Hva er Øyemigrene?

Hva er Makulahull?

Et makulahull er et lite hull i skarpsynet på netthinnen i øyet. Det gir først lette synsforstyrrelser og sløring av synet, men skarpsynet blir raskt dårligere med en sentral flekk som følger blikket.

Hvordan bli kvitt fluer i synsfeltet?

Behandling. Det finnes ingen medisiner som kan fjerne plagene man opplever ved mouches volantes. Som nevnt er fluer i synsfeltet vanlige, særlig med alderen, da det er et resultat av den normale aldringsprosessen, og svært mange lever med dette fenomenet uten store plager.

Kan angst gi synsforstyrrelser?

Skjelving og prikking i huden er også vanlig. Huden kan bli rød (rødming) eller hvit. Du kan bli veldig fokusert av kamphormonene og få tunnelsyn. Noen kan også oppleve synsforstyrrelser.

Når det flimrer for øynene?

Flimring er det at synsbildet virker uklart og urolig. Flimring foran øynene er vanligvis forbigående og til stede for begge øyne. Det skyldes ofte sirkulasjonsforstyrrelser i hjernens synsbaner eller synsbark, for eksempel ved klassisk migrene, der flimring kommer før hodepinen.

Er aura farlig?

Migrene med aura er assosiert med en dobling av risikoen for hjerneinfarkt, men det er ingen sikker økt risiko blant personer med migrene uten aura. Røyking, p-pillebruk og hyppige migreneanfall øker risikoen.

Hva er Aurafasen?

Aura er symptomer som kan oppstå før et migreneanfall. Aurafasen oppleves på mange ulike måter. Det kan for eksempel være at man får synsfeltutfall, ser blinkende lys, får øresus, føler seg nummen i kroppen eller har vansker for å snakke. Det er vanlig å ha flere ulike symptomer i aurafasen.

Hvordan behandle øyebetennelse?

Øyekatarr forårsaket av bakterier går ofte bort av seg selv, men har du mye ubehag kan legen forskrive en antibiotikakur i form av dråper eller øyesalve. Bakteriell øyekatarr kan noen ganger være forårsaket av seksuelt overførbare infeksjoner, som gonoré og klamydia.

Hvordan behandles netthinneløsning?

De fleste med netthinneløsning blir operert med vitrektomi, som er kirurgisk fjerning av øyets glasslegeme (corpus vitreum). Så blir netthinnen lagt på plass, riftene behandlet med laser eller frysning og øyeeplet blir fylt med gass. Operasjonen kan vanligvis gjøres i lokalbedøvelse.

Hva er Glasslegemeløsning?

Glasslegemeløsning. Når geleen er blitt mer flytende (mer enn 50 %), vil hinnen som omslutter glasslegemet løsne fra øyeveggen. Dette skjer med de aller fleste i løpet av livet, vanligvis i 60-70-årsalderen. Hos nærsynte og hos pasienter som er operert for grå stær skjer dette tidligere.

Hva er netthinneløsning?

Når netthinnen løsner fra underlaget, får vi tilstanden som kalles netthinneløsning. Synet forsvinner i det området av hinnen som løsner. Det er ganske typisk at dette skjer relativt plutselig. Mange beskriver det som en «gardin» som trekkes for en del av synsfeltet.

Hvorfor ser jeg svarte prikker?

Både blinkende lys og flytere kan oppfattes som svarte prikker som flyter på øyet, og er veldig vanlig. Ofte ser du dem ekstra godt ved å se mot en lys overflate. De svarte prikkene oppstår i væsken som fyller øyeeplets indre. Ved slike synsforstyrreler er alt som regel normalt.