Hva er Renseshampoo?

Hva hjelper mot sensitiv hodebunn?

Unngå for varmt vann. Forsøk å unngå at stylingprodukter kommer i kontakt med hodebunnen. Dette gjelder spesielt hvis de inneholder alkohol som tørker ut huden. Det finnes mykgjørende og fuktighetsgivende geler som kan brukes i hodebunnen.

Kan man bruke fuktighetskrem i hodebunnen?

Balsam i hodebunnen

Så lenge du skyller nøye ut etterpå, er det kun positive virkninger ved å gi hodebunnen en runde med den fuktgivende balsamen. Husk å bruke balsam hver gang du vasker håret, og la den gjerne sitte i noen ekstra minutter for å få full effekt.

Hva er årsaken til tørr hodebunn?

Når vi vasker håret, avfetter vi hodebunnen. Vasker vi håret litt for ofte, eller bruker for sterk shampo, kan vi risikere å få en svært tørr hodebunn. Stylingprodukter til håret og bruk av hårtørker kan også være en medvirkende årsak til uttørring av hodebunnen.

Hva er forskjellen på flass og tørr hodebunn?

Tørr flass

Flass og tørr hodebunn er absolutt ikke det samme og skal derfor behandles på ulike måter. Flass kommer av overproduksjon av sopp og bakterier i hodebunnen. Tørr flass = kløe og avskalling av store, hvite flak (på størrelse med snøfnugg) som drysser fra hodebunnen og legger seg på skuldrene.

Hvor lenge sitter minicolor i håret?

Minicolor: Tilfører pigmenter, pleier og gir glans. Varighet 10-15 vask på sunt hår.

Hvor ofte skal man bruke rensesjampo?

Du skal faktisk bruke den som en vanlig sjampo, bare ikke like ofte. Hvis du bruker mye rensesjampo kan håret bli tørt, så bruk gjerne en rens en gang i uken. Ikke alle trenger å rense håret så ofte heller – så du bør se an hva håret trenger.

Er silikon skadelig for håret?

Mange har fått høre at silikon bare legger seg som et lag utenpå håret og at det kan være skadelig for håret. Silikon er ikke skadelig for håret, noen silikoner kan blant annet beskytte håret mot varmeredskaper og noen kan gi et mykt og glansfullt hår.

Hvordan bli kvitt sopp i hodebunn?

Behandling. Soppinfeksjon i hodebunnen vil som regel kreve tablettbehandling, eventuelt i kombinasjon med lokalvirkende preparat. Det er ikke nødvendig å barbere hodet.

Hvordan rense hodebunnen?

Detox i dusjen

En ukentlig skrubb av hodebunnen kan, i tillegg til å sette i gang blodsirkulasjonen, løse opp smuss og produktrester og tilføre næring til hårrøttene. Du kan bytte ut din vanlige sjampo med en detox-va- riant, som løser opp og fjerner frie radikaler som svekker cellenes funksjon og dermed hårveksten.

Hvordan bli kvitt psoriasis i hodebunnen?

Milde utslag av hodebunnspsoriasis kan behandles med sjampo som kjøpes på apoteket. Hvis du har tykke skjell, bør du oppsøke lege. Før behandling igangsettes må du først fjerne de tykke skjellene (avskjelling). For å løsne flasset, smøres hodebunnen først inn med salisylhårolje (5-10 prosent).

Kan man bruke fuktighetskrem i håret?

Gjerne opptil to ganger i uken med en god fuktighetsgivende kur. – Et godt triks er å bruke fuktighetskremer for håret, det vil hjelpe med å holde håret mykere og blankere. Hårstylisten sier at dersom man allerede har tørt hår, er det viktig å bruke produkter som gir næring, fuktighet og antistatisk hårpleie.