Hva er sunt å spise til kvelds?

Når er det best å spise kveldsmat?

Man bør spise kveldsmat på kvelden for å unngå å bli sulten når man skal sove. Har man vært på trening til ni bør man absolutt spise kveldsmat når man kommer hjem. Selv om det ikke er ugunstig å spise sent, bør man ikke stå opp på natten å spise. Det er heller ikke gunstig å spise for mye på nattevakt.

Hva skal vi ha til middag på fredag?

Fredagsmiddag, helgekos og annen helgemat
  • Loaded veggie nachos. Under 20 min. …
  • Chiliburger med smeltet ost. 20 – 40 min. …
  • Festfat med spekemat. Under 20 min. …
  • Vegetartaco med søtpotet. 20 – 40 min. …
  • Enchiladas med kylling. 20 – 40 min. …
  • Steinsopprisotto. …
  • Stekt indrefilet med ovnsbakt gulrotsalat. …
  • Hvit pizza med creme fraiche og spinat.

Hva bør man spise for man legger seg?

– Det er mye godt du kan spise før leggetid. For eksempel kan du ta deg en yoghurt med litt kornblanding eller havregryn. Mange er glad i å smøre seg et par lomper med sennep eller smøre-ost, og fylle dem med skinke, stangselleri og salatblader – det er et sunt og godt kveldsmåltid.

Er det bra å spise rett før man legger seg?

Men hun anbefaler likevel ikke å spise det største måltidet rett før leggetid. – Det er litt bortkastet når du bare skal sove. Det er ikke da du har behov for mest energi. Videre kan det å spise et stort, tungt måltid rett før sengetid gå ut over nattesøvnen, sier Sellæg.

Hvor sent kan man spise kveldsmat?

Spis selv om det er sent

Det er ingen regler som sier at vi ikke bør spise etter klokken 19.00 slik mange ser ut til å tro. Hvis det er vekten du tenker på, så er det hvor mye energi vi får i oss i løpet av en dag som har størst betydning, ikke når på dagen vi spiser.

Hvorfor skal man ikke spise sent?

Forskningen viser ikke bare at de som spiser sent, også spiser mer i løpet av dagen, men de gjør også dårligere valg når det kommer til mat. Senspiserne tyr oftere til usunne og kaloririke matvarer med liten næringsverdi, som chips, iskrem og brus. Årsaken er gjerne at de usunne alternativene er lettere tilgjengelig.

Hvorfor er jeg mer sulten på kvelden?

Overlege Berit Nordstrand bekrefter at studier antyder at produksjonen av hormonet leptin er lavere om kvelden enn tidligere på dagen. Dette hormonet har betydning for hvor mett du føler deg.

Hvordan sette opp ukes meny?

En ukemeny er i bunn og grunn bare en liste over hvilke middagsretter som du planlegger å lage i løpet en uke. Og vanskeligere trenger det faktisk ikke å være. Du setter deg ned og skriver 7 middagsretter på en lapp, mobilen, en tavle eller hvor du vil, og vips så har du en ukemeny.

Hva er verdens beste mat?

CNN Travel har kåret verdens 50 beste matretter siden 2017 og i år er det den balanserte Massaman Curryen som topper listen, en rik og mild curry med masse deilige krydder og løk, potet og nøtter. Også andre thailandske retter er å finne på listen; Tom Yum med reker på åttende plass og papayasalat på plass 46.

Hva har du i kjøleskapet app?

En mobil-app der man legger inn matvarene man har i kjøleskap og skuffer og får forslag til restemat man kan lage med det man har. Brukergrensesnittet kan også være som lifesum; du scanner inn mat når du har handlet, og scanner ut mat når du lager matrettene dine. Da vil appen vite hva du har igjen hjemme.

Hvordan kan jeg bli tjukk?

Av trening så er det aller mest effektive å trene styrke. Da vil du øke i muskelmasse, slik at det du legger på deg er en kombinasjon av fett og muskler. Utholdenhetstrening (løping osv.) forbrenner mye kalorier, og kan gjøre det vanskeligere å gå opp i vekt.