Hva forårsaker bipolar lidelse på grunn av? Arvelige og andre faktorer

COS’er den bipolare lidelsen?

Bipolar lidelse forårsaker endringer i # 8217; humør og # 8217; en persons energi. Disse ekstreme og intense følelsesmessige tilstandene, eller episoder av humør kan påvirke deres evne til å jobbe. Selv mennesker med bipolar lidelse kan ha perioder med normal humør.

Mood episodene er klassifisert i:

 • manisk
 • IpomaniaCal
 • depressant

Disse humørpisodene er preget av en klar endring i atferd.

Under en manisk episode kan noen føle seg ekstremt energisk eller irritabel. L’Ipomania er mindre alvorlig enn Mania og varer i en kortere periode. En stor depressiv episode kan forårsake følelser av intens tristhet eller tretthet.

Den nye utgaven av den diagnostiske og statistiske håndboken til psykiske lidelser (DSM-5) viser mer enn fire typer bipolar lidelse. De tre vanligste typene er:

 • Type I Bipolar Disorder. Maniacal episoder varer minst syv dager om gangen. Symptomene kan derfor være intenst at en person kan trenge sykehusinnleggelse. Depressive episoder som varer minst to uker, kan også forekomme.
 • Bipolar Disorder II. Denne typen har en ordning med depressive og ipomaniacal episoder uten intense maniske episoder. Det kan feilaktig bli diagnostisert som en depresjon.
 • Cyklotisk lidelse. Dette er en minste form for bipolar lidelse. Disse er vekslende episoder av hypomani og depresjon. Minst to år hos voksne og ett år hos barn og ungdom.

Legen kan diagnostisere en annen slags bipolar lidelse, for eksempel:

 • indusert substans
 • Relatert til medisin
 • Uspesifisert bipolar lidelse

Disse typene kan dele lignende symptomer, men har forskjellige episoder.

Ingen enkeltfaktor ser ut til å være ansvarlig for utviklingen av bipolar lidelse. Forskere fortsetter å prøve å bestemme årsakene slik at mer effektive behandlinger kan utvikles.

Hva er l’genetisk utseende av bipolar lidelse?

Søket i genetikk og bipolar lidelse er ganske ny. derimot, Mer enn to tredjedeler av mennesker med bipolar lidelse har en slektning med bipolar eller stor depresjon. Forskere forsøker fortsatt å finne genetiske faktorer som er ansvarlige for økt risiko.

Arvet risiko

Noen med foreldre eller bror med bipolar lidelse har en 4 til 6 ganger Høyere risiko for å utvikle den i forhold til noen som ikke gjør det.

L’American Academy of Child & Ungdoms psykiatri rapporterer at en identisk tvilling har en 70 prosent Mulighet for å bli diagnostisert med bipolar lidelse hvis deres Twin CE L’har.

TIL 2016 Gjennomgang Studier på tvillingene funnet at det er en ubarmhjertig komponent i den bipolare lidelsen. Revisjonen fant at den cerebrale strukturen til en tvilling med bipolar lidelse er forskjellig fra tvilling uten bipolar forstyrrelse.

Bipolar og schizofreni overlapper

Forskere som studerer familier og tvillinger antyder at det kan være en genetisk kobling mellom bipolar lidelse og schizofreni. De oppdaget også at små mutasjoner i bestemte gener ser ut til å påvirke bipolar risiko.

Overlapping av # 8217; ADHD

TIL 2017 Studio har funnet en genetisk korrelasjon mellom bipolar lidelse med tidlig debut og ADHD. Den tidlige debut bipolar lidelsen skjer før de 21. årene.

Organiske anomalier kan påvirke hjernen

Forskere jobber for å finne ut hvordan folk hjerne med bipolar lidelse er forskjellig fra hjernen til mennesker uten det. Her er noen interessante perspektiver.

Cerebrale celler

De Tap eller skade på hjerneceller i # 8217; hippocampus kan bidra til forstyrrelser i humøret. L’Hippocampus er den delen av hjernen som er forbundet med minnet. Treffer også stemningen og impulser indirekte;.

Neurotransmittere

Neurotransmittere er kjemikalier som hjelper hjerneceller som kommuniserer og justerer stemningen. Det kan være ubalanser med nevrotransmittere tilkoblet Bipolar lidelse.

Mitokondrielle problemer

Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at mitokondrielle problemer kan spille en rolle i psykiske lidelser, inkludert bipolar lidelse.

Mitokondriene er energisentrene i nesten alle menneskelige celler. Hvis mitokondriene ikke virker normalt, kan det føre til endringer i produksjonen og bruk modeller av energi. Dette kan forklare noen av atferdene vi ser hos mennesker med psykiatriske lidelser.

Forskere At i 2015 utførte han den magnetiske resonansen på hjernen til mennesker med bipolar lidelse, han fant høye signaler i enkelte deler av hjernen. Disse delene bidrar til å koordinere frivillig bevegelse, noe som tyder på en unormal cellulær funksjon.

Miljø- og livsstilsfaktorer

Noen forskere mener at miljø- og livsstilsfaktorer spiller en rolle i bipolar lidelse. Disse faktorene inkluderer:

 • ekstrem stress
 • fysisk eller seksuelt misbruk
 • Misbruk av fantastiske stoffer
 • Død av et familiemedlem eller en elsket
 • fysisk sykdom
 • Kontinuerlige bekymringer som påvirker ditt daglige liv, for eksempel penger eller arbeidsproblemer

Disse situasjonene kan utløse symptomer eller påvirke utviklingen av bipolar lidelse, spesielt for folk som allerede kunne være med høy genetisk risiko.

Alder, kjønn og hormonelle faktorer

Den bipolare lidelsen påvirker seg 2.8 prosent av den voksne befolkningen i USA. Det påvirker også kjønnene, løpene og sosiale klassene.

Alder

Den bipolare uorden utvikler seg vanligvis rundt 25 år eller mellom 15 og 25 år. Minst halvparten av tilfellene er diagnostisert før 25 år. Noen mennesker utvikler imidlertid ikke symptomer til de er 30 eller 40 år gamle.

Selv om den bipolare lidelsen er utviklet hos barn i alderen 6 eller mindre enn 6 år, er emnet kontroversielt. Det som kan virke som en bipolar lidelse kan være et resultat av andre lidelser eller traumer.

Kjønnsrisiko

Bipolar Disorder II er mer vanlig hos kvinner som hos menn. Men type jeg bipolar lidelse er like utbredt i begge kjønn. Du vet ikke nøyaktig hva du får denne forskjellen i diagnosen.

Hormonell risiko

Eksperter Å tro At skjoldbruskhormoner har viktige effekter på cerebral funksjon hos voksne. Depresjon og bipolar lidelse er forbundet med en unormal skjoldbruskfunksjon.

Skjoldbruskkjertelen er en nakke kjertel som frigjør hormoner som regulerer vekst og utvikling. Personer med bipolar lidelse har ofte hypothyroidisme eller hypoaktiv skjoldbrusk.

Hva en manisk eller depressiv episode kan utløse?

Noen faktorer kan utløse maniacal eller depressive episoder. Disse faktorene øker kroppsspenningsnivået, som også er en utløsende faktor. Kjennskap til dine personlige utløsende faktorer er en måte å forhindre at symptomene blir verre.

Mens utløserne varierer fra person til person, inkluderer noen kommuner:

 • Stressfulle livsarrangementer, som kan være positive eller negative, for eksempel fødselen til et barn, en arbeidsfremmende, overføring til et nytt hjem eller en slutt på et forhold
 • Avbrudd av normale sovende ordninger, inkludert redusert eller økt søvn eller hvile i sengen
 • Endring i rutinen, hvordan å sove, spise, trene eller sosiale aktiviteter (den strukturerte rutinen kan redusere stress)
 • For mye stimulering, som spesifikke eller sterke lyder, for mye aktivitet og forbruk av koffein eller nikotin
 • alkoholmisbruk eller narkotikabsubstanser; Overdreven bruk kan forårsake bipolare symptomer pågår, tilbakefall og opptak
 • Ustyrt eller ubehandlet sykdom

Når skal du se en lege

Med tilstrekkelig diagnose, behandling og ledelse, er det mulig å gjennomføre et tilfredsstillende og lykkelig liv med bipolar lidelse.

Fikse en avtale med legen din hvis du tror at du har en eller flere av de bipolare lidelsesskiltene. De kan kontrollere din fysiske helse og også stille deg noen spørsmål om psykisk helse screening.

Hvis legen din ikke finner et fysisk problem for symptomene dine, kan du råde deg til å se en psykisk helse lege.

Din behandling vil avhenge av tilstanden din. Kan variere fra stoff til terapi. Å finne den rette behandlingen kan ta litt tid. Snakk med legen din dersom noen medisiner forårsaker uønskede bivirkninger. Det finnes andre alternativer du kan prøve.