Hva er natriumkloridet og hvordan det brukes?

Cos’er natriumklorid?

Natriumklorid (NaCl), også kjent som salt, er en viktig forbindelse som kroppen vår bruker for:

 • Absorbere og bære næringsstoffer
 • Hold blodtrykket
 • Hold den rette balansen mellom væsker
 • overføre nervesignaler
 • Kontroller og slapp av musklene

Salt er en uorganisk forbindelse, noe som betyr at det ikke kommer fra levetiden. Det er produsert når NA (natrium) og Cl (klorid) blir med i å danne hvite og krystallklare kuber.

Kroppen din trenger salt til arbeid, men for mye eller for lite salt kan være skadelig for helsen din.

Mens salt ofte brukes til å lage mat, kan det også bli funnet som en ingrediens i mat- eller vaskemiddelløsninger. I medisinske tilfeller, lege eller # 8217; sykepleier innfører generelt natriumklorid som en injeksjon. Fortsett å lese for å finne ut hvorfor og hvordan salt spiller en viktig rolle i kroppen din.

Hva er forskjellen mellom salt og natrium?

Til tross for at mange bruker natriumord og salt som er utvekslet, er de forskjellige. Natrium er et mineral og et ernæringsmessig stoff som er tilstede i naturen. Ubehandlede matvarer som ferske grønnsaker, belgfrukter og frukt kan naturlig inneholde natrium. Også natriumbikarbonat inneholder natrium.

Men ca 75-90 prosent av natriumet vi får kommer fra salt allerede lagt til maten vår. De Saltvekt Det er vanligvis en kombinasjon av 40% natrium og 60% klorid.

Hvordan kan du bruke natriumklorid?

L’mer vanlig bruk av salt er i mat. Dens bruk inkluderer:

 • Mat dressing
 • fungerer som et naturlig konserveringsmiddel
 • Utsett for naturlige matfarger
 • sesong eller bevare kjøtt
 • Lag en saltløsning for å marinere maten

C’er også en «8217; bredt utvalg av innenlandske bruksområder, for eksempel:

 • Rene potter og panner
 • Hindre molden
 • Fjern flekker og fett
 • salt veiene om vinteren for å unngå is

Hvordan brukes fra medisinsk synspunkt Sodiumklorid?

Når legen foreskriver behandlingen med salt, vil han bruke begrepet natriumklorid. Natriumklorid blandet med vann skaper en saltoppløsning, som har en rekke forskjellige medisinske formål.

Medisinsk bruk for en saltoppløsning inkluderer:

Navn DROPS IV for å behandle dehydrering og elektrolytiske ubalanser; Den kan blandes med sukkerhastighetsskyllingsinjeksjonene for å vaske et kateter eller dribble etter administrering av nasale vanningsaggregatet eller nasaldråper for å eliminere overbelastning og redusere neseproppen og holde nasalhulen rens sår for å vaske og skyll den # 8217; område for en ren okulær dråper for å behandle rødhet, rive og tørrhet innånding av natriumklorid for å bidra til å skape slim slik at de kan hoste

Det er viktig å konsultere en lege og bruke kun medisinsk saltvannsprodukter (eksklusive benkprodukter som kontaktløsningen) som foreskrevet. Ulike typer saltvannsløsninger inneholder forskjellige relasjoner mellom natriumklorid og vann. Salinløsningen som brukes til forskjellige formål, kan også legge til flere kjemikalier eller forbindelser.

Hvor mye salt du bør spise?

Selv om salt og natrium er forskjellige, inneholder saltet 40 prosent natrium og det meste av vårt natriuminntak kommer fra salt. Mange bedrifter og restauranter bruker salt til å bevare, season og smakskere maten. Fordi en teskje salt har ca. 2300 milligram (mg) natrium, er det lett å overvinne den daglige verdien.

Sekund CDC, Den midterste amerikanske som spiser mer enn 3,400 mg om dagen. Du kan begrense natriuminntaket ved å spise ubehandlede matvarer. Du kan også finne lettere å administrere natriuminntaket ved å gjøre flere måltider hjemme.

American Dietary Retningslinjer anbefale At amerikanerne forbruker mindre enn 2300 mg natrium om dagen.

Lavt natrium diett

Legen din kan foreslå at du holder deg til et lavt natrium diett hvis du er i fare for hypertensjon eller hjertesykdom. Hvis du har en hjertsykdom, bør du prøve å konsumere mindre enn 2000 mg natrium om dagen, selv om American Heart Association (AHA) anbefaler å holde den under 1.500 mg. L’Eliminering av bearbeidede matvarer som pølser og ferdige måltider kan gjøre det lettere å opprettholde dette nummeret.

De ti beste frosne måltidene med lavt natrium »

Hva bruker natriumklorid kroppen din?

Næringsopptak og transport

Natrium og klorid spiller en viktig rolle i # 8217; myk tarm. Natrium hjelper kroppen din til å absorbere:

 • klorid
 • sukker
 • vann
 • Aminosyrer (proteinbestanddeler)

Klorid, når den er i form av saltsyre (hydrogen og klorid), er en komponent av magesaft. Hjelp kroppen din fordøye og absorbere næringsstoffer.

Hold energien i ro

Natrium og kalium er elektrolytter i flytende ALL’Ekstern og ALL’interne celler. L’Balanse mellom disse partiklene bidrar til hvordan cellene dine opprettholder energien i kroppen din.

Det er også måten nervene sender tegn til hjernen, musklene kontrakten og hjertet fungerer.

Hold blodtrykk og # 8217; hydrering

Nyrene, hjernen og binyrene jobber sammen for å justere mengden natrium i kroppen. De kjemiske signalene stimulerer nyrene for å holde tilbake vannet slik at det kan reabsorberes i blodet eller eliminere overflødig vann gjennom urinen.

Når C’det er for natrium i blodet, ser hjernens signaler til nyrene for å frigjøre mer vann i blodsirkulasjonen. Dette fører til en økning i blodvolum og blodtrykk. Redusering av natriuminntaket kan reduseres til vannabsorpsjonen i blodet. Resultatet er et lavest blodtrykk.

Bivirkninger

For det meste er natriumklorid ikke farlig for helse, men i overdrevne mengder kan det irritere:

 • øyne
 • hud
 • luftveier
 • mage

Du kan behandle irritasjonen, avhengig av området, skyller flekken med naturlig vann eller tar frisk luft. Kontakt legen din dersom irritasjonen ikke stopper.

Overflødig salt

Selv om natrium er viktig, er det også tilstede i store mengder i nesten alt vi spiser. Å spise for mye salt er knyttet til:

 • Høyt blodtrykk
 • Økt risiko for hjerte og nyresykdom
 • Økt vannretensjon, som kan føre til hevelse i kroppen
 • dehydrering

Bivirkninger av saltvannsløsninger

Saline-løsninger administreres generelt intravenøst ​​eller gjennom venen. Høye konsentrasjoner av saltvannsløsninger kan ha sikkerhetsrødhet eller hevelseffekter i injeksjonsstedet.

For lite natrium

Natriummangel er vanligvis et tegn på en underliggende lidelse. Navnet på denne tilstanden er hyponotremi. Det kan skyldes:

 • Upassende sekresjon av antidiuretisk hormon (ADH), forårsaket av lidelser som innstrømmer hormonbalansen, noen stoffer og visse medisinske forhold
 • Overdreven vanninntak
 • Langvarig oppkast eller diaré
 • Bruk av noen diuretika
 • Noen nyresykdommer

Selv overdreven og kontinuerlig svette uten en skikkelig hydrering er en potensiell årsak, spesielt hos mennesker som trener og konkurrerer i langsiktige hendelser som maraton og triathlon.

Ta bort

Omtrent 75-90% av natriuminntaket kommer fra salt eller natriumklorid. Saltet gir et essensielt mineral (natrium) at kroppen vår bruker for funksjoner som vedlikehold av blodtrykk og # 8217; næringsopptak. Du kan også bruke saltet til å krysse maten, rengjør husholdningsartikler og håndtere noen medisinske problemer.

Amerikanske kostholdsretningslinjer foreslår å spise mindre enn 2300 mg natrium om dagen. Du kan gjøre det ved å spise mindre utførlige matvarer, for eksempel kjøttpålegg og ferdigpakket mat, og matlaging måltider hjemme.

Hvilke matvarer har minst mengde natrium? »

For mye salt kan føre til større helseproblemer som hypertensjon, hjertesykdom og nyresykdom. Senk saltinntaket øker mengden kalium du får, kan bidra til å redusere risikoen for disse forholdene.

Du bør konsultere legen din før du legger til annet natriumklorid til kostholdet ditt. De fleste overskrider anbefalt mengde, men folk som drikker store mengder vann, har vedvarende diaré eller deltar i langsiktige hendelser, kan ha mangel på natrium. I disse tilfellene kan en god oral hydrering hjelpe. I de mest alvorlige tilfellene kan det hende at en helsetjenester kan gi en intravenøs saltoppløsning (IV) for å gjenopprette hydrering og elektrolytter.