Hva forårsaker pankreatisk insuffisiens esokrine?

COS’er EPI L & # 8217;?

Bukspyttkjertelen din spiller en viktig rolle i fordøyelsessystemet ditt. Dens oppgave er å produsere og frigjøre enzymer som hjelper fordøyelsessystemet til å bryte ned mat og absorbere næringsstoffer. L’Pankreasen insuffisiensiocokrine (EPI) utvikler seg når bukspyttkjertelen ikke produserer eller frigjør en tilstrekkelig mengde av disse enzymer. Denne mangelen på enzymer gjør det vanskelig for kroppen din, konverterer mat til skjemaer som fordøyelsessystemet ditt kan bruke

Symptomene på EPI-EPI blir tydeligere når produksjonen av # 8217; enzymet ansvarlig for å bryte fett faller til 5 prosent 10 vanlig. Når dette skjer, kan du ha vekttap, diaré, fett og oljeholdige kvinner og symptomer forbundet med underernæring.

Hvilken årsak L’Epi?

L’Epi oppstår når bukspyttkjertelen slutter å frigjøre en tilstrekkelig mengde enzymer for å støtte normal fordøyelse.

En rekke forhold kan skade bukspyttkjertelen og føre til EPI. Noen av dem, som pankreatitt, forårsaker bukspyttkjertelenceller direkte å skade bukspyttkjertelen som produserer fordøyelsesenzymer. Selv arvelige forhold som Shwachman-Diamond-syndrom og cystisk fibrose kan forårsake EPI, samt bukspyttkjertel eller mageoperasjon.

Kronisk pankreatitt

Kronisk pankreatitt er en’betennelse i bukspyttkjertelen som ikke går bort over tid. Denne form for pankreatitt er den vanligste årsaken til EPI hos voksne. L’Betennelse i fremdriften av bukspyttkjertelen skader cellene som produserer fordøyelsesenzymer. Derfor utvikler de fleste med pankreatitt pågår også utilstrekkelig eksokokrin.

Akutt pankreatitt

Sammenlignet med kronisk pankreatitt, 0117; Epi er mye mindre vanlig i pankreatitt som går og kommer i korte perioder. Ubehandlet akutt pankreatitt kan utvikles i kronisk form over tid, og øker sjansene for å utvikle EPI;.

Autoimmun pankreatitt

Dette er en slags pankreatitt som oppstår når immunforsvaret angriper bukspyttkjertelen. Steroidbehandlingen kan hjelpe folk med autoimmun pankreatitt å se en bedre produksjon av enzymer.

Diabetes

Personer med diabetes lider ofte av EPI. Forskere komponerer ikke fullt ut forholdet mellom diabetes og epi. Det er sannsynligvis relatert til hormonelle ubalanser som bukspyttkjertelen opplever under diabetes.

Kirurgi

L’Epi er en vanlig bivirkning av fordøyelseskanalen eller bukspyttkjertelen. Ifølge en serie av gastrisk kirurgisk studier, opp til 80 prosent av folk som har gjennomgått en bukspyttkjerteloperasjon, mage eller alt «8217, vil høyere tarmen utvikle efene.

Når en kirurg fjerner alt eller en del av bukspyttkjertelen, kan det produsere mindre mengder enzymer. Selv de kirurgiske inngrepene i magen, All’tarmen og bukspyttkjertelen kan føre til EPI ved å endre måten ditt fordøyelsessystem passer til. For eksempel kan fjerningen av en del av magen forstyrre intestinale refleksene som er nødvendige for å fullstendig blande næringsstoffer med bukspyttkjertelen enzymer.

Genetiske forhold

Cystisk fibrose er en arvelig sykdom som får kroppen til å danne et tykt lag av slim. Mucuspinner til lungene, fordøyelsessystemet og andre organer. Av 90 prosent av mennesker med cystisk fibrose utvikler Epi.

Shwachman-Diamond Syndrome er en svært sjelden arvelig tilstand som påvirker bein, benmarg og bukspyttkjertelen. Folk med denne tilstanden har vanligvis l’Epi i tidlig barndom. Bukspyttkjertelfunksjonen forbedres i omtrent halvparten av barn med modenhet.

Cøliaki

Celiac sykdom er forbundet med manglende evne til å fordøye gluten. Sykdommen påvirker seg om 1 prosent Amerikanske voksne. Noen ganger har de som følger et glutenfritt kosthold fortsatt symptomer, som diaré pågår. I dette tilfellet kan symptomene skyldes EPI forbundet med cøliaki.

Bukspyttkjertelen kreft

L’Epi er en komplikasjon av kreft i bukspyttkjertelen. Prosessen med tumorceller som erstatter bukspyttkjertelceller kan føre til EPI. En kreft kan også forhindre at enzymer kommer inn i fordøyelseskanalen. L’Epi er også en komplikasjon av kirurgi for behandling av kreft i bukspyttkjertelen.

Inflammatoriske tarmsykdommer

Crohns sykdom og ulcerøs kolitt er både intestinale inflammatoriske sykdommer som forårsaker immunforsvaret og fordøyelseskanalen betennelse. Mange mennesker med Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt kan også utvikle EPI. Forskere har imidlertid ikke identifisert den eksakte årsaken til denne rapporten.

Zollinger-Ellison Syndrome

Dette er en sjelden sykdom hvor tumorer i bukspyttkjertelen eller andre deler av # 8217; tarmene produserer store mengder hormoner som fører til A’overdreven magesyre. Quell’magesyre hindrer fordøyelsesenzymer å fungere skikkelig, og bringe til EPI.

Jeg kan forhindre EPI L & # 8217?

Mange av betingelsene knyttet til EPI, inkludert bukspyttkjertelkreft, cystisk fibrose, diabetes og bukspyttkjertelkreft, kan ikke kontrolleres.

Men det er noen faktorer du kan sjekke. Intent og kontinuerlig forbruk av alkohol er den vanligste årsaken til pankreatitt pågår. Kombiner bruken av alkohol med en diett rik på fett og røyk kan øke mulighetene for pankreatitt. Personer med pankreatitt forårsaket av høyt alkoholforbruk har en tendens til å ha en mer alvorlig magesmerter og utvikler seg raskere.

Selv cystisk fibrose eller pankreatitt i familien din øker sjansene dine for å utvikle Epi L & # 8217.