Hva er refleksologi og hvordan det fungerer? Fordeler, Forskning, Sikkerhet

COS’er refleksologi?

Refleksologi er en type massasje som inkluderer anvendelse av forskjellige mengder trykk på føtter, hender og ører. Den er basert på teorien om at disse delene av kroppen er koblet til visse organer og kroppssystemer. Folk som praktiserer denne teknikken kalles refleksologer.

Reflekser tror at bruk av press på disse delene gir en rekke helsemessige fordeler.

Fortsett å lese for å lære mer om hvordan refleksologi fungerer, og hvis det er verdt å prøve.

Hvordan refleksologi fungerer?

Det er noen forskjellige teorier om hvordan refleksologi fungerer.

I tradisjonell kinesisk medisin

Refleksologien er basert på # 8217; gammel kinesisk tro på QI (uttalt & # 8220; Chee & # 8221;), O & # 8220; Vital Energy & # 8221;. Ifølge denne troen strømmer Qi gjennom hver person. Når en person føler seg stresset, blokkerer kroppen sin qi.

Dette kan forårsake ubalanse i kroppen som fører til sykdommen. Refleksologi tar sikte på å holde qi som strømmer gjennom kroppen, og holder den balansert og fri av sykdommer.

I kinesisk medisin samsvarer forskjellige deler av kroppen med forskjellige trykkpunkter på kroppen. Reflekser bruker kart over disse punktene i føttene, i hender og ører for å bestemme hvor presset skal gjelde.

De tror at deres berøring sender energi som strømmer gjennom en persons kropp til de kommer til området som trenger helbredelse.

Andre teorier

På 1890-tallet oppdaget britiske forskere at nervene forbinder huden og de indre organene. De fant også at hele kroppen nervesystemet har en tendens til å tilpasse seg eksterne faktorer, inkludert berøring.

Berøret av en refleksolog kan bidra til å roe sentralnervesystemet, favorisere avslapping og andre fordeler, akkurat som enhver form for massasje.

Andre tror at hjernen skaper smerte som en subjektiv opplevelse. Noen ganger reagerer hjernen på fysisk smerte. Men i andre tilfeller kan det skape smerte som svar på følelsesmessig eller psykisk ubehag.

Noen tror at refleksologi kan redusere smerte gjennom beroligende berøring, noe som kan bidra til å forbedre andres humør og redusere stress.

Teorien om området er A’annen tro på at noen bruker til å forklare hvordan refleksologi fungerer. Denne teorien hevder at kroppen inneholder 10 vertikale områder. Hvert område inneholder forskjellige deler av kroppen og tilsvarer bestemte fingre av hender og føtter.

Profesjonelle av teorien om området tror at berøring av disse fingrene i hendene og føttene tillater dem å få tilgang til alle deler av kroppen i et bestemt område.

Hva er de potensielle fordelene med refleksologi?

Refleksologi er knyttet til mange potensielle fordeler, men bare noen av dem har blitt evaluert i vitenskapelige studier.

Så langt er det begrensede tester som refleksologi kan hjelpe:

 • Reduser stress og # 8217; angst
 • redusere smerte
 • Rull opp l & # 8217;
 • Forbedre generelt trivsel

Videre har folk rapportert at refleksologien har hjulpet dem:

 • Styrke deres immunsystem
 • Bekjempe kreft
 • Overvinne forkjølelse og bakterielle infeksjoner
 • Klargjøre brystproblemer
 • Gjenopprett fra ryggproblemer
 • Korrigere hormonelle ubalanser
 • fruktbarhet
 • forbedre fordøyelsen
 • Lindre leddgikt smerte
 • Behandle nervøse problemer og nummenhet fra anticancer-stoffer (perifer nevropati)

Hva sier forskningen?

Det er ikke mange studier på refleksologi. Og mange eksperter anser de som eksisterer med lav kvalitet. Videre A 2014 Gjennomgang Han konkluderte med at refleksologi ikke er en effektiv behandling for enhver medisinsk tilstand.

Men det kan ha en viss verdi som en komplementær terapi for å redusere symptomene og forbedre andres livskvalitet, akkurat som massasje. Fordi det masserte området er føttene, for noen mennesker vil dette gi enda mer lettelse fra stress eller ubehag.

Her er en titt på hva forskningen sier på [8217; bruk av refleksologi til å håndtere smerte og # 8217; angst.

Smerte

I en 2011 studere Finansiert av National Cancer Institute, studerte eksperter som refleksologi behandlinger rammet 240 kvinner med avansert brystkreft. Alle kvinner ble utsatt for medisinsk behandling, for eksempel kjemoterapi, for kreft.

Studien fant at refleksologi bidro til å redusere noen av deres symptomer, inkludert mangel på pust. Deltakerne rapporterte også en forbedring i livskvaliteten. Men han hadde ingen effekt på smerte.

Eksperter undersøkte også virkningen av refleksologi på smerte hos kvinner som lider av premenstruelt syndrom (PMS). I en eldre studere, Forskere undersøkte effekten av refleksologi av øre, hånd og fot på 35 kvinner som tidligere rapporterte å ha symptomer på premenstruelt syndrom.

De har oppdaget at de som mottok to måneders refleksologi, har rapportert et betydelig lavere antall symptomer på premenstruelt syndrom i forhold til kvinner som ikke gjorde det. Men husk at denne studien var veldig liten og tiår siden.

Fossi og langsiktige studier er nødvendig for å forstå fullt ut om refleksologi bidrar til å redusere smerte.

Angst

I en liten studere Siden 2000 undersøkte forskerne effektene av en 30-minutters plantarrefleksologibehandling på folk i brystkreft eller lunger. De som fikk en refleksologi-behandling, rapporterte lavere angstnivåer enn de som ikke har mottatt noen refleksologibehandling.

I en 2014 studere Som var litt større, ble forskerne administrert til folk som ble utsatt for hjertekirurgi en plantarrefleksologi behandling på 20 minutter en gang om dagen i fire dager.

De har oppdaget at de som mottok refleksologi-behandlingen, rapporterte betydelig lavere angstnivå enn de som ikke gjorde det. Berøret av et annet menneske er en, avslappende, gjennomtenkt handling og som reduserer angsten for de fleste.

Refleksologien er trygt å prøve?

Generelt er refleksologi veldig trygt, selv for folk som lever med alvorlige helsemessige forhold. Det er ikke invasivt og praktisk å motta, så det kan være verdt å prøve hvis det er noe du er interessert i.

Du bør imidlertid først snakke med legen din dersom du har en av følgende helseproblemer:

 • Sirkulasjonsproblemer på føttene
 • Blodkoaguli eller betennelse i benårene
 • gikt
 • Fotsår
 • Svampinfeksjoner, som fot D’atlet
 • Hender åpne for føttene dine
 • Skjoldbruskproblemer
 • epilepsi
 • Et lavt blodplater eller andre blodproblemer, noe som kan forårsake blåmerker og blødning lettere

Du kan fortsatt kunne prøve refleksologi hvis du har et av disse problemene, men du må kanskje ta noen forholdsregler for å unngå negative effekter.

advarsel

 • Hvis du er gravid, sørg for å fortelle din refleksolog før økten, siden noen trykkpunkter i hendene og i føttene kan fremkalle sammentrekninger. Hvis du prøver å bruke refleksologi for å indusere arbeidskraft, gjør det bare med legen din godkjenning. C’er risikoen for tidlig fødsel og barn er sunnere hvis du født 40 uker med svangerskapet.

Noen mennesker rapporterer også å ha små bivirkninger etter behandling av refleksologi, inkludert:

 • svimmelhet
 • Tenderfot
 • følelsesmessig følsomhet

Men disse er kortsiktige bivirkninger som pleier å forlate umiddelbart etter behandling.

Bunnlinjen

Refleksologi kan ikke være en vitenskapelig prøvd medisinsk behandling for sykdommen, men studier tyder på at det er en nyttig komplementær behandling, spesielt for stress og # 8217; angst.

Hvis du er interessert i refleksologi, se etter en tilstrekkelig dannet refleksolog som har registrert seg på Rådet for naturlig og komplementær helse, American Reflexology Certification Committeeeller annen respektabel sertifiseringsorganisasjon.

Snakk med legen din dersom du lider av alvorlige forhold som eksisterer før du ser etter en behandling.