Hva gjør man med brokk?

Har jeg brokk?

Et ukomplisert brokk gir som regel lite smerter og kan lett trykkes inn. Dersom brokket setter seg fast (blir innklemt) gir det tildels kraftige smerter, og du kan oppleve symptomer som kvalme og oppkast. I slike tilfeller er det nødvendig å operere, og du bør snarest ta kontakt med lege for å bli innlagt på sykehus.

Når bør brokk opereres?

Dersom tarmslyngene blir klemt i brokket, og ikke lar ser seg dytte på plass i magen, kalles det et «inneklemt brokk«. Dette er en tilstand med kraftige smerter og ømhet som krever operasjon straks.

Hva er Bukveggsbrokk?

Lyskebrokk og bukveggsbrokk oppstår på grunn av en feil eller svakhet i bukveggen. Det dannes en brokksekk av bukhinnen som kan inneholde vev eller organer fra bukhulen. Et ukomplisert brokk gir som regel lite smerter og kan lett trykkes inn.

Hvorfor bruke Brokkbelte?

HH støtte/brokkbelte er et belte til anvendelse ved brokk rundt stomi og for støtte ved mindre brokk. Kan også benyttes forebyggende for brokk. Kan anvendes på begge sider, har en grå og en sort side. Former seg fint til kroppen, er behagelig å ha på og tørker raskt.

Kan brokk forsvinne av seg selv?

Brokken faller oftest ut ved høyt buktrykk, for eksempel hvis man løfter noe tungt eller anstrenger seg i forbindelse med toalettbesøk. Man kan ikke kurere et lyskebrokk på egen hånd og det forsvinner ikke av seg selv. Derimot kan brokksekkens innhold gå inn og ut gjennom åpningen i bukveggen.

Hvor lenge vondt etter brokkoperasjon?

Du må regne med en del smerter og litt stramming på operasjonsstedet de første dagene. Du vil få resept på smertestillende tabletter. De 2 første ukene etter operasjonen må du ta det litt med ro og unngå brå bevegelser, hoste og unngå tunge løft inntil 6 uker etter operasjon.

Hvor lenge smerter etter brokkoperasjon?

Etter operasjonen er det normalt å ha smerter. De første dagene etter operasjonen bør du derfor ta smertestillende jevnlig og til faste tider. Ofte vil du trenge å kombinere ulike smertestillende preparater de første dagene. Nedtrapping av smertestillende gjøres etter hvert som smertene avtar.

Hva er Stomibrokk?

Hva er et brokk i stomiområdet? Et brokk i stomiområdet oppstår på grunn av en svakhet i bukveggen som gir en utposing av et organ eller en del av et organ (vanligvis tarmen). Svakheten er årsaken til at brokk i stomiområdet oppstår som en utbuling rundt stomien.

Hva er inneklemt brokk?

Dersom brokket ikke lar ser seg dytte på plass inn i bukhulen, kalles det et «inneklemt brokk» (inkarserasjon). Dette er en tilstand med kraftige smerter og ømhet. Det er fare for at den delen av tarmen som befinner seg inne i brokket, kan få avklemt blodtilførselen.

Hva er en bukhule?

Buken er den delen av kroppsveggen som ligger mellom brystkassen og bekkenet. Man bruker også betegnelsen «bukhulen», som er omgitt av bukveggen, på tross av at den ikke er noen egentlig hule, men er helt fylt med innvollsorganer. Den gjengse betegnelsen «magen» blir upresis eller feil.

Hva er Gilmores Groin?

Selv om tilstanden betegnes som idrettsbrokk, så er det egentlig ikke noe brokk, men en skade på muskulaturen og bindevevet der dette fester seg på beinet i lysken. På engelsk har tilstanden fått navnet «Gilmore’s groin» etter kirurgen Jerry Gilmore som først beskrev syndromet i 1980.