamle tomflasker.