Hva er linjene i Mania? Årsaker, behandling og forebygging

Rynker er overfladiske vertikale linjer som vises i tennemaljen, vanligvis med alderen i alderen;. De er også angitt som sprekker festet til hår eller overfladiske sprekker.

Mania linjer kan være gjennomsiktig. De kan også vises grå, gul eller brun.

Hvis du plutselig kjente flere linjer med mani på forsiden, kan du finne dem ubehagelige. Imidlertid er galne linjer ofte vanskelig å se og gå helt ubemerket med mindre sirkler.

Rynker kan gjøre tennene lettere. Av denne grunn kan de være mer synlige hos personer som bruker tobakksprodukter eller drikke kaffe, te, brus eller rødvin.

Hva forårsaker linjer med galskap?

Linjene i Mania har en rekke årsaker, inkludert den enkle gamle slitasje.

Mange år med å tygge mat og trykk på tenner på slutten, forårsaker dannelsen av mani linjer. Det er derfor folk legger ofte merke til dem når de står opp til middelalderen eller alle «8217; avansert alder.

I tillegg til slitasje og slitasje, inkluderer andre årsaker til manielinjer:

  • Tenner sliping (bruxisme)
  • Disalline tenner (uregelmessig bite)
  • en’vane med å spise langsiktige negler
  • Tygge ikke-matvarer som is eller harde gjenstander
  • Tenner skader eller traumer

Crazy linjer mot sprukne tenner

Mania linjer er teknisk en mindre type brutt tann. I motsetning til de mest alvorlig brune tennene, forverres Mania rynker vanligvis eller forårsaker symptomer.

I de fleste tilfeller er rynker bare en estetisk bekymring og krever ikke behandling for å bevare tannen.

En enkel måte å avgjøre om du har en linje med mani eller sprekk i tannen, er å sjekke symptomene dine. Hvis du ikke har smerte, hevelse eller følsomhet, har du mest sannsynlig en linje med galskap og ikke en sprekk.

Det kan en linje av galskap å bringe til en ødelagt tann?

Mania linjer er en vanlig og vanlig hendelse. De mener ikke at tennene dine er svake eller utsatt for sprekker.

Vanligvis forverres de ikke eller forårsaker sprekker. De kan imidlertid få tennene mer utsatt for karies, selv om de sjelden er på forsiden.

Dette kan unngås vaske tennene, spesielt etter å ha spist mat eller søte drinker og vedta gode tannhygienevaner.

Hva er alternativene for & # 8220; riktig & # 8221; De galne linjene?

Hvis du ikke liker rynkens utseende, er det ting du kan gjøre for å lette dem hjemme, hvordan du bruker blekestrimler eller bleking tannkrem.

Tannlegen din kan også gi deg et profesjonelt bleking kit hjemme som inkluderer en personlig skuff som passer tennene dine.

Andre profesjonelle alternativer for å lette rynker, dekke dem eller endre overflaten av tennene inkluderer:

  • Fyller linjene med komposittharpiks
  • Profesjonell tannbleking i studioet
  • Veneers

Du kan forhindre linjene i Mania?

Mania linjer kan være vanskelig å forhindre helt. Men hvis du har vaner, hvordan å spise negler eller spise is, stopp dem kan være D & # 8217;.

Hvis du gir tennene om natten, endres i livsstil som hjelper deg med å slappe av og slappe av, kan hjelpe deg. Vaner som meditasjon, daglige turer, varme bad og slå av elektroniske enheter før sengetid hjelper noen mennesker. Det er andre ting du kan gjøre for å redusere tennene slipe.

Du kan også snakke med tannlegen din for å få en nattkjole.

Mania-linjene som er synlige kan reduseres i utseende eller unngått ved å forstyrre produktene til nikotin og eliminere de mørke fargedrikkene. Dette vil bidra til å stoppe L’mørkingen av de allerede synlige mani linjene.

L & # 8217;

Linjene i Mania er sprekker i tennene. De går vanligvis ikke i dype sprekker og regnes som kosmetiske. Imidlertid kan de føre til karies i tennene dersom den ikke utføres A’tilstrekkelig tannhygiene.

Hvis du er forstyrret av utseendet på mani linjer, kan bleking hjemme eller tannprosedyrer på kontoret hjelpe.