Hva forårsaker kalejdoskopisk syn på grunn av? I begge øyne, i et øye, perifer

Beskrivelse

Kaleidoscopic Vision er en forvrengning av kortsiktig visjon som gjør at ting ser ut som å kikke gjennom et kalejdoskop. Bildene er delt og kan farges eller strålende.

Kaleidoskopisk syn er oftere forårsaket av en type migrene kjent som visuell eller okular migrene. A’visuell migrene oppstår når nerveceller i den delen av hjernen som er ansvarlig for visningen begynner å skyte uregelmessig. Passerer vanligvis inne 10 til 30 minutter.

Men kaleidoskopisk syn kan være et symptom på mer alvorlige problemer, inkludert slag, retinal skade og alvorlig hjerneskade.

A’visuell migrene er forskjellig fra en’retinal migrene. A’retinal migrene er en mer alvorlig tilstand forårsaket av mangel på blodstrømmen til øynene. Noen ganger de to vilkårene De er brukt utskiftbare, Så du må kanskje spørre legen din om å avklare hvis du blir fortalt at du har en av disse forholdene.

Hva refererer til kaleidoskopisk syn

Kaleidoscopic-visjonen er et av symptomene på en bredere kategori av svar på A’visuell migrene kalt Aurican Aura. L’migrene aura kan påvirke utsikten, ilden og lukten og # 8217;.

I kaleidoskopisk syn, kan bildene du ser, virke fragmentert og farget, for eksempel bildet i et kalejdoskop. Kan flytte. Du kan til og med ha hodepine samtidig, selv om de ikke alle gjør det. Du kan ønske oss en’nå Etter slutten av’Aura migrene før du prøver hodepine.

Du kan som regel Se l’forvrengt bilde i begge øynene. Men dette kan være vanskelig å avgjøre fordi det bare kan vises i en del av det visuelle feltet. Måten å være sikker på å se det i begge øynene er før du dekker et øye og deretter’andre.

Hvis du ser bildet forvrengt i hvert øye separat, betyr det at problemet er sannsynligvis kommer fra siden av hjernen involvert i visjonen og ikke fra & # 8217;. Dette gjør det mer sannsynlig at årsaken er en og # 8217; øye migrene.

Kaleidoskopisk visjon og andre virkninger av auraen kan være et symptom på noen mer alvorlige forhold, inkludert en Tia (minfører). En tia, eller forbigående iskemisk angrep, kan være en forløper for et slag som kan være farlig for livet. Derfor er det viktig å konsultere en oftalmolog hvis en kalejdoskopisk syn oppstår eller annen effekt av # 8217; Aura, spesielt for første gang.

Andre symptomer på migrene aura

Noen av de andre symptomene du kan prøve på grunn av’migrene inkluderer:

 • Zigzag linjer som ofte skinner (kan være farget eller svart og sølv og kan virke som de beveger seg gjennom ditt visuelle felt)
 • Poeng, stjerner, flekker, doodles and effects & # 8220; Flash pære & # 8221;
 • Et svakt og tåket område omgitt av zig-zag-linjer som kan vokse og bryte opp en 15-30 minutters periode
 • Blinde flekker, tunnelvisjon eller totalt tap av synet i kort tid
 • Følelse av å se gjennom vannet eller varmebølgene
 • Tap av fargesyn
 • objekter som ser for store eller for små, eller for nært eller langt unna

Symptomer som kan følge migrene auras

Samtidig, den visuelle auraen, eller etter det, kan du også oppleve andre typer aura. Disse inkluderer:

 • Sensorisk aura. Du vil prøve en prikkende til fingrene som strekker seg langs armen, noen ganger når en side av ansiktet og tungen i løpet av 10 eller 20 minutter.
 • Uvanlig Aura. Din tale er avbrutt og glem ordene, eller du kan ikke si hva du mener.
 • Hemiplegisk migrene. I denne typen migrene kunne lemmer på den ene siden av kroppen og kanskje musklene i ansiktet kunne svekke seg.

Mest vanlige årsaker

Visuell migrene

De mer vanlig Årsaken til kaleidoskopisk syn er en «8217; visuell migrene. Dette kan også kalles okular eller oftalmisk migrene. Det tekniske begrepet for det er glitrende scotoma. Veldig ofte forekommer i begge øynene.

