Hva er urinrørskatarr?

Hvordan får man uretritt?

Avhenger av årsak. Eliminasjonsdiagnose. Klamydia, mykoplasma, gonoré, herpes og andre spesifikke årsaker må utelukkes før diagnosen kan stilles. Soppbalanopostitt, BV-assosierte bakterier, intrauretrale kondylomer, trichomonas, psykosomatiske plager og Ureaplasma urealyticum kan være årsaker.

Hva er uretritt?

Uretritt og cervicitt er inflammasjon av henholdsvis uretra og cervix. Det er en multifaktoriell tilstand som kan være seksuelt overført. Diagnosen bekreftes ved økt mengde polymofonukleære leucocytter (PMNL) i fremre uretra og/eller cervix.

Hvor smittsomt er Mycoplasma?

Mykoplasma skyldes smitte med bakterien Mycoplasma genitalium. Smitteoverføring skjer ved direkte kontakt mellom en smittet og en frisk persons slimhinner ved samleie (både vaginalt og analt). Kondom beskytter mot smitte. Man kan smittes indirekte via fingre når man beføler kjønnsorganene eller bytter på sexleketøy.

Hvordan bli kvitt Mycoplasma?

Med rett type antibiotika blir du frisk. Det er ikkje så mange typar antibiotika som har effekt på Mycoplasma genitalium. Bakterien er motstandsdyktig mot fleire antibiotika. Det er vanleg å vente på prøvesvaret før du får behandling.

Hvordan merker man blærekreft?

Symptomer ved blærekreft

Blod i urinen er det vanligste funnet i tidlige stadier av blærekreft. Som regel kan blodet ses med det blotte øye, andre ganger kan det kun ses i mikroskop. Hyppig vannlatingstrang og svie ved vannlatingen skyldes irritasjon av slimhinnene og minner ofte om urinveisinfeksjon.

Hvor er urinrøret hos kvinner?

Kvinnens urinrør, urethra feminina, er bare 3–5 centimeter langt. Det har et nesten rett forløp på forsiden av skjeden og munner ut mellom kjønnsleppene like foran skjedeinngangen, bak klitoris.

Hva er utflod hos menn?

Utflod fra urinrøret hos menn er nesten alltid en infeksjon. I denne artikkelen kan du lese mer om ulike årsaker til dette symptomet.

Kan en urinveisinfeksjon gå over av seg selv?

En blærekatarr går ofte over av seg selv innen tre dager til en uke uten behandling, men skjer ikke dette, hjelper det med en kort antibiotikakur hos de fleste. Er du plaget med flere enn to urinveisinfeksjoner i året, over noen år, er det sannsynlig at du uten forebyggende behandling vil få flere infeksjoner.

Hvordan sjekke om man har nyrebekkenbetennelse?

Nyrebekkenbetennelse er en betennelse i øvre urinveier og i nyrebekkenet. Typiske symptomer er feber, frysninger, flankesmerter, kvalme, brekninger og smerter i korsryggen.

Hva er interstitiell cystitt?

Interstitiell cystitt kalles også «smertefull blære syndrom» (painful bladder syndrome). Tilstanden er karakterisert ved smerter i blære og underliv og økt vannlatningstrang med hyppige vannlatninger både dag og natt. Det er typisk at smertene lindres ved vannlatning og øker når blæren fylles.

Hvor lenge er Mycoplasma smittsom?

Behandling. Mykoplasma behandles med antibiotika. For å hindre videre smitte, er det viktig at du ikke har ubeskyttet sex før det er gått minst en uke etter at du startet behandling.