Hva er prognosen for brystkreft i trinn 3?

COS’er brystkreft i fase 3?

Følelsen av at du har brystkreft 3 kan gi mange spørsmål om diagnose, overlevelse, behandlinger og mer.

Først betyr brystkreft 3 at kreft har spredt seg utover svulsten og er sannsynligvis borte for lymfeknuter og muskler, men det har ikke spredt seg til naboorganer.

Legene deler trinn 3 i mer spesifikke kategorier (3a, 3b og 3c) og kreft-subtypen, som betyr hvilken type brystkreft du har. Typen av brystkreft beskriver hvordan en kreft utvikler seg og hvilke behandlinger som kan være mer effektive.

Brystkreft 3 anses å være avansert kreft. Men avansert betyr ikke ikke omsettelig. Din behandlingsalternativer og dine prospekter vil avhenge av en rekke faktorer, som induserer behandling av kreft, individuell helse, alderen og måten kroppen din reagerer på behandling.

Hva betyr trinn 3?

Fordi brystkreft 3 har spredt seg utenfor brystet, er det vanskeligere å behandle i forhold til brystkreft i begynnelsen. Med aggressiv behandling er fase 3 brystkreft herdbar, men risikoen for at kreft blir revet etter at behandlingen er høy.

Legene deler videre scenekreft 3 i de følgende faser:

Trinn 3a

I 3A-trinns brystkreft gjelder en av følgende betingelser:

 • Ingen svulst er i brystet eller brystkreft er av enhver størrelse. Kreft er plassert i fire eller ni naboer lymfeknuter.
 • Svulsten er større enn 5 centimeter. Små grupper av kreftceller finnes også i de nærliggende lymfeknuter.
 • Svulsten er større enn 5 centimeter. Kreft er også plassert i maksimalt tre nærliggende lymfeknuter under armen eller i nærheten av brystbenet.

Trinn 3b

I 3b-stadiet av brystkreft er det funnet en svulst i en hvilken som helst størrelse. Tumorceller er plassert i thoraxveggen eller i brysthuden. Disse områdene kan vises betent eller nåværende sår. Videre gjelder en av følgende betingelser:

 • Opptil ni naboer er involvert.
 • Kreft har spredt seg til lymfeknuter i nærheten av brystbenet.

Trinn 3c

Det kan være en svulst i hvilken som helst størrelse eller ingen svulst. Også kreft invadert den thoraxmuren eller brysthuden. Det er betennelse eller hudsår. Gjelder også ett av følgende:

 • Kreft er plassert i 10 eller flere aksillære lymfeknuter.
 • Kreft er plassert i lymfeknuter som kommer opp til kragebenet.
 • Kreft er plassert i lymfeknuter under armen og i nærheten av brystbenet.

Uansett hvilken fase, er den beste kilden til informasjon om ditt individuelle perspektiv ditt onkologiske team. Sørg for at du forstår stadion og subtypen av brystkreft, slik at du bedre kan forstå din egen behandling og prospekter.

Få riktig behandling og støtte du trenger, kan hjelpe deg med å overvinne utfordringene i brystkreftdiagnosen 3.

Hvordan staging refererer til typer brystkreft?

I tillegg til kreftfasen, vil legene bestemme graden og tumor-subtypen.

Tumorer er klassifisert på en skala fra 1 til 3, basert på hvor mye celler som virker unormal enn normale celler. Jo høyere grad, jo mer aggressiv er kreft, noe som betyr at det har en tendens til å vokse raskt.

Subtypen er viktig fordi behandling og perspektiver varierer avhengig av brystkreft subtypen du har. Undertypene inkluderer her2-positiv brystkarsinom, er-positiv og trippel negativ.

Hva er brystkreftbehandlingsalternativene i stadion 3?

En annen måte en lege kan beskrive brystkreft 3 er hvis det er operativt eller ikke operativt. Dette vil avgjøre videre behandlinger. Hvis en kreft er i stand, betyr det at en lege mener at de fleste eller alle krefter kan fjernes med kirurgi.

Inoperable kreft er fortsatt herdbar, men kirurgi er ikke det rette alternativet fordi legene anser ikke å være i stand til å fjerne nok kreftceller. Noen ganger kan behandlingen av radioterapi eller kjemoterapi medisiner for å redusere kreft gjøre kreft operativt senere.

Behandlingsalternativene for brystkreft 3 kan inkludere:

 • Kirurgi, kjent som mastektomi, for å fjerne kreftvev og også å fjerne lymfeknuter
 • Stråling for å sikte og / eller drepe eller redusere kreftceller eller en svulst
 • Hormonal terapi for å senke eller stoppe veksten av kreftceller, hvis hormoner styrer veksten
 • Kjemoterapi, som inkluderer stoffinntaket for å drepe raske voksende tumorceller
 • Målrettet terapi, som bruker genene dine til å angripe tumorceller uten å skade sunne celler

Legen kan også anbefale en kombinasjon av to eller flere behandlinger.

Hva er overlevelsesraten for brystkreft i fase 3 for stadion?

Overlevelsesrate kan skape forvirring og gjenspeile ikke ditt individuelle bilde. Overlevelsesraten på fem år i forhold til brystkreft i stadion 3 er 72 prosent. Dette betyr at ut av 100 personer med brystkreft 3, vil 72 overleve i fem år.

Men denne figuren vurderer ikke egenskapene til brystkreft, som graden eller undertypen. Ikke skille folk med stadion 3A, 3B og 3C.

Til sammenligning er overlevelsesraten knyttet til fem år for brystkreft på stadion 0 og i trinn 1 er nesten 100 prosent. For brystkreft i trinn 2, er det 93 prosentog for fase 4 er 22 prosent.

Hva er overlevelsesrater for brystkreft i trinn 3 basert på # 8217; alder?

Studier som forbinder brystkreft Overlevelseshastigheter ALLE’Diagnosealderen har vært kontrasterende.

en Svensk studie av 2015 av 4,119 brystkreft Kvinner fant at overlevelsesrater for brystkreft er mer påvirket av alderen når en kvinne er mer enn 80 år på tidspunktet for diagnosen.

Selv kvinner under 40 år på tidspunktet for diagnosen har vist seg å ha en ominøs prognose.

Kvinner over 80 år kan ha en høyere dødelighet enn yngre kvinner fordi deres brystkreft har spredt seg lenger når den er diagnostisert. Videre kan kvinner i denne aldersgruppen ikke betraktes som kandidater som er ideelle for kirurgi som yngre kvinner.

Utsikter for personer med brystkreft i stadion 3

Det er naturlig å ønske å vite ditt perspektiv, men statistikken forteller ikke hele historien. Din type brystkreft, generell helse og mange andre faktorer utenfor din kontroll kan påvirke resultatresultatene.

Etablering av åpen kommunikasjon med behandlingsteamet kan hjelpe deg med å evaluere hvor du er på turen mot kreft.

Støttegrupper kan være en god kilde til komfort mens du utforsker diagnosen din gjennom behandling og utover. Studien av legen din eller sykehuset kan tilby noen forslag og ressurser i ditt område.

Finn støtte fra andre mennesker som bor med brystkreft. Last ned Healthline Free App her.