Hva forårsaker psoriasis?

Beskrivelse

Psoriasis er en autoimmun sykdom som påvirker huden. Det får hudcellene til å formere seg raskt og akkumulere på overflaten av huden. Disse ekstra hudcellene skaper tykke og scaly patches samtaler plaques. Platene vokser oftere på:

 • albuer
 • knær
 • hodebunn
 • Baksiden av ryggen
 • håndflater
 • fotplanter

Områdene i huden påvirket typisk rødt og inneholder tørre og pruriginøse skalaer. De kan også være mer følsomme og forårsake en brennende følelse eller smerte på huden.

Det anslås at psoriasis påvirker 7.5 millioner mennesker i USA. Hvis du har psoriasis, er du sannsynligvis kjent med disse irriterende symptomene. Du kan også vite at psoriasis er en kronisk tilstand som kan administreres med behandling, men ikke herdet.

Men du vet hvorfor din problemer har utviklet seg først? Eller fordi symptomene dine går og kommer? Selv om de spesifikke årsakene til psoriasis ikke er fullstendig forstått, kan de mulige utløsende faktorer av symptomer forhindre fremtidig rehabilitering og forbedre livskvaliteten.

Hva er årsakene til psoriasis?

Den eksakte årsaken til psoriasis er ikke kjent. Noen medisinske forskere har teorier om hvorfor folk utvikler psoriasis. I følge Nasjonalt psoriasis fundament, Om lag 10% av befolkningen arver gener som øker sannsynligheten for å kontraherende psoriasis. Av det 10%, men bare 2-3% utvikler faktisk uorden.

Forskere har identifisert om 25 genetiske varianter som kan øke risikoen for psoriasis. Det antas at disse genetiske varianter forårsaker endringer i måten kroppens celler oppfører seg på. T-celler er celler i immunsystemet som normalt bekjemper skadelige invaders, for eksempel virus og bakterier.

I mennesker med psoriasis angriper T-celler også sunne hudceller ved en feil. Dette svaret fra immunforsvaret oversetter til en rekke reaksjoner, inkludert:

 • L’utvidelse av blodårer i huden
 • En økning i hvite blodlegemer som stimulerer huden til å produsere nye celler raskere enn vanlig
 • En økning i hudceller, T-celler og tilleggsceller i immunsystemet
 • En opphopning av nye hudceller på hudoverflaten
 • Utviklingen av tykke og squamous flekker forbundet med psoriasis

Vanligvis oppstår disse effektene som svar på en utløser.

Hva psoriasis utløser?

Symptomene på psoriasis utvikler seg ofte eller forverres på grunn av visse utløsningsfaktorer. Disse kan være relatert til miljøet eller fysisk. Utløsere varierer fra person til person, men de vanlige utløserne av psoriasis inkluderer:

 • Kald temperaturer
 • Drikke for alkohol
 • røyk
 • ha en’annen autoimmun sykdom, som hiv eller l’reumatoid artritt
 • Infeksjoner som forårsaker et immunsystem svekket, som sår i halsen
 • En hudlesjon, som et kutt, en insektpunktur eller en solbrenthet
 • Overdreven stress og spenning
 • Noen stoffer, inkludert litium, beta-blokkere og antimalariale stoffer

Du kan identifisere dine spesifikke utløsere ved å overvåke når psoriasis symptomene oppstår. For eksempel har du lagt merke til en rehabilitering etter en stressende uke på jobben? Dine symptomer har forverret seg etter å ha drukket en øl med venner? Forbli årvåken når symptomene oppstår, kan hjelpe deg med å bestemme de potensielle utløsende faktorene til psoriasis.

Legen din kan også vurdere medisiner og generell helse for å hjelpe deg med å identifisere de mulige utløserne. Pass på at du informerer legen din om reseptbelagte eller motvirkende medisiner du kan ta. De kunne bytte til en annen medisinering eller endre doseringen hvis de mistenker at stoffet forårsaker epidemiene dine. Men du bør ikke stoppe stoffinntaket med mindre legen din forteller deg å gjøre det.

Hvordan hindre psoriasis rehabilitering?

Selv om du ikke kan endre generene dine, kan du forhindre psoriasis rehancies ved å sjekke symptomene dine gjennom vanlige behandlinger. Disse inkluderer anvendelsen av aktuelle legemidler, L’rekruttering av orale narkotika eller kvittering av injeksjoner for å redusere symptomer på ubehagelig psoriasis.

Fototerapi eller lett behandling kan også redusere forekomsten av psoriasis. Denne typen behandling inkluderer det naturlige eller kunstige ultrafiolette lyset for langsom vekst og # 8217; hudbetennelse.

I tillegg til medisinske behandlinger, kan du gjøre noen livsstilsendringer, også redusere risikoen for en psoriasis forverring. Disse inkluderer:

Redusere stress

Selv om stress kan ha en negativ innvirkning på noen, er det spesielt problematisk for personer med psoriasis. Kroppen har en tendens til å ha en inflammatorisk reaksjon på stress. Dette svaret kan føre til begynnelsen av psoriasis symptomer. Du kan prøve å redusere mengden stress i livet ditt gjør yoga, meditere eller møte en terapeut regelmessig.

Ta vare på huden din

Skinskader, som forbrenning og riper, kan utløse psoriasis i noen mennesker. Disse typer lesjoner kan vanligvis forhindres ved å praktisere en god hudpleie.

Når du utfører aktiviteter som kan forårsake hudskader, bør du alltid ta ekstra forholdsregler. Bruk solkrem og ha på seg en lue når du passerer tiden på & # 8217;. Du bør også være forsiktig når du trener aktiviteter ALLE’åpne og kontakt sport, for eksempel basketball eller fotball.

God hygiene

Det er kjent at infeksjoner utløser psoriasis fordi de stresser immunforsvaret, forårsaker en inflammatorisk reaksjon. Streptococcus er spesielt forbundet med utbruddet av psoriasis symptomer, spesielt hos barn. Imidlertid kan psoriasisrehabilisasjoner forekomme etter en mal D’ører, tonsillitt eller en infeksjon av respiratorisk eller hud infeksjon. Disse typer infeksjoner kan generelt forhindres med god hygienisk praksis.

Pass på at du vasker hendene dine ofte i løpet av dagen. Unngå også å dele kopper og kjøkkenutstyr med andre mennesker. Det er også viktig å rense et kutt eller et sår riktig og holde det dekket slik at det ikke er smittet.

Spis et sunt kosthold

L’fedme eller overvekt synes å forverre symptomene på psoriasis. Så det er viktig å håndtere vekten din ved å regelmessig trene og følge et sunt kosthold. Hvis du har problemer med å spise sunt, kan du konsultere en ernæringsfysiolog for å be om hjelp. De kan hjelpe deg med å forstå hvor mye mat og hvilken mat du bør spise hver dag for å gå ned i vekt.

Ta bort

Selv om psoriasis ikke kan helbredes, kan styres. Samarbeide med legen din for å finne behandlinger som lindrer kløe og ubehag kan lindre symptomene på psoriasis. Ta også tiltak for å identifisere utløsere for symptomer og grense L’Eksponering for disse utløserne kan bidra til å forhindre fremtidig rehabilitering.