Hva er oppgaven til Basalcellelaget?

Hva betyr Dermal?

Dermis er det samme som lærhuden.

Hva finner vi i lærhuden?

Lærhuden er det mellomste hudlaget og består av levende celler. I lærhuden er det blodårer, svettekjertler, hårrøtter med muskler, talgkjerler, nerver og sanseceller. Blodårene frakter bort avfallsstoffer og tilfører huden oksygen og næringsstoffer.

Hva er Syrekappe?

Huden har fra naturens side en svakt syrlig pH eller syrekappe. Det er svært viktig å beskytte dette miljøet, da en svekket syrekappe gjør at huden blir lettere mottagelig for skader og infeksjoner.

Hva er melanocytter?

Melanocytter er celler som produserer et pigment vi benevner melanin. Melanin gir oss hudens normale farge. Melanin beskytter også huden fra de skadelige effektene av solen. Når huden blir eksponert for sollys, vil antallet melanocytter øke.

Hva er kroppens største sanseorgan?

Huden-kroppens største sanseorgan.

Hva er kroppens største indre organ?

16) Kroppens største indre organ er tynntarmen. Helt utstrekt er den over 6 meter lang.

Hvor på kroppen er vi mest følsomme?

Huden i ansiktet, på hendene, føttene, kjønnsorganene og brystvortene er mer følsom enn huden i andre deler av kroppen, og inneholder også spesialiserte følelegemer.

Hva er dermal piercing?

Microdermal er type piercing som kan plasseres nesten hvor som helst på overflaten av kroppen og har kun et utganghull, det blir altså en type implantat i dermis (huden). Huden snittes eller punches og det fjernes en liten del av dermis så det blir en «lomme» under huden.

Hva består kroppens utvendige overflate huden av?

Overhuden er hudens utvendige barriere og det ytterste av våre tre hudlag. Den består av to lag: Ytterst finnes et lag av døde, forhornete hudceller (hornlaget) som beskytter huden mot uttørking, slitasje og andre ytre påvirkninger. Innerst finnes et levende, aktivt cellelag (basalcellelaget) hvor hudcellene dannes.

Hvor tykk er barnets hud?

Blodsirkulasjonen i lærhuden er viktig for at vi skal holde temperaturen. Underhuden består av et mer porøst bindevev og fett. Underhuden varierer fra å være 2–10 mm tykk hos en mager person til 10 cm hos en tykk person.

Hvilken type vev utgjør kroppens utvendige overflate huden )?

Epidermis – topplaget/overhuden

Epidermis består av stratum corneum og det basale cellelaget (1 cellelag) og dekker hele kroppens overflate. Hudcellene er dannet i basallaget og deretter vandrer de opp til hudens overflate og tar med seg proteinet keratin på veien.