Hva et utseende har munnkreft? 5 bilder av munnkreft

På oral kreft

Det anslås at rundt 49,670 personer vil motta en diagnose av oral kreft eller oropharyngeal kreft i 2017, ifølge American Cancer Society. Og 9 700 av disse tilfellene vil være dødelig.

Oral kreft kan påvirke en aktiv del av munnen eller munnhulen, som inkluderer:

  • leppe
  • Stoff som dekker lepper og kinn
  • tenner
  • To tredjedeler foran tungen (den bakre tredjedel av språket, eller basen, betraktes som en del av # 8217; oropharynx eller hals)
  • Gums
  • Munnområdet under tungen, kalt gulv
  • gane

Når du bør bekymre deg for en fremspring, irritasjon eller hevelse i munnen? Her er hva du skal se etter.

Bilder av oral kreft

Litt & # 8216; problemer

De flate cellene som dekker overflatene på munnen, tungen og leppene kalles scaly celler. De fleste munntumorer starter i disse cellene. En lapp på tungen, på tannkjøttet, må mandlene eller på belegget av munnen rapportere problemer.

En hvit eller rød flekk alle’innsiden av munnen eller på leppene kan være et potensielt tegn på squamous cellekarsinom.

Det er et bredt spekter av hvordan det kan virke og føle seg oral kreft. Huden kan virke mer tykt eller nodulært, eller det kan være en «-sår eller en» 8217; vedvarende erosjon. Det som er viktig å merke seg er den vedvarende naturen til disse anomaliene. Ikke-kreftige lesjoner har en tendens til å løse seg selv om noen uker.

Blandede røde og hvite flekker

En blanding av røde og hvite flekker i munnen, kalt erythroleucoplachia, er en unormal cellevekst som er mer sannsynlig å bli kreftfremkallende. Hvis de røde og hvite flekkene varer mer enn to uker, bør du se tannlegen din. Du kan se disse munnen anomaliene før du hører dem. I de tidlige stadiene kan munnkreft ikke forårsake smerte.

røde flekker

Levende røde flekker i munnen som virker fløyelsete kalles erythroplakia. De er ofte precancerous.

I Fra 75 til 90 prosent av tilfellene, L’Erythroplakia er kreftfremkallende, så ikke ignorere flekkene fra lyse farger i munnen. Hvis du har L’Erythroplakia, din tannlege vil utføre en biopsi av disse cellene.

Hvite flekker

En hvit eller gråaktig flekk på innsiden av munnen eller på leppene kalles leukoplachia eller keratose. En irriterende som en grov tann, en ødelagt protese eller tobakk kan forårsake overdreven cellevekst og produsere disse patchene.

L’vane med å tygge l’Interiør av kinnet eller leppene kan også føre til leukoplachia. Selv l’eksponering for kreftfremkallende stoffer kan forårsake utvikling av disse patchene.

Disse patchene indikerer at stoffet er unormalt og kan bli ondt. Men i de fleste tilfeller vil det være Benigno. Flekkene kan være tøffe, harde og vanskelige å skrape. Leukoplachia utvikler seg generelt sakte, i en periode på uker eller måneder.

Tungen sår

Du kan finne erythroplakia hvor som helst i munnen din, men det er slik Det forekommer oftere På gulvet i munnen under tungen eller på tannkjøttet bak de bakre tennene.

Kontroller munnen forsiktig en gang i måneden for eventuelle tegn på abnormitet. Bruk et forstørrelsespeil under intens lys for å få en klar syn.

Ta ut tungen forsiktig med rene fingre og inspiser den nedre delen. Se på sidene av tungen og # 8217; innsiden av kinnene og undersøk leppene innvendig og utvendig.

Ulcer sår: smertefullt, men ikke farlig

Lær å skille en kreftpest fra noe mer alvorlig. En kreft smerte alle’interiør i munnen brenner ofte, pricks eller klemmer før den er synlig. I de første fasene forårsaker munnkreft sjelden smerte. Unormal cellevekst ser vanligvis ut som flate patcher.

En kreftpest virker en «-sår, vanligvis med en depresjon i midten. Den sentrale delen av pesten kan virke hvit, grå eller gul og kantene er røde.

Sår sår er ofte smertefulle, men de er ikke maligno. Dette betyr at de ikke blir kreft. Sår sår vanligvis helbrede innen to uker, så noen pest, nodule eller punkt i munnen som varer lenger trenger en profesjonell vurdering.

Få venner med tannlegen din

En dental sjekk vanlig to ganger l’år er et viktig kreft screeningsverktøy. Disse besøkene gir tannlegen muligheten til å oppdage tegn på oral kreft i de tidlige stadiene. En rettidig behandling reduserer sannsynligheten for at precancerousceller blir ondartet.

Du kan også redusere risikoen for å utvikle kreft til munnen som unngår tobakksprodukter, inkludert & # 8220; Dip & # 8221; O & # 8220; tygge & # 8221; Og sigaretter, som alle var knyttet til munnkreft.