Hva et utseende har de hudlesjoner fra hiv

HIV og huden din

Ditt immunsystem kontrollerer hver del av kroppen din, inkludert det større organet: huden. HIV-kutane lesjoner er et svar på de relevante manglene i immunfunksjonen. Hudlesjoner kan variere i utseende og symptomer.

Selv alvorlighetsgraden av tilstanden din kan variere og kunne til og med falle sammen med effektiviteten av din nåværende behandling for HIV.

Det er viktig å informere legen din om noen hudlesjoner du kjenner. Legen din kan hjelpe deg med å behandle dem og gjøre endringer i din generelle behandlingsplan for HIV, om nødvendig. Mer informasjon om # 8217; HIV-tilknyttet hudutslett; HIV.

Kreft

L’HIV kan gjøre deg mer utsatt for Sarcom of Kaposi, en type hudkreft. Form mørke hud lesjoner langs blodårer og lymfeknuter og kan være rød, brun eller lilla.

Denne tilstanden oppstår ofte i de påfølgende fasene på HIV når T4-celletallet er lavt og immunsystemet er svakt.

Den tidlige diagnosen fra en grunnleggende lege eller hudlege kan hjelpe deg med å fange denne kreften for tidlig.

herpes

Hvis du har dannet rød blære på munnen eller på kjønnsorganene, kan du få # 8217 herpes; hiv.

Utbruddene behandles med reseptbelagte legemidler for å klargjøre lesjoner og forhindre spredningen. I de mest alvorlige tilfellene kan blærene også danne øynene. Herpes lesjoner er forårsaket av det samme viruset relatert til vannkoppen. Har herpes øker risikoen for å utvikle Zoster Herpes.

Leukoplachia hårete oral

Oral hårete leukoplachia er en «-munninfeksjon» på en munnvirus. Ser ut som hvite lesjoner på tungen, og mange steder har et hårete utseende.

Dette viruset kommer fra et svekket immunsystem, og derfor er det så vanlig i # 8217; HIV.

Det er ingen direkte behandling for lesjoner av den orale hårete leukoplachia. Oppløsningen av problemet er basert på generell behandlingsplan for behandling av HIV.

Smittsom mollusk

Smittsom mollusk er en hudtilstand som forårsaker fremspring som strekker seg fra kjøttet til kjøttet til den mørke rose. Folk som har L’HIV eller L’AIDS kan oppleve en epidemi av 100 eller flere Dossi om gangen. Protubanze behandles med flytende nitrogen, ofte med gjentatte behandlinger; Disse skader gjør vanligvis ikke vondt, men de er ekstremt smittsomme.

Psoriasis

Psoriasis er en tilstand av huden forårsaket av problemer i immunsystemet, hvor hudceller vokser raskere enn de burde.

Resultatet er en opphopning av døde hudceller som ofte blir sølv. Disse skalaene kan forekomme på ethvert område av kroppen og kan bli rød og betent uten behandling.

Typiske behandlingsforanstaltninger, som aktuelle steroide salver, fungerer ikke bra hos mennesker med hiv. Retinoid og fototerapi kremer kan være mer effektive alternativer.

Seborrheic dermatitt

Seborrheic dermatitt er ofte merket utveksling med psoriasis, men de to forholdene er ikke de samme.

Denne tilstanden er mer vanlig hos mennesker med hiv enn hos personer med psoriasis.

Denne hudtilstanden er preget av gule, fet og skumle plaketter. Hvis irritert, riper og betent, kan skalaer åpne og bløde.

Tilstanden blir behandlet med benk eller reseptbelagte hydrokorter, men legen kan også foreskrive et antibiotikum for åpne sår for å forhindre infeksjon.

Scabies

Scabies er laget av miter kalt Sarcoptes Scabiei. De resulterende bitene er røde papler som er ekstremt praiginøse.

Selv om scabene kan slå noen, er det spesielt problematisk hos mennesker med hiv.

Dette skyldes at kvaler og scabies raskt kan formere seg i flere tusen papules. Lesjonene er ekstremt smittsomme fordi kvinnene kan spre seg til andre mennesker, så vel som andre deler av kroppen.

Thrush

Dalen er en [8217; infeksjon som forårsaker hvite lesjoner, interiør i alle områder av munnen, inkludert språket. Mens det oppstår i de samme punktene som den hårete orale leukoplachia, har den et tykkere lag. Det er også forårsaket av en sopp i stedet for et virus.

Den antifungal munnvann og orale narkotika kan bidra til å lindre denne tilstanden. Denne tilstanden gjenoppstår ofte hos personer med hiv. Antifungale legemidler og for hivs kan bidra til å gi lettelse.

vorter

Hos pasienter som lider av hiv, er vorter forårsaket av humant papillomavirus. De kan være kjøtt eller se ut som små granulater av blomkål. Når de er irritert, kan de bløde, spesielt hvis vorter er tilstede i brettene i huden eller i munnen.

De riperede eller entangled vorter kan bli åpne sår og er utsatt for infeksjoner. Vognene blir kirurgisk fjernet, men har en tendens til å gjenta seg folk med hiv.

Outlook

Manglene i immunsystemet forårsaket av’HIV gjør utviklingen av hudlesjoner mer sannsynlig.

Snakk med legen din om alle behandlingsalternativer. Behandlinger for de mest effektive hivene kan også redusere forekomsten av hudlesjoner, slik at du kan få en bedre livskvalitet.