Hva er follikulitt?

Hvordan unngå betente hårsekker?

Barber alltid med håret og ikke mot. Dersom du barberer du mot hårene vil du lettere få betennelse i hårsekkene. Det er viktig å rengjøre også etter barberingen. Man kan også smøre huden inn med en fet uparfymert fuktighetskrem.

Hva er Hidrosadenitt?

Hidrosadenitt (engelsk: hidradenitis suppurativa) er en kronisk inflammatorisk hudsykdom med utgangspunkt i hårfolliklene (1). Typisk for tilstanden er røde og verkende noduli eller abscesser i intertriginøse områder (2). Tilstanden omtales også som invers akne.

Hvorfor har jeg kviser i hodebunnen?

Kviser kommer typisk der hvor vi har flest talgkjertler/hårsekker, og hvor huden av den grunn har tendens til å fette mest. Derfor er det ikke så rart at man får kviser i hodebunnen. Hvis du ellers ikke har kviser i ansiktet og på kroppen, men kun i hodebunnen, kan det skyldes de hårproduktene du bruker.

Hvorfor får jeg kviser i hodebunnen?

Hårsekkbetennelse skyldes som regel infeksjon med bakterietypen gule stafylokokker. Overflatisk hårsekkbetennelse kan skyldes stadig friksjon mot huden, tette klær, økt svette og tørr hud. Forandringer oppstår lettere i eksemhud, og man antar at boblebad også kan være en mulig smittekilde.

Hvordan bli kvitt byller i underlivet?

Ofte dannes det flere byller i samme området som kan «kommunisere» med hverandre. Tilstanden er kronisk og gir ofte arrdannelse. Tilstanden behandles ofte med langvarig antibiotika, laser eller kirurgi. Dersom du opplever dette må du ta kontakt med lege så tidlig som mulig for å komme i gang med behandlingen.

Hva er hår laget av?

Hår er trådformede hudstrukturer som hovedsakelig består av en spesiell form for keratin som dannes ved celledeling og forhorning av cellene i den nedre del av hårsekken (hårfollikkelen). I prinsippet forekommer hår i alle områdene på huden, med unntak av håndflater og fotsåler.

Hvordan få hull på en byll?

Furunkler kan legen enkelt stikke hull på med en sprøytespiss, mens det vanligvis må legges et snitt i karbunkler og andre større abscesser. Deretter rengjøres den tømte byllen, for eksempel ved saltvannsskylling eller med desinfiserende væske, og videre kan antiseptisk krem eller salve så benyttes.

Hvordan behandle Kyllinghud?

Såkalt «kyllinghud» er en svært vanlig hudforstyrrelse. Det finnes ingen effektiv behandling, men hos halvparten forsvinner nuppene av seg selv.

Hvordan unngå razor burns?

Du bør ikke barbere over en ansamling av døde hudceller eller smuss/olje fra dagen før. Det er best å bruke en eksfolierende klut eller hanske for å skrubbe vekk død hud, dette er det viktigste for å unngå røde prikker ved barbering.

Hva skjer når man napper hår?

Når man napper ut hår, kan det likevel vokse ut igjen. Det kommer an på om man får med roten eller ikke, og om man har nappet ut det samme håret før. Hårrøttene blir etterhvert ødelagte, og da vokser det ikke ut flere hår, men det er ikke alltid det skjer etter bare en napping.

Hvordan bli kvitt Svettekjertelbetennelse?

Behandling. Det finnes ingen effektiv kur mot tilstanden. Behandlingen kan først og fremst redusere plagene, hyppigheten av perioder med forverring og hindre at sykdommen blir mer alvorlig med dannelse av fistler/ganger og arr i huden. Milde tilfeller kan i perioder med forverring behandles med antibiotikakrem.