Hva er forskjell på retinol og tretinoin?

Kan man få retinol på resept?

Kosmetikkmarkedet oversvømmes av lite virksomme kremer mot rynker. Her kan du få reseptretinoid-krem som faktisk fungerer.

Hvordan virker tretinoin?

Tretinoin. Tretinoin er en A-vitaminsyre krem som motvirker kviser, men brukes også mot solskadet hud, fine rynker og pigmentflekker. Behandling med tretinoin kan for eksempel være Airol, Cordes Vas, Retirides.

Hvordan få tretinoin i Norge?

SVAR: Tretinoin (Airol) krem 0,05% har ikke markedsføringstillatelse i Norge, og sikkerhet, kvalitet og effekt er derfor ikke vurdert av Statens legemiddelverk. Forskriver har derfor et særlig ansvar for å sette seg inn i preparatet og bruken av det, før forskrivning til pasienter.

Er retinol farlig?

Retinol er ikke for alle

Dessverre er det ikke alle som tåler retinol. Noen kan ha for sensitiv hud. Dette gjelder som oftest når man har ekstra tørr hud, rosacea eller eksem. Ved graviditet og amming bør du også unngå å bruke retinol.

Hva er Retirides?

Retirides er en retinoid-krem (Vitamin A) med god effekt mot rynker og pigmentflekker. Det finnes mange kremer mot rynker på det kosmetiske markedet som har lite eller ingen effekt. Vitamin A-kremer (retinoid) som Retirides har dokumentert effekt, spesielt mot lette rynker, linjer og pigmentflekker.

Hvilke kremer hjelper mot rynker?

Det finnes forskning som viser at krem og gel med A-vitaminsyre kan redusere og behandle fine rynker. A-vitaminsyre stimulerer nydannelse og reparasjon av det øverste hudlaget. Et slikt produkt er tretinoin og fås kun på resept. Det brukes vanligvis mot alvorlige kviser og er kun godkjent mot rynker ved solskadet hud.

Hvilken retinol er best?

Dermalogica Age Smart Overnight Retinol Repair kom best ut i vår best i test, og er dermed testens beste retinol krem. Kremen har en rekke aktive ingredienser som gjør huden ungdommelig og forebygger aldringstegn.

Hvem kan bruke retinol?

Hvem kan bruke Retinol? Fra du er ca 25 år begynner cellene å jobbe saktere. Det anbefales å være over denne alderen før man begynner med retinol. Det er viktig å bruke riktig serum og/eller krem som er tilpasset din hud, og det må brukes på riktig måte.

Kan man bruke retinol under øynene?

Du kan gjerne bruke en øyekrem med retinol eller vitamin C både morgen og kveld – men pass på å bruke solkrem med høy solfaktor på dagtid. Retinol har en eksfolierende effekt på huden, noe som innebærer at den blir mer sensitiv. Bruk derfor minst SPF 30 når solen er på sitt sterkeste.

Er Epiduo retinol?

Retinoider motvirker dannelse av hudormer, åpner utførselsgangene til talgkjertlene og virker betennelsesdempende. De mest brukte kremene med A-vitamin i medisinsk styrke er Differin® og Epiduo®. Sistnevnte er en mye brukt kombinasjonskrem som inneholder både retinoid og benzoylperoxid.

Hva skal man ikke bruke med retinol?

RETINOL + AHAS / BHA

Såfremt de brukes alene! Når de brukes sammen, er de mer sannsynlig å forårsake rødhet og irritasjoner. Og, de kan også gjøre huden din mye mer følsom for sollys. Denne kombinasjonen er et bevis på at for mye av en god ting, er en dårlig ting.