Hva forårsaker oransje urin?

Beskrivelse

Fargen på vår tisse er ikke noe vi normalt snakker om. Vi er vant til å være i spekteret fra gul til nesten lys. Men når urinen din er oransje, eller rød eller grønn, kan noe alvorlig skje.

Mange ting kan endre fargen på urinen din. Mesteparten av tiden er det ufarlig. Hvis du ikke hadde nok vann i en gitt dag, kan du merke at det er mørkere. Hvis du har spist rødbeter, kan du ha litt «8216; av frykt når du ser på bunnen og ser den røde tint urinen. Imidlertid krever noen urin misfarging tilfeller legenes oppmerksomhet.

L’Orange urin kan ha mange årsaker. Noen er ufarlige og andre er seriøse. Fargeskift skal være kortsiktig, så hvis urinen din er kontinuerlig oransje, uansett endringene du gjør, kontakt legen din.

De vanligste årsakene til oransje urin inkluderer:

Dehydrering

Kanskje den vanligste årsaken til den oransje urinen er rett og slett mangel på nok vann. Når det er høyt konsentrert, kan urinen variere fra mørkegul til oransje. Løsningen drikker mer væsker, spesielt vann. Innen noen timer bør urinen gå tilbake til en nyanse mellom lysegul og gjennomsiktig.

avføringsmiddel

Hvis du bruker avføringsmidler som inneholder Senna, A’gress som brukes til å behandle forstoppelse, kan du oppdage at de også påvirker fargen på urinen.

Vitaminer og kosttilskudd

Hvis du tar gruppe B-vitaminer, høye doser vitamin C eller beta-karoten, kan dette forvandle urinen til lysegul eller oransje. Betakaroten, at kroppen din konverterer til vitamin A, er stoffet som gjør oransje gulrøtter og andre grønnsaker, så det er åpenbart at det også kan påvirke urinen din! Spis også mat rik på beta karoten kan forandre urinen i en mørkere gul eller oransje farge.

Kjemoterapi

Noen kjemoterapeutiske stoffer kan forårsake en endring i urinens farge som kan være ufarlig. Imidlertid kan noen kjemoterapeutiske legemidler skade blæren eller urinene, som også kan endre farge Alle & # 8217;. Hvis du blir sendt til kjemoterapi og finner endringer i fargen på urinen, snakk med legen din.

Hepatisk dysfunksjon

Hvis urinen din er konstant oransje eller mørkegul og justeringen av & 7217; inntak av væsker og kosttilskudd synes ikke å gjøre en forskjell, det kan være et tidlig tegn på leverproblemer eller bilgater. Hvis problemet vedvarer, snakk med legen din.

Andre mulige urinfarger

Den unormale fargen på urinen er ikke begrenset til solens oransje og mørkgule nyanser.

Rød urin

L’Red urin, for eksempel, kan skyldes forbruket av store mengder bete eller bær, samt fra matfargestoffer. Men det kan også være noe mer alvorlig. Blodet i urinen, for eksempel, kan skyldes cystbrudd, urinveisinfeksjoner, kreftformige svulster og til og med fra langdistanse tur. Selv narkotika som rifampicin, fenazopiridin (pyridium) og sulfasalazin (azulfidin) kan forandre fargen på urinen i rød eller rosa.

Blå eller grønn urin

Matfarger kan også være årsaken til den blå eller grønne urinen. Selv fargestoffer som brukes i medisinske tester for blærens funksjon, og nyrer kan ha denne effekten. Noen stoffer forårsaker også blå og grønn urin, for eksempel propofol og indometacina. Selv L’lyse gul eller lysegrønn urin kan være et overskudd av tegn på gruppe B-vitaminer. Det er kjent at asparges ga alt’urin en grønn fargetone.

Brun urin

L’Brown urin kan skyldes forbruket av mange bønner eller aloe forbruk. Det kan imidlertid også være en grunn til alvorlig bekymring og indikere leversykdommer og nyrer.

Det er normalt at urinen kan endres fra tid til annen i henhold til maten du spiser, av stoffene du tar og mengden vann du drikker. Men når disse endringene ikke demper, kan de indikere et problem. I tvilstilfeller, kontakt legen din i stedet for å snuble i # 8217; selvdiagnose.

Hva er årsakene til oransje poop? »