Hva et utseende har depresjon? Fotografier av en kunstner

Hector Andres Poveda Morales tok åtte flotte representasjoner av psykiske sykdommer. Hvis du noen gang spurte deg om å se etter depresjon og # 8217, er dette: & # 8220;.Del på Pinterest

Det første selvportretten som Hector Andres Poveda Morales tok for å hjelpe andre å se at depresjonen var i skogen i nærheten av høgskolen hennes. Han var med kameraets flash-timer, omgitt av trær og utløste røykgranater av forskjellige farger når noe i ham aktiverte autopiloten.

Bildet av Morales som står omgitt av en levende blå røyk med halvparten av det mørkede ansiktet, er tittelen & # 8220; Choking & # 8221;. «[For] de fleste av bildene, jeg visste ikke at jeg vil ha det på den måten. Jeg skjønte at de ville ha da jeg så dem og sier. Det er overraskende ikke bare for farger & # 8211; eller for det faktum at han har en drakt i skogen & # 8211; Men for bakgrunnen rå og for uttrykket på ansiktet hans.

Del på PinterestHva skjer når metodene for å håndtere depresjon, slutte å jobbe? Dine indre demoner (dårlige og mørke tanker) kommer ut av skyggene i tankene dine og begynner å forfølge deg.

Synker i depresjon

I løpet av det andre året av Morales College falt han inn i en depresjon som han ikke kunne trekke ut.

«Jeg hadde veldig stygge angstangrep. Jeg kunne ikke spise, jeg kunne ikke stå opp om morgenen. Jeg ville sove mye eller ikke sove i det hele tatt. Han ble veldig, veldig stygg & # 8220;, forklarer han. «Da kom han til det punktet hvor, vel, jeg fant det nyttig å snakke med fremmede av det jeg passerte. Jeg trodde jeg kunne også frigjøre den belastningen fra baksiden. Og gjør det offentlig & # 8220;.

Del på PinterestNår & # 8217 kommer; angst, går lyset i hodet ut og begynner å ha mange tanker på samme tid. Hodet ditt begynner å snu og mister kontrollen.

Morales, 21 år gammel, i en alder av æra registrert i et innledende fotokurs. Han bestemte seg for å begynne å ta bilder av hans depresjon, og finne en måte å kommunisere med sine venner og familie som han følte. Den resulterende serien, kjent som P & # 8220; Kunst av depresjonen & # 8221;, består av åtte flotte og sjokkerende representasjoner av psykisk lidelse.

Del på PinterestPrøv å puste under den tette hvite væsken. Se hvordan det føles i lungene mens de forteller deg: alt blir bra & # 8221;.

Vi snakket med moralene i sitt arbeid, følelser han prøvde å formidle og hans planer for fremtiden.

Fordi du har bestemt deg for å gjøre dette et visuelt prosjekt?

Jeg fulgte et bilde kurs i min tidligere college. Under L’hele kurset, min professor sa: & # 8220; Bildene dine er veldig kraftige og er veldig triste & # 8221;. Han spurte meg om jeg var bra. Så jeg trodde, la oss gjøre noe viktig med mitt endelige prosjekt. Men jeg ville ikke ringe folk og bare gjøre portretter. Så jeg begynte å søke etter forskjellige utskrifter som andre hadde gjort, og jeg begynte å skrive bestemte ord som beskrev det jeg prøvde.

Hva er symptomene på depresjon? »

Hvordan har du bestemt deg for disse åtte spesifikke følelsene?

Før jeg startet dette prosjektet, hadde jeg en dagbok på hvordan jeg følte meg hver dag. På en måte var det som en måned for forskning og forberedelse.

Jeg skrev også en liste over 20-30 ord. Angst. Depresjon. Selvmord. Så begynte jeg å kombinere disse ordene til min dagbok.

Del på PinterestC’Det er et punkt på dagen der alt er rett og slett for mye, og du føler at du ville stoppe de dårlige tankene og følelsene i hodet ditt. Du må bare fortsette fordi du har tro på at alt vil ende snart.

Hva er de vanskelige følelsene jeg føler hver eneste dag, eller at jeg hadde hver eneste dag i de siste seks månedene? Og de åtte ordene kom ut.

Du var klar over hvordan lyset disse følelsene til betrakteren?

Jeg var ikke. Dette er noe jeg forstår dagen jeg publiserte dem. En av vennene mine kom til løp i min sovesal. Han var veldig bekymret for meg og sa at han visste hva jeg passerte.

Del på PinterestDette er når du vet at du trenger hjelp. Men ingenting hjelper. Du vil unnslippe, men du kan ikke gjøre det selv.

Det var da jeg skjønte at bildene betydde noe for noen andre. Jeg har aldri forventet prosjektet mitt å røre så mange mennesker. Jeg snakket bare. Jeg prøvde bare å si noe jeg ikke sa med ordene. Jeg var faktisk i stand til å koble til et veldig intimt nivå med mange mennesker på en måte jeg ikke kunne gjøre før. Eller på en måte som jeg ikke kan gjøre med ord.

Hva er forskjellen mellom tristhet og depresjon? »

Du visste alltid at du ville ha publisert bildene?

Nei. Alle’Begynnelsen var bare noe jeg gjorde for meg selv. Men det siste året, [a], jeg var på et dårlig sted. Jeg gikk gjennom en veldig vanskelig tid til college og bestemte meg for å publisere det. Det tok meg en måned og en halv å gjøre prosjektet og deretter P’Jeg har nettopp publisert.

Del på PinterestNoen ganger depresjon og # 8217; angst treffer deg som en sky. Slik føler jeg meg hver morgen. Jeg går ut av huset og tåken begynner å nærme seg.

Hvordan du klarte det faktum at publikasjonen kunne ha endret måten andre ser deg?

Vel, svaret var veldig, veldig bra, og jeg er alltid den samme personen. På en måte endret han imidlertid meg. For første gang i mitt liv kan jeg snakke om min depresjon uten å skamme seg for meg selv.

Fordi du tror det er?

Jeg tror det er fordi det allerede er der ute. Før, det ville vært et emne jeg ikke ville snakke om. Selv når jeg dro til konsulenten for første gang, var jeg veldig forsiktig med å snakke egentlig mine følelser, og jeg ville være lei meg for å ha depresjon. Jeg ville virkelig ikke søke hjelp.

Nå har det endret seg.

Jeg kan ikke si at jeg er stolt av å ha depresjon, men jeg kan si at de har depresjon. Jeg står overfor det, det er bare en sykdom som noe annet.

Jeg må møte den. Men jeg vil hjelpe folk.

Del på PinterestPå slutten av dagen, etter så mange mentale kamper og kjemper, har tankene dine kollapset. Du trenger bare å sove ut og forberede deg på en annen dag med interne kamper og falske smiler.

Hvis jeg snakker om prosessen min, kan mine følelser og hva jeg brukte, jeg kan hjelpe noen andre, dette gir meg virkelig litt & # 8216; av glede. Fremfor alt fordi fra hvor jeg kommer til Colombia & # 8211; og i Colombia i hans sett & # 8211; Depresjon og psykiske helseproblemer er et tabu. Og dette gir folk en måte å forstå hva jeg passerer.

Dette intervjuet er endret for korthet og klarhet. Du kan følge Morales på Facebook @HectorProvedaphotography Og på Instagram @Hectorpoved.

Les videre: Effekter av depresjon på kroppen »

Mariya Karimjee er frilansskribent basert i New York City. Han jobber for tiden på en Memoir-bok med Spiegel og Grau.