Hvem vi er 25 prosent 30 av mennesker som lider av migrene har visuelle symptomer.

A’visuell migrene oppstår når nerveenden i en bakside av hjernen som heter Visual Cortex, er aktivert. Årsaken til dette er ukjent. I # 8217; MR-avbildningen er Du kan se L’aktivering som sprer seg på den visuelle barken med å fortsette fra migrene-episoden.

Symptomene forsvinner vanligvis innen 30 minutter. Du har ikke nødvendigvis hodepine på samme tid. Når en & # 8217 oppstår; visuell migrene uten hodepine, snakker vi om acephalgic migrene.

Tia eller slag

En Tia er forårsaket av en reduksjon i blodstrømmen til hjernen. Selv om symptomene på en Tia passerer raskt, er det en alvorlig tilstand. Kan rapportere starten på et slag til alle effektene som kan gi deg ikke mulig.

Noen ganger kan en TIA produsere symptomer som ligner på en «8217; visuell migrene, inkludert kaleidoskopisk syn. Så hvis du tror du har en «8217; visuell migrene, er det viktig å være sikker på at det ikke er en tia.

En av forskjellene er at i # 8217; migrene, oppstår symptomene vanligvis i rekkefølge: Du kan først ha visuelle symptomer, etterfulgt av effekter på kroppen eller andre sanser. I en TIA, Alle symptomer De har bodd på samme tid.

Retinal migrene

Noen spesialister kan bruke de visuelle, okularene eller oftalmiske vilkårene for å beskrive en’retinal migrene. A’retinal migrene er en mer alvorlig tilstand enn en’visuell migrene. Det er forårsaket av mangel på blodstrømmen til øynene. Innebærer vanligvis et blind punkt eller det komplette tapet av synet i ett øye. Men du kan oppleve noen av de samme visuelle forvrengningene i migrene Aura.

Vær oppmerksom på forvirret terminologi og sørg for at du forstår hva du har.

SM og migrene

Migrene er vanligere hos personer med multippel sklerose (SM). En studie av pasienter med MS som deltok på en klinikk viste seg for å lide av migrene med en hastighet tre ganger større enn den generelle befolkningen.

Men årsakssammenhengen mellom migrene og SM er ikke helt inkludert. Migrene kan være en forløper for MS, eller kan dele en vanlig årsak, eller typen migrene som manifesterer seg med MS kan være forskjellig fra det for folk uten SM.

Hvis du har en diagnose av SM, og du har en kalejdoskopisk syn, er det mulig at det er et resultat av en visuell migrene på «8217; visuell migrene. Men ikke utelukke andre sjanser for Tia eller retinal migrene.

hallusinogener

Kalejdoskopisk syn, samt noen av de andre visuelle forvrengningene som kalles migrene auras, kan produseres av hallusinogene midler. Dietilamide Dell’Lisersginsyre (LSD) og Mescalin, spesielt, kan føre til Du ser veldig lyse, men ustabile fargede bilder som er utsatt for plutselige kaleidoskopiske transformasjoner.

Spesielle forsiktighetsårsaker

Her er noen av symptomene som kan tyde på at din kaleidoskopiske syn skyldes noe mer alvorlig enn en Visual Migraine: Visual Migrine:

 • Utseende av nye mørke flekker eller møbler i et øye, muligens ledsaget av lynlys og tap av visning
 • Nye lys av lys i et øye som varer mer enn en & # 8217;
 • Gjentatte episoder av midlertidig tap av utsikten i ett øye
 • Tunnelvisjon eller tap av visning på den ene siden av det visuelle feltet
 • plutselig endring av varighet eller Dell’intensitet av symptomene på migrene

Hvis du har en av disse symptomene, kontakt en oftalmolog umiddelbart.

Hva er perspektivet?

Kaleidoskopisk syn er ofte et resultat av en «8217; visuell migrene. Symptomene passerer vanligvis innen 30 minutter og deg Du kan ikke føle noen hodepine i det hele tatt.

Men det kan være et tegn på noe mer alvorlig, inkludert et overhengende slag eller en alvorlig hjerneskade.

Det er viktig å konsultere en oftalmolog hvis en kalejdoskopisk syn oppstår.