Hva er Slippømhet?

Hvor er bukveggen?

Buken er den delen av kroppsveggen som ligger mellom brystkassen og bekkenet. Man bruker også betegnelsen «bukhulen», som er omgitt av bukveggen, på tross av at den ikke er noen egentlig hule, men er helt fylt med innvollsorganer.

Er væske i buken farlig?

Væske i bukhulen, unormal ansamling av væske i bukhulen, er et tegn på alvorlig leversykdom. Dette skjer oftest hos personer som allerede har en leversykdom. Har du dette symptomet, bør du raskt ta kontakt med legen.

Hva er Ascitesvæske?

Væske i bukhulen kalles ascites. Opphopning av slik væske kan ha ulike årsaker. Det kan for eksempel skyldes forstyrret væskebalanse, leversvikt, betennelse, lymfelekkasje eller kreftceller i bukhulen. Den økte bukvæsken kan føre til plager for pasienten, som økt bukomfang, dårlig matlyst og tungpustenhet.

Hvordan arter blindtarmbetennelse seg?

Hvordan arter en blindtarmbetennelse seg? Symptomene kan være vage og uklare, men ofte følger sykdomsutviklingen et klassisk mønster: Det begynner som regel med magesmerter rundt navlen eller i øvre del av magen. Etter få timer vandrer smertene til nedre, høyre del av magen.

Kan betennelse i magen gå over av seg selv?

Magekatarr/gastritt er en samlebetegnelse for flere typer betennelse i magesekkens slimhinner. Akutt gastritt går som regel over av seg selv eller kan behandles med medisin.

Hvilke komplikasjoner peritonitt kan føre til?

Hele bukhulen betent

Kvalme, oppkast og feber er vanlig, men hos barn og eldre kan symptomene være mindre tydelige. En generell bukhinnebetennelse er svært alvorlig, og kan føre til sirkulasjonssvikt og død.

Hva kan blindtarmbetennelse forveksles med?

Symptomer på blindtarmbetennelse kan forveksles med andre sykdommer som gastroentreritt (betennelse i mage- og tarmkanalen), forstoppelse, irritabel tarm syndrom, urinveisinfeksjon, Crohn’s sykdom eller infeksjon i bekkenet.

Hva ligger i buken?

Bukhulen består av mange organer. De største er magesekk, tynntarm, tykktarm, lever, milt, bukspyttkjertel, nyrer, urinveier, urinblære. Alle disse organene består av såkalt bløtvev, slik at ingen av dem vil i detalj kunne fremstilles på røntgenbilder uten bruk av kontrast.

Hva står buk for?

Buk (også kalt abdomen, underliv eller mageregion) er hos pattedyr den delen av kroppen som ligger mellom brystkasse og bekken. Mesteparten av fordøyelsessystemet ligger i buken.

Hva er mellomgulvsbrokk?

Et mellomgulvsbrokk oppstår når den øverste delen av magesekken glir opp gjennom åpningen i mellomgulvet og inn i brysthulen. Symptomer kan variere avhengig av størrelsen og beliggenheten til åpningen, men det kan dreie seg om halsbrann, brystsmerter, raping og svelgevansker.

Hvordan merker man væske i buken?

Væske i bukhulen vil kunne gi deg plager. Plagene kan være økt bukomfang, sprengfølelse i magen, dårlig matlyst, rask metthetsfølelse, tungpustenhet eller en kombinasjon av disse. Når det blir så mye væske i bukhulen at du får betydelige plager, vil det ofte være nødvendig å utføre ascitestapping.