Hva forårsaker hodepine? Trigger, typer, behandling og andre

Forskjellige typer, forskjellige årsaker

Primære hodetelefoner er forårsaket av endringer i blodårene, nerver og kjemikalier i hjernen. Den sekundære hodepine er forårsaket av en annen tilstand, som A’infeksjon eller kranial traumer.

Dine symptomer kan hjelpe deg med å forstå hva slags hodepine du opplever. Les videre for å lære mer.

Rask diagnose

Vanlige hodepine Triggers inkluderer:

Dehydrering

Å ha for lite væske i kroppen kan utløse hodepine. Hvis hodepine manifesterer seg etter svette, vomited eller etter å ha drukket mye, kan det være relatert til dehydrering.

Skjerm lysstyrke

Fest datamaskinens skjerm eller TV-skjerm i flere timer om gangen for å dekke øynene, noe som kan forårsake hodepine.

Hvis hodepine startet etter et arbeidsmaraton, bør det passere hvis du lukker øynene eller ser bort fra skjermen i et par minutter.

Mat og sove Diagrammer

Hopp måltider privat sukkerhjerne (glukose) som den trenger for å jobbe effektivt. Å våkne opp regelmessig om morgenen med hodepine kan være et tegn på at du ikke sover godt.

Hormoner

Dråpen i østrogennivåer endrer frigjøringen av kjemikalier i hjernen som bidrar til hodepine. Hodepine manifestert i løpet av menstruasjonsperioden kan være hormonal.

Posisjon

En dårlig holdning setter en hard test den øvre delen av ryggen, nakken og skuldrene som kan forårsake hodepine. Hodepine som starter etter at du har falt på pulten eller du sov i en merkelig vinkel kunne være postural.

Mangelen på fysisk aktivitet

Et raskt løp på tredemølle eller sykling utgivelser smertestillende hormoner kalt endorfiner. Folk som ikke trener nok, kan ha hyppigere og seriøse hodepine.

Overexergy

Trening for mye kan inflame blodkar i hodet. Noen mennesker lider av stress hodepine etter en’intens trening økt eller sex.

Dressing

Noen av stoffene som lindrer hodepine, kan faktisk føre til flere hodepine hvis du tar for mye eller bruker dem for ofte.

L’Vanlig inntak av ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans), triptaner, opioider og koffein kan forårsake denne rebound-effekten.

Understreke

Stress stiver musklene og endrer nivåene av hjernekjemikalier som bidrar til hodepine. Spente hodepine er vanlige hos personer som er under stress.

Bråk

Ekstremt sterke eller langvarige lyder kan utløse migrene og andre hodepine. Enhver sterk støy, fra en rockekonsert til en pneumatisk hammer, kan forårsake hodepine.

Hva forårsaker primær hodepine?

En primær hodepine er forårsaket av et problem med nerver, blodkar eller kjemiske stoffer som avgir tegn på smerte i hjernen. Det er ikke korrelert til noen’annen sykdom.

Ulike typer primære hodepine inkluderer:

Spenning hodepine

Dette er den vanligste typen hodepine. Opptil 80 prosent av amerikanerne har en spennings hodepine fra tid til annen.

Spenningshodepine er av to typer:

 • Episodisk spennings hodepine varer i 30 minutter til en uke. De forekommer mindre enn 15 dager i måneden.
 • Kronisk spennings hodepine kan vare i flere timer og forekomme mer enn 15 dager i måneden.

Avhandlingen og hodet muskler kan forårsake spenning hodepine. Stress, mangel på søvn og dårlig holdning kan bidra til smerte.

Det føles som: en kjedelig og smertefull smerte med en følelse av trykk rundt hodet. Smerte kan strekke seg til hodebunnen muskler, nakke og skuldre.

Migrene

I motsetning til tradisjonell hodepine, forårsaker migrene generelt mer enn bare et hode til hodet.

Noen mennesker lider av migrene fra tid til annen, mens andre kontrakter dem flere dager i måneden. Samlet sett er kvinner mer sannsynlig å utvikle migrene sammenlignet med menn.

Det føles som: Lancinant smerte på den ene siden av hodet, noen ganger med kvalme og oppkast. Bevegelse, lys og lyd kan forverre smerte.

Migrene med aura

L’Aura er en samling av gnister, lynlys og andre sensoriske symptomer som vises like før et migreneangrep. L’Aura kan vare opp til en gang før’migrene.

Om en fjerdedel av mennesker Hvem har migrene også opplever Aura L & # 8217.

Oppfatter: svingende lyslinjer, glitrende flekker, lys av lys eller tap av visning før eller under migrene. Du kan også ha nummenhet eller prikking i kroppen din og vanskeligheter med å snakke.

Cluster hodepine

Disse hodepine tar sitt navn fra deres ordning. De treffer bunter, med sterk hodepine hver dag eller flere ganger om dagen i en periode fra fire til seks uker. Så de forsvinner under en smertefri remisjon som har vart i seks uker til et år.

Den bunte hodepine er sjeldne. Mindre dell’1 prosent Folk får dem.

Det føles som: intens smerte på den ene siden av hodet, vanligvis rundt øynene. Smerte kan utstråle til nakken og skuldrene. Du kan også ha røde øyne, lacrimose eller cola nese.

Andre typer

Andre typer primære hodepine er mindre vanligog blir ofte aktivert av en «8217; spesifikk aktivitet:

Hoste

Bowman verktøy for å analysere følgende finish: sjelden Hodepine starter når du hoster. De er forårsaket av en økning i abdominal press på grunn av innsats. Selv å le, blåser nesen og bøyningen, kan forårsake denne typen spenning og forårsake hodepine.

Trening

En intens trening som rase eller vektløfting kan forårsake denne typen hodepine. Hodepine begynner mens trening eller etter ferdigstillelse. Det ser ut som en knappfølelse.

Kjønn

Denne typen hodepine utløses av Seksuell aktivitet, særlig fra # 8217; orgasme. Det kan ta form av en kjedelig smerte for å intensivere som det blir mer spent. Eller det kan plutselig manifestere seg og intensivt på tidspunktet for orgasme.

Hva forårsaker sekundær hodepine?

Den sekundære hodepine skyldes ofte en mindre kranialtrauma eller overdreven bruk av narkotika.

De er også forbundet med underliggende medisinske forhold, for eksempel:

 • Høyt blodtrykk
 • hjerne eller hodeinfeksjon, som meningitt eller bihulebetennelse
 • Blødning eller hevelse av blodkar i hjernen
 • Akkumulering av væsker i hjernen (hydrocephalus)
 • hjernesvulst

I motsetning til primær hodepine, manifesterer sekundær hodepine seg raskt. De kan være veldig alvorlige.

Ulike typer sekundære hodepine inkluderer:

Ekstern komprimering hodepine

Disse hodepine begynner etter å ha på seg noe tett rundt hodet, som en hjelm eller beskyttende briller. Noen ganger kalles de hodepine & # 8220; fotballhjelm & # 8221; O & # 8220; svømming briller & # 8221;.

Folk som bærer beskyttende hjelmer eller briller for arbeid, som militære medlemmer eller politimenn, er mer sannsynlig å ha en ekstern komprimeringshodepine.

Det føles som: trykk rundt hodet som forverrer hodet lenger. Smerte forsvinner i en’nå fra fjerningen av objektet.

Sprette hodepine

Disse hodepine påvirker folk som ofte bruker smertestillende midler til å behandle migrene. L’misbruk av disse legemidlene kan forårsake avholdenhet, noe som fører til flere hodepine.

Disse kalles også hodepine fra overdreven bruk av narkotika.

Legemidlene som forårsaker sprette hodepine inkluderer:

 • Paracetamol (Tylenol)
 • Fans som ibuprofen (Advil) og Sodium Napossene (Aleeve)
 • Løsning mot pulten hodepine som inneholder koffein
 • Medisiner for migrene, som triptans (imitrex) og ergotamin (Ergomar)
 • Narkotika som kodein

Drikke kaffe eller andre koffeindrikker Hver dag kan også føre til rebound hodepine.

Oppfatter: Daglig hodepine som forbedrer når du tar smertestillende midler og deretter starter igjen når medisin forsvinner

Breastache

Disse hodepine forårsaker smerte og trykk i brystene. En sinus hodepine er typisk relatert til en’migrene eller en spenningshodepine og ikke en’brystinfeksjon.

Det føles som: smerte og press bak øynene, kinnene og pannen og smerten i tennene. Smerten ligner på en migrene på en & # 8217;. Hodepine kan forverres hvis du bretter eller legger seg ned.

Spinal hodepine

Denne typen hodepine skyldes utslipp av væske fra membranen rundt ryggmargen. Væske tap reduserer presset rundt hjernen.

Så langt som 40 prosent av folk som har en lumbal punktering eller en «spinal anestesi», vil ha denne typen hodepine.

Det føles som: døve smerte og knapp som blir verre når du sitter eller står opp og forbedrer når du krone. Du kan også ha svimmelhet og en buzz i ørene dine.

Thunder-rhombus hodepine

Bowman verktøy for å analysere følgende finish: sjelden Hodepine manifesterer seg raskt og intensivt, som lyn. Det er ingen åpenbare utløsende faktorer for smerte.

Thunder-to-break hodepine kan rapportere et alvorlig problem, for eksempel blødning, slag eller blodpropp i hjernen.

Det ser ut: en intensiv eksplosjon av smerte som når toppen innen 60 sekunder og varer i minst fem minutter. Du kan også prøve kvalme, oppkast og feber. Kramper er også mulige.

Thunder-to-break hodepine er en medisinsk nødsituasjon og du bør søke medisinsk behandling hvis du lider av torden til hodepine.

Hvordan finne lettelse

Du kan være i stand til å lindre symptomene hvis:

 • Påfør en elektrisk tallerken på nakken for å slappe av avhandlingsmusklene forbundet med spenningshodepine.
 • Påfør en fersk pakke på pannen og kinnene for å lindre sinus hodepine.
 • Slå av lysene og stillhetene alle lydkilder som TV. Sterke lyder forverrer migrene.
 • Ha en kopp kaffe. Bare ikke overdrive. For mye koffein kan forårsake mer hodepine.
 • Meditere. Puste dypt og konsentrere deg om et ord eller sang. Meditasjon kan roe både sinn og kropp og kan lindre stress som kan ha forårsaket hodepine.
 • Spise måltider og vanlige snacks om dagen. Blodsukkerdråper kan forårsake hodepine.
 • Gå en tur. L’Øvelse kan frigjøre kjemikalier for å lindre smerte.

Når skal du se en lege

Kontakt lege umiddelbart hvis de oppstår:

 • smerte
 • forvirring
 • høy feber
 • nummenhet eller svakhet på den ene siden av kroppen
 • stiv nakke
 • Vanskeligheter med å snakke
 • Tap av syn
 • Vanskelighetsgrad å gå

Du bør også konsultere en lege hvis symptomene dine ikke forbedrer behandlingen eller blir verre over tid.