Hva er progressive linser: typer, fordeler og mer

Beskrivelse

Briller er tilgjengelige i en rekke typer. Dette inkluderer en monofokal linse med kraft eller styrke på # 8217; hele linse eller en bifokale linse eller trifokal med flere styrker på hele linsen.

Men mens de to siste er alternativer hvis du trenger en annen kraft i linser for å se fjerntliggende og lukke gjenstander, er mange multifokale linser designet med en synlig linje som skiller de forskjellige reseptområdene.

Hvis du foretrekker en multifokal linse uten en linje for deg eller barnet ditt, kan en progressiv ekstra linse (PAL) være et alternativ.

Hva er progressive linser?

Pals er en type multifokal linse som er spesifikk for personer som trenger korrigerende linser for å se fjernt og lukke gjenstander. For å si det klart, tillater disse linsene deg å tydelig se mer avstand uten en bifokal linje.

Behovet for en progressiv linse øker med alderen. Alle 35 eller 40 år, mange mennesker har problemer med å konsentrere øyne på nabolandene. Dette er kjent som Presbyopia og for å kompensere for dette fokuserte problemet, noen bruker monofokale briller for avstanden, samt lesebriller for nedre gulv.

Selv om denne tilnærmingen kan fungere, gir vennene en enklere og praktisk løsning for å vise problemer knyttet til alderen:

  • Den øvre delen av en progressiv linse gir den nødvendige styrken til å se tydelig i avstanden.
  • Den nedre delen gir styrken som er nødvendig for å se klart nært nært.
  • Den sentrale delen hjelper deg med å se tydelig på mellomliggende eller mellomstore avstander.

Disse linsene gir en gradvis overgang av kraft fra # 8217; høy nedover.

Selv om noen mennesker trenger progressive linser som de alder, er disse linsene også en «8217; alternativ for barn som trenger briller til nærsynthet og en dristig hypermetropi.

Pro av progressive linser

  • Et par briller for alt
  • Ingen bifokale linje som distraherer
  • Moderne og ungdomsbriller

Mot progressive linser

  • Det tar tid å tilpasse seg
  • Visuelle forvrengninger
  • Større kostnader

Hva er fordelene med progressive linser?

Progressive linser er ikke bare en «8217; alternativ for å korrigere nærsynthet og hypermetropia, men de kan også korrigere astigmatisme.

Astigmatisme er når lyset er jevnt konsentrert på netthinnen på grunn av en uregelmessig kåt, noe som resulterer i sløret syn.

I tillegg til å korrigere synproblemer, inkluderer andre fordeler med en progressiv linse:

1. Det tjener bare et par briller

Noen tror at en progressiv linse er bedre enn en monofokal linse fordi den tillater dem å se tydelig på forskjellige avstander uten å måtte bringe et andre par briller.

En progressiv linse gjør arbeidet til en monofokal linse og leserbriller, så du har bare et par briller på fingertuppene.

2. Ingen ubehagelig bifokale linje

Progressive linser gir fordelene med en multifokal linse uten en multifokal linje. Og siden C’det er en gradvis endring i styrken av linsen med en progressiv linse, du trenger ikke å møte noen plutselig forandring i klarheten, som er vanlig med multifokale linjer.

3. Moderne og ungdommelig utseende

De bifokale og trifelle brillene er noen ganger forbundet med alderdom. Bruk deretter briller med en bifokal linje kan få deg til å føle deg ubehagelig. Du kan føle deg mer komfortabel med en progressiv linse fordi det ikke er noen synlig linje.

Hva er ulempene med progressive linser?

Selv om en progressiv linse kan gi en visuell klarhet & # 8220; uten linje og det er viktig å forstå ulempene med disse linsene.

1. Du må lære å se gjennom målet

De bifokale og trifokale linsene har en synlig linje, så det er lettere å bestemme hvor du skal se etter en klar syn. Fordi progressive linser ikke har en linje, C’Det er en læringskurve og kan være nødvendig fra en til to uker for å lære den riktige måten å se gjennom linser.

2. Midlertidige visnings forvrengninger

Den nedre delen av en progressiv linse er forstørret fordi den er designet for lesing. Så hvis øynene dine ser ned når du kommer ned fra en fortau eller går opp trappen, kan føttene virke større, og det kan være vanskelig å evaluere ditt trinn. Dette kan forårsake tripping eller snubling.

Du må trene øynene dine for å se gjennom den fjerne delen av den progressive linsen i stedet for lesedelen for å unngå problemer mens du går.

Progressive linser kan også forårsake perifere forvrengninger når du beveger øynene dine fra den ene siden alle & # 8217;. Disse visuelle effektene blir mindre tydelige når øynene dine tilpasser seg linser.

3. Dyrere enn monofokale linser og bifokale linser

Husk kostnadsforskjellen mellom progressive linser, monofokale linser og bifokale linser. Progressive linser er dyrere fordi du i praksis får tre briller i en.

Også, du betaler for ekstra komfort og tid som trengs for å lage et multifokale briller uten linjer.

Men gitt praktisk og enkelhet av progressive linser, tror noen mennesker at det er verdt å betale en ekstra kostnad.

Hvor mye progressive linser koster?

Vanligvis er disse linsene dyrere enn en bifokal. For eksempel kan du betale $ 260 for en standard progressiv linse og bare $ 105 for bifokale linser, andre Forbrukerrapporter.

Du vil også betale mer for en høyere kvalitet progressiv linse. For eksempel kan en høy indeks progressiv linse koste $ 350, mens du kunne betale $ 310 for en HD-progressiv linse. Og hvis du vil ha en progressiv ripebestandig linse, kan prisen gå opp til $ 400.

Prisene kan også variere avhengig av regionen og brillene. Så det er viktig å se deg rundt og sammenligne priser.

L’Online kjøp kan være en «8217; alternativ; Det kan imidlertid også presentere noen risikoer. For å fungere ordentlig må progressive linser måles på øynene dine, og dette kan være vanskelig å utføre online.

Du kan også vurdere det 2011 studie Fra # 8217; American Optometric Association avslørte at 44.8% av de 154 sorterte brillene på nettet presenterte feile forskrifter eller sikkerhetsproblemer.

For å få de beste resultatene, bør du vurdere muligheten for å jobbe med en ekspertoptikk som kan hjelpe deg med å velge den beste rammen og typen mål for deg.

Hvordan forstå om progressive linser passer for deg?

Selv om en progressiv linse lar deg tydelig se i nærheten og fjerne avstander, er disse linsene ikke det riktige valget for alle.

Noen mennesker passer aldri til å ha på seg en progressiv linse. Hvis dette skjer med deg, kan du prøve konstant svimmelhet, problemer med oppfatningen av dybde og perifert forvrengning.

Også, hvis du jobber på en datamaskin, kan det hende du finner ut at en vanlig progressiv linse ikke gir klarhet som er nødvendig for en mellomliggende avstand.

I stedet kan du be om progressive eller profesjonelle linser for datamaskiner, som gir en stor kraft for mellomliggende avstander. Dette kan redusere øyet tretthet og øyet tretthet og # 8217;.

L’Enkelt måte å vite om progressive linser vil fungere for deg, er å prøve dem og se hvordan du skal tilpasse øynene dine. Hvis du ikke passer etter to uker, må oftalmologen din måtte justere linsens intensitet. Hvis det oppstår problemer, kan en bifokal linse være mer egnet for deg.

Ta bort

Progressive linser er perfekte for nærsynthet og hypermetropia, men C’Det er en læringskurve, og noen mennesker passer aldri inn i disse linsene.

For å hjelpe øynene dine til å tilpasse seg, bruk progressive linser så ofte som mulig alle & # 8217;. Også, vær vanen med å snu hodet for å se på objekter i stedet for å flytte øynene på den ene siden alle’andre. Peering ut på glasssiden du kan forvride utsikten.

Mens du leser, flytt øynene og ikke hodet.

Briller teknologi forbedres alltid. Så hvis du ikke klarer å ha en progressiv linse i dag, kan du bære en i fremtiden.