Hva er Etterstær?

Hvorfor får man Etterstær?

Epitelceller vokser mellom den nye linsen og linsekapselen. Denne tynne hinnen kalles etterstær og gir uklart syn. Tilstanden opptrer hyppig etter slike operasjoner. Omtrent 20 % av dem som opereres for grå stær, danner etterstær.

Hvor lenge varer et Linsebytte?

Over 98% av alle som har gjort et linsebytte, er helt fornøyd rundt ett år etter linsebyttet og opplever da at de ser så godt som de har forventet.

Hvor mye koster Linsebytte?

En synskorrigerende operasjon hos Memira koster fra 12 900,- per øye. Linsebytte koster fra 54 900,- for både øyne. Alt i forbindelse med din synskorrigerende behandling er inkludert i prisen du får presentert, fra medisiner, ekstra kontroller, vår trygghetsgaranti og eventuelt kompletterende behandlinger.

Hvordan oppleves Etterstær?

Noen opplever forbigående uklart syn på grunn av øyedråpene. Det er heller ikke uvanlig med «flyvende fluer» (mouches volantes) i synsfeltet den første tiden etter behandlingen. Dette er små flekker / tråder / prikker som sklir foran synsfeltet. Du bør ikke kjøre selv hjem fra behandlingen.

Når kommer Etterstær?

Etterstær forekommer hos en del som opereres for grå stær. Det skyldes at hinnen som linsen satt i blir ugjennomsiktig. Symptomene er de samme som ved vanlig katarakt. Etterstæren kommer gjerne i løpet av det første året etter operasjonen og sjansen er større desto yngre pasienten er.

Hvor mange ganger kan man opereres for grå stær?

Det er vanlig å dekke til øyet om natten med en bandasje den første uken etter operasjonen. Ved katarakt i begge øyne er det vanlig å operere ett av gangen, med en eller to måneders mellomrom.

Hvordan utvikler grå stær seg?

Ved grå stær oppstår fortetninger i linsen som gjør det vanskeligere for lyset å passere gjennom. Disse fortetningene utvikler seg vanligvis sakte over flere år, symptomene kommer derfor typisk gradvis og kan være vanskelig å oppdage i tidlig fase.

Hvorfor får man grå stær?

Den kan sees i alle aldre og kan være medfødt. Langt de fleste sees likevel hos eldre mennesker og skyldes aldersforandringer i øyet. Langvarig eksponering for ultrafiolett lys er muligens en medvirkende årsak. I tillegg disponerer tobakksrøyking og enkelte allmennsykdommer, for eksempel diabetes, for grå stær.

Hvor lenge varer øyeoperasjon?

Forundersøkelsen tar ca. 1,5 time. Fra du kontakter oss for å få time til forundersøkelse til du har fått nytt syn, behøver det ikke gå mer enn et par uker. Selve inngrepet er over i løpet av minutter, avhengig av metode.

Hvem kan ta