Hva er Multifocal linser?

Hva er en torisk linse?

Toriske kontaktlinser er laget spesielt for de med skjeve hornhinner. Linsen korrigerer en synsfeil som kommer av ujevnheter i krummingen på hornhinnen som på fagspråket blir kalt astigmatisme, men som vi til daglig referer til som nettopp skjeve hornhinner.

Hvordan fungerer multifokale linser?

Progressive kontaktlinser, eller multifokale linser som det heter på fagspråket, er kontaktlinser laget for at du skal kunne se godt på nær-, mellom- og lang avstand – med én og samme linse.

Hvordan fungerer månedslinser?

Månedslinserhvordan fungerer det? Månedslinser kan brukes i opptil en måned om gangen og er et godt alternativ til endagslinser. Man bør unnga å sove med månedslinser, men heller fjerne de hver natt og rengjøre dem i en linsevæske. Dagen etter setter du dem inn igjen.

Hvordan oppbevare linser uten linsevæske?

Linsene må aldri oppbevares i noe annet enn den korrekte linsevæsken for den typen linse du bruker (myk eller hard) eller saltvannsløsning. Det er bedre å kaste linsene enn å få øyeinfeksjon. Hvis dette er noe som skjer ofte, bør du vurdere endagslinser eller døgnlinser. Spør optikeren din om priser og alternativer.

Kan man bruke linser når man har skjeve hornhinner?

Det er det mange som lurer på. Linser og skjeve hornhinner er ikke et problem, men det er ikke alle linser du kan bruke. Toriske linser passer for de som har skjeve hornhinner. De kan også korrigere både nærsynthet og langsynthet, noe mange med astigmatisme også sliter med.

Hvordan sette inn toriske linser?

Bruk langfingeren på samme hånd som holder linsen til å dra huden under øyet forsiktig nedover. Bruk langfingeren på den andre hånden til å dra øyelokket oppover. Se opp i taket, og sett linsen forsiktig på den nedre delen av det hvite i øyet.

Hva betyr add på linser?

AD (add): ekstra styrke i bifokale linser. Vanligvis mellom +1.00 og +3.00.

Hva gjør skjeve hornhinner med synet?

Skjeve hornhinner (astigmatisme)

Denne deformiteten gjør at lyset fokuseres på punkter foran og/eller bak netthinnen i stedet for på selve netthinnen, noe som gjør at synsinntrykket blir uskarpt og forvrengt. Mennesker med astigmatisme rapporterer ofte om hyppig hodepine eller såre øyne.

Er progressive linser bra?

Selv de med skjeve hornhinner kan bruke progressive linser. Progressive hjelper til med å korrigere presbyopi, også kalt alderssyn, som er en naturlig forringelse av synet som kommer etter 40. Hvis du for eksempel synes det er vanskelig å se godt på nært hold kan det være et tegn på at du trenger progressive linser.

Hvor lang tid tar det å venne seg til progressive linser?

Som regel går det raskt å venne seg til hvordan glasset fungerer. Forsøk å ha brillene på så mye som mulig i begynnelsen så vil det ta kortere tid å venne seg til dem. Obs: Tilvenningstiden for progressive glass kan ta opptil 3 uker.

Hvem kan bruke progressive linser?

Progressive linser for en enklere hverdag

Hvem kan bruke progressive linser? DAILIES TOTAL1® Multifocal passer for både langsynte og nærsynte, men også for deg som kanskje bare har behov for lesebriller.