Hva forårsaker munn i fjellet dugg?

Beskrivelse

Siden du er barn, blir du advart om at sukkerholdige drikker kan være skadelige for tennene dine. Men mange unge med Mountain Dew Mouth oppdager hvordan sant disse advarslene er.

Mountain Dew munnen refererer til karies som følger med hyppig forbruk av brus (Pop Soda), spesielt & # 8211; Som du kan intuisjon og # 8211; Mountain Dew.

Fenomenet er vanlig i regionen av US Appalachi, hvor 98 prosent av folk opplever karies før 44 år.

Men hvordan dette diffused dental drama oppstår og hva du kan gjøre for å sikre at tennene dine forblir sunne?

Foto av munnen av fjellet dugg

.

Som brus skader tenner

Mange utdanning De har tilknyttet en’høy inntak av karboniserte drikker, som fjelldugg, med større dental erosjon.

De karbonerte drikkene skadet seg til tennene. Og & # 8216; så enkelt. Men årsakene er ikke så enkle.

En kombinasjon av sukker, karbonering og syrer Alle’interiør av drikkevarer krediteres med dental skade.

Sukker, karbonering og syrer svekker tenner emalje, det beskyttende belegget av tennene. De oppfordrer også veksten av bakterier i munnen. Uten emaljen som beskytter tennene, kan disse bakteriene forårsake betydelig skade.

Mountain Dew Mouth er et fenomen nært forbundet med Verdastra Mountain Dew Drink. Denne bruset inneholder ca. 11 ts sukker per del fra 12 gram fluid (360 ml), mer enn coca-cola eller pepsi.

Mountain Duw inneholder også sitronsyre, en ingrediens som ofte brukes i sitron-flavored mat og drikke eller kalk. Eksperter sier at denne syrebestanddelen legger til et annet lag av fare for drikke.

Hvor vanlig er det?

Det er vanskelig å si hvordan Common Mountain Dew Mouth er, men vi vet at forbruket av brus er på historiske høyder. L’myke drikke industrien er en’industri fra en milliard dollar på året, med mange amerikanere som forbruker mer brus på en enkelt dag.

I noen områder av landet er denne prisen høyere. Mountain Dew Mouth Experts tyder på at amerikanerne i Appalachi er spesielt sårbare fordi de er mer sannsynlig å leve i fattigdom, de har mindre tilgang til kvalitet tannpleie og er rett og slett uvitende om skadene de gjør med tennene sine. Tross alt koster bruken mindre enn melk og går ikke galt.

Noen forskere anslår det rundt 98 prosent av mennesker som bor i Appalachi-regionen eksperimenterer Carie ALL’alder av 44 og omtrent halvparten er diagnostisert med periodontal sykdom.

Det er ikke uvanlig å se unge mødre som legger Mountain Dew i flasker eller unge voksne med tenner råtten i denne regionen i landet.

Hva er løsningene?

En enkel måte å unngå Mountain Dew Mouth er å redusere eller slutte å drikke Mountain Dew og andre brus. Men hvis du ikke kan kvitte deg fra # 8217; vane, er det andre måter å redusere risikoen på.

Drikke vann. Eksperter sier at å nippe til at disse drikkene i løpet av dagen forverrer fare. Bad tenner i en konstant strøm av skadelige syrer og sukker. Drikk rent vann senere og bruk det som munnvann kan bidra til å redusere surhet.

Besøk tannlegen. Til og med A’tilstrekkelig tannpleie er viktig. Vanlige besøk fra tannlegen kan identifisere hulrom og skade før de utvikler seg mot synlige karies.

Vent før børste. En studere antyder å pusse tennene umiddelbart etter å ha drukket brus kan forårsake enda større skade, siden emaljen er sårbar i øyeblikk umiddelbart etter syrene. Forskere tyder på å vente minst 1 time etter å ha drukket bruset før du børster tennene.

På en bredere skala har eksperter foreslått å beskatte de karbonerte drikkene, noe som gjør dem ikke tilgjengelige for L’kjøp med måltidskuponger og øker utdanningen for risikopopulasjoner.