Hva forårsaker knuterne bak ørene?

Forståelse av knuterne bak ørene

I de fleste tilfeller er noduler eller knuter bak ørene ufarlige. De kan rapportere behovet for narkotika, som i tilfelle av en infeksjon på 8217, men de er sjelden et tegn på et farlig eller potensielt dødelig problem.

Ulike forhold kan forårsake noder, knuter, fremspring eller knuter bak ørene. I rekkefølge av sannsynlighet er de:

 • infeksjon
 • mastoiditt
 • abscess
 • otitis media
 • Lymfadenopati (sekundær til infeksjoner av øre eller hals)
 • Sebaceous cyster
 • Acne vulgaris
 • lipoma

1. Infeksjon

Mange bakterielle og virusinfeksjoner kan forårsake hevelse rundt nakken og ansiktet. To av disse infeksjonene er ondt i halsen og smittsom mononukleose (Epstein-Barr-virus). Andre forhold kan også forårsake hevelse i og rundt nakken og ansiktet. De inkluderer:

 • Hiv og aids
 • meslinger
 • vannkopper

2. Mastoiditt

Hvis du utvikler A’infeksjon ALL’øre og ikke mottar omsorg, kan du utvikle en «8217; mer alvorlig infeksjon i mastoidite-samtalen.

Denne infeksjonen utvikler seg i beinutviklingen bak øret, kalt mastoid. Kan forårsake utvikling av pus-fylte cyster. I sin tur kan du føle deg som klumper eller knuter bak øret.

3. Abscess

En abscess utvikler seg når vev eller celler i et kroppsområde er smittet. Kroppen din reagerer på infeksjonen som prøver å drepe bakterier eller invadere virus. For å bekjempe bakterier, sender kroppen din hvite blodlegemer til de infiserte områdene.

Disse hvite blodlegemer begynner å samle seg i en skadet posisjon, og følgelig begynner pus-pusten å utvikle seg. Pusen er et tett produkt og ligner en væske som utvikler seg fra døde hvite blodlegemer, vev, bakterier og andre invasive stoffer. Abscessene er ofte smertefulle og varme til berøring.

4. Otitis media

Otis Media er et annet begrep for A’Ear. Disse kan være bakterielle eller virale. Når du verifiserer A’infeksjon kan forårsake opphopning av smertefulle væsker og hevelse. Disse symptomene kan forårsake synlig hevelse bak øret. Antibiotika kan brukes til å lindre symptomer og ende opp med alle «8217;.

5. Lymfadenopati (sekundær til infeksjoner av øre eller hals)

Lymfadenopati starter i lymfeknuter. Lymfeknutene er små strukturer som ligner organer som er tilstede i hele kroppen. Dette inkluderer under armene, nakken, i kaien og bak ørene.

Fra tid til annen vil lymfeknutene svulme. I mange tilfeller er hevelsen et resultat av en infeksjon i & # 8217;. Som antall celler som kjemper infeksjoner øker, vil de begynne å akkumulere i lymfeknuter. Engrossed lymfeknuter er vanligvis forårsaket av infeksjoner, betennelse eller kreft.

6. Sebaceous cyster

Sebaceous cyster er godartede fremspring som oppstår under huden. De utvikler seg mer vanlig på hodet, nakken og bysten.

Denne typen cysten utvikler seg rundt talgkjertelen, som er ansvarlig for produksjonen av olje som smører huden og håret. De fleste sebaceous cyster forårsaker liten eller ingen smerte. De kan være ubehagelig eller irriterende på grunn av det punktet de utvikler seg på kroppen din.

7. Acne vulgaris

L’Akne er en betingelse for den vanlige huden som oppstår når hårsekkene i huden er tilstoppet. De døde cellene i huden og oljen kan hindre folliklene og derfor kan kviser og fremspring utvikles. I noen tilfeller vil disse fremspringene bli store, solide og noen ganger smertefulle.

8. Lipoma

En lipom er en lett nodule som utvikler seg mellom hudlag. En lipom kan utvikle hvor som helst på kroppen din og er nesten alltid ufarlig.

Lipomas er ikke alltid detekterbare fra overflaten av huden, men som de forstørrer, er det mer sannsynlig at du kan høre dem med hånden din.

Bilder av nodules bak ørene

Identifiser knuterne bak ørene

Hvis du har en historie om akne, kan det være enkelt for deg å diagnostisere et knutepunkt eller en fremspring bak # 8217; øre som en kvise. Men for andre mennesker, forstå hva som forårsaker det hevede området kan være mer komplisert.

Hvordan kjøre L & # 8217;

Din hånd er det beste verktøyet for å oppdage knuter eller fremspringene bak ørene. Nedenfor er noen spørsmål du kan gjøre:

 • Nodulen er myk og fleksibel? I så fall er det sannsynligvis en lipom.
 • Poenget er ømt og smertefullt, spesielt når det berøres? Så det kan være en kvise eller en abscess.
 • Foruten alle’sjokk, finner du andre symptomer, for eksempel feber eller kulderystelser? I dette tilfellet kan nodulen være et annet tegn på A’infeksjon.

Når skal du se en lege

Hvis knutepunktet er problematisk, forårsaker smerte eller ubehag eller er forbundet med andre symptomer, fest en avtale med legen din. En rask fysisk inspeksjon av området og en generell kontroll kan vanligvis hjelpe legen din til å forstå nøyaktig hva som skjer bak øret.

Basert på hva legen finner, kan det antyde at nodulen er løst alene eller et hvilket som helst antall behandlinger, fra stoffet til kirurgi.

Nodulene bak ørene er vanligvis ingen skadelige. Sammen med legen din, kan du finne den beste måten å eliminere nodulen og hindre fremtidige problemer.