Hva er forbindelsen mellom hormoner og migrene?

Migrene og hormoner

Nasjonalt institutt for nevrologiske lidelser og slagrapporterer at det er en migrene tre ganger Mer vanlig hos kvinner enn menn. Delvis kan gapet gjenspeile forskjeller i kjønnshormoner.

Østrogenfluktuasjoner ser ut til å spesifikt øke risikoen for migrene symptomer hos mange kvinner.

Hvis du er en kvinne, kan endringer i østrogen nivåer føre deg til å uttrykke hyppigere eller mer alvorlige migrene symptomer før eller i løpet av syklusen, etter fødsel eller år før overgangsalderen.

Les videre for å lære om rollen som hormoner kunne gjøre i symptomene på migrene, så vel som noen av de tilgjengelige behandlingene.

Østrogen kan øke bevisstheten om cellene dine

Eksperter studerer fortsatt rollen som hormoner utfører i # 8217; migrene.

Men ifølge 2018 Studio, Endringer i østrogennivåer kan gi følelse av kroppsceller til utløsningsfaktorene til # 8217; migrene. Dette kan øke sjansene dine for å manifestere symptomene på # 8217; migrene.

Studien var basert på in vitro-modeller og dyr, i stedet for på menneskelig forskning. Videre forskning på mennesker er nødvendig for å lære hvordan østrogen og andre hormoner påvirker migrene.

Østrogen nivåer kan flyte

De fleste kvinner i reproduktive alderslangs menstruasjonssykluser. Under disse syklusene flyter østrogenivåene i kroppen din. Disse endringene i østrogen kan bidra til utviklingen av symptomene på # 8217; migrene i visse øyeblikk av livet ditt.

Menstrual migrene

Ifølge L’American Migraine Foundation, mer enn to tredjedeler av kvinner med migrene utvikler symptomer før eller i løpet av syklusen. Dette kan være koblet til dråpen i østrogennivåer som oppstår før … Start av menstruasjon.

TIL 2016 studio Han oppdaget at østrogen nivåer kan redusere raskere før menstruasjon hos kvinner som har en historie med migrene i forhold til de som ikke gjør det.

Postpartum migrene

Selv hormonelle endringer under graviditeten kan påvirke symptomene på # 8217; migrene.

Hvis du blir gravid, øker østrogennivået i kroppen din og vil forbli høy i løpet av den andre og tredje trimesteren av graviditeten. Dette kan redusere hyppigheten av symptomene på # 8217; migrene oppstår under graviditet.

Etter levering vil østrogen nivåer reduseres, og du kan utvikle postpartum migrene.

Migrene under perimenopause

Hormonelle nivåer varierer selv i årene som før overgangsalderen, kjent som perimenopause.

Under perimenopause, kan du manifestere hyppigere eller mer alvorlige migrene symptomer enn vanlig. Etter overgangsalderen, symptomene på’migrene blir ofte mindre hyppige og alvorlige.

Hormonal prevensjon kan påvirke symptomene

Hvis du har en historie om migrene, snakk med legen din om de potensielle effektene som hormonell prevensjon kan ha på symptomene dine.

Mange typer hormonelle fødselsreguleringer, inkludert kombinerte prevensjonspiller, inneholder østrogen.

Noen kvinner begynner å demonstrere symptomer på migrene etter å ha begynt å bruke hormonell prevensjon. Andre opplever mindre hyppige eller små symptomer under L & 8217; hormonal prevensjonsinntak.

Hvis du tar den kombinerte prevensjonspillen, kan det være nyttig å følge et utvidet eller kontinuerlig syklusregime. De fleste pakker med kombinerte piller inneholder 21 aktive piller og 7 placebo-piller.

I et langvarig eller kontinuerlig syklus regime, hopp placebo piller og ta de aktive pillene uten avbrudd. Dette vil bidra til å begrense fossen av østrogennivået og kan forhindre symptomer på # 8217; migrene.

Sekund Mayo Clinic, Det kan også hjelpe:

  • forkort opp placebointervallet
  • Bruk en hudplaster basert på østrogen under placebointervallet
  • Velg prevensjonspillen som inneholder lavere doser østrogen
  • Ta en & # 8220; minipillola & # 8221; Den inneholder bare progestin

Legen din kan hjelpe deg med å forstå de potensielle fordelene og risikoen for hver tilnærming.

Hormon erstatningsterapi kan hjelpe

Hvis symptomene på migrene utvikles under perimenopause, kan legen anbefale hormonutskiftningsterapi (TOS).

Under hormonbehandlingsbehandling vil legen foreskrive orale legemidler, patcher eller geler som inneholder en form for østrogen kjent som østradiol.

Denne behandlingen kan bidra til å stabilisere østrogennivåene, som kan lindre symptomene på # 8217; migrene. Imidlertid kan erstatningshormonbehandling også forårsake potensielle bivirkninger.

Snakk med legen din for å lære mer om potensielle fordeler og bivirkninger av hormonbehandling.

Anti-migrene legemidler er tilgjengelige

For å helbrede migrene når som helst, kan legen din foreskrive en eller flere anti-migrene medisiner. Mange forskjellige stoffer er tilgjengelige for å hindre og lindre symptomene på migrene;.

Hvis du lider av menstrual migrene, kan legen din oppfordre deg til å overvåke menstruasjonssyklusen og ta antemikiske stoffer før … begynnelsen av hver syklus.

I noen tilfeller kan de råde deg til å ta anti-migrene medisiner i hver periode, og til og med for noen dager senere. Noen mennesker kan dra nytte av> Rekruttering av disse stoffene hver dag.

Legen kan også anbefale endringer i livsstil, atferdsmessig kognitiv terapi eller andre behandlinger for å hindre eller lindre symptomene på migrene;.

L & # 8217;

Hvis du mistenker at endringer i hormonelle nivåer kan bidra til symptomene på # 8217; migrene, snakker med legen din.

De kan hjelpe deg med å kjenne den potensielle rollen som hormoner kunne gjøre i dine symptomer. De kan også hjelpe deg med å forstå dine behandlingsalternativer.