Hva er UCL skade?

Har jeg brukket tommelen?

Ved en brukket tommel opplever man typisk straks kraftig smerte, tommelen blir hoven og blå, og man får problemer med å bruke hånden. Man kan av og til se en feilstilling i tommelen, som tegn på at noen av benene ikke lengre står i sin vanlige posisjon.

Kan ikke bøye tommelen?

Tommelartrose er en sykdom der brusken i leddet hvor tommelen møter håndleddet blir tynnere. Det kan gi smerte ved bevegelse i tommelen og nedsatt kraft i tommel– og pekefingergrepet. Artrose i tommelens rotledd er den nest hyppigste formen for slitasjegikt i hånden.

Hvor lenge varer en forstuelse tommel?

​Du blir mest sannsynlig helt bra etter å ha forstuet fingeren. Etter omtrent en uke kan du begynne å trene og være i aktivitet igjen, men da er det viktig å beskytte fingeren med en aktivitetsteip.

Hvilke tre grader klassifiseres Ligamentskader etter?

Laterale ligamentskader klassifiseres fra I til III ettersom hvor instabilt leddet er. Ved grad I og II er rupturene partielle og instabiliteten er moderat. Ved grad III er rupturen total. Ved ruptur grad III vil faren for medial ligamentskade, instabilitet grunnet radiushodefraktur eller luksasjon være stor.

Hvordan vite om fingeren er brekt?

Ved undersøkelsen finnes hevelse i fingeren. Trykk direkte mot beinet gir smerte. Forsiktige slag mot fingertuppen vil også utløse smerte. Fingeren kan være forkortet og ha unormal bevegelighet.

Er fingeren min brukket?

Hvis smertene er sterke, hevelsen er stor eller det er feilstilling, bør det gjøres røntgenundersøkelse for å utelukke bruddskade. Det ikke nødvendig med lege- og røntgenundersøkelse hvis det bare er lett hevelse og ømhet og fingeren kan bøyes og strekkes.

Hvordan vet man om hånden er brukket?

Symptomer:
  1. Smerter.
  2. Hevelse.
  3. Blåfarget hud som følge av blødning.
  4. Eventuell feilstilling.
  5. Redusert evne til å bruke eller belaste hånd/fingre.

Kan ikke bøye langfinger?

Når du har triggerfinger klarer du ikke å rette ut fingeren av deg selv, men du kan bruke den andre hånden til å rette ut fingeren. Årsaken til at noen får triggerfinger er ukjent. Tilstanden er ganske vanlig, særlig blant eldre. Langfingeren og ringfingeren er oftest rammet.

Hva er Heberdenske knuter?

Heberdens knuter er benet utvekst ved de ytterste fingerleddene (DIP-leddene). Som regel finnes disse forandringene på de fleste fingrene. Tilstanden kan være forbundet med slitasjeforandringer (artrose) i leddet.

Kan ikke strekke ut fingrene?

Hvis du ikke klarer å strekke ut i ytterleddet på fingeren, tyder det på at senen er revet av. Da må du oppsøke lege for behandling. Hvis fingeren er smertefull, eller du tror du har skadet den, så bør du også kontakte lege snarlig. Venter du for lenge med behandling, kan du få varige problemer med fingeren.

Skal man bruke støttebandasje om natten?

Vi vil ikke anbefale å bruke støttebandasjer mens du sover om ikke den er spesifikt anbefalt til slik bruk, som for eksempel FUTURO™ Natt håndleddsstøtte og FUTURO™ Plantar Facsitt nattstøtte.