Hva et utseende har Rubela (Morbillo)?

COS’er Rubela (Morbillo)?

Del på Pinterest

Rubelaen (Measles) er en infeksjon på 8217; forårsaket av et virus som vokser i celler som kyster halsen og lungene. Det er en veldig smittsom sykdom som sprer seg i # 8217; luft hver gang noen som er smittet hoste eller nyser. Folk som tar mestene, utvikler symptomer som feber, hoste og løpende nese. A’avslørende hudutslett er det karakteristiske tegn på sykdommen. Hvis mesten ikke behandles, kan det føre til komplikasjoner som infeksjoner ALLE’øre, lungebetennelse og encefalitt (betennelse i hjernen).

De første tegnene

Del på Pinterest

Innen syv eller 14 dager fra’Measles infeksjon, vises de første symptomene. De første symptomene føles som en forkjølelse eller influensa, med feber, hoste, rummende nese og ondt i halsen. Ofte blir øynene røde og colano. Fra tre til fem dager senere danner det en rødt eller brun-rød-utslett som sprer seg langs kroppen fra hodet til tå.

Koplik flekker

Del på Pinterest

To eller tre dager etter å ha merket Measles Symptomer for første gang, kan du begynne å se små poeng alle’innsiden av munnen, på alle kinnene. Disse punktene er vanligvis røde med blå-hvite sentre. Koplik flekker kalles, fra navnet på Henry Kopplik barnelege som først beskrev de første symptomene på meslinger i 1896. Koplik flekker bør forsvinne mens de andre meslinger symptomene forsvinner.

L’utbrudd av meslinger

Del på Pinterest

L’Utbrudd av meslinger er rød eller rødbrun. Start på ansiktet og gjør veien langs kroppen i noen dager: fra nakken til kofferten, armer og ben, for endelig å nå føttene. Til slutt vil det dekke hele kroppen med fargede fremspringede flekker. L’utslett varer fem eller seks dager totalt. Immunkompromasse folk kan ikke ha pliktutslett.

Det er på tide å helbrede

Del på Pinterest

Det er ingen reell behandling for meslinger. Noen ganger kan vaksinen mot meslinger, ekteskap og rosolia (MMR) innen de tre første dagene fra viruseksponeringen forhindre sykdommen.

Det beste rådet for de som allerede er syke, er å hvile og gi kroppen tiden til å gjenopprette. Ikke bekymre deg, drikke mange væsker og ta paracetamol (Tylenol) for feber. Ikke administrer barna på grunn av risikoen for en sjelden, men seriøs tilstand som heter Reye Syndrome.

Measleship komplikasjoner

Omtrent 30% av de kontraherende meslinger utvikler komplikasjoner som lungebetennelse, infeksjoner av øre, diaré og encefalitt, ifølge CDC. Lungebetennelse og l’encefalitt er to alvorlige komplikasjoner som kan kreve sykehusinnleggelse.

Lungebetennelse

Del på Pinterest

Lungebetennelse er en «8217; lunginfeksjon provocates:

  • feber
  • brystsmerter
  • åndedrettsproblemer
  • Tosse som produserer slim

Folk hvis immunsystem ble svekket av en annen sykdom, kan trekke en enda farligere form av lungebetennelse.

Encefalitt

Del på Pinterest

Om et barn på 1000 med meslingene vil utvikle en hevelse i hjernen som kalles encefalitt, ifølge CDC. Noen ganger starter encefalitt umiddelbart etter meslingene. I andre tilfeller må måneder dukke opp. L’encefalitt kan være veldig alvorlig og kan føre til kramper, døvhet og mental retardasjon hos barn. Det er også farlig for gravide kvinner, fordi de starter for tidlig eller føder et undervektig barn.

Andre infeksjoner med kutane utslett

Del på Pinterest

Rubela (Measles) er ofte forvirret med Rosola og Rosolia (tyske meslinger), men disse tre forholdene er forskjellige. Morbillo produserer en spottet rødaktig utbrudd som sprer seg fra hodet til tå. Roseola er en tilstand som påvirker nyfødte og små barn. Forårsaker dannelsen av A’utslett på kofferten, som sprer seg til den øvre delen av armene og nakken og forsvinner om noen dager. Rosolia er en viral sykdom med symptomer, inkludert utslett og feber som de siste to eller tre dagene.

Overcom

Del på Pinterest

Symptomene på meslinger forsvinner ofte i samme rekkefølge som de dukket opp for første gang. Etter noen dager, # 8217; utslett bør begynne å forsvinne. Det kan etterlate en brunaktig farge på huden og litt & # 8216;. Feber og andre mesler symptomer vil redusere og du eller barnet ditt bør du begynne å føle deg bedre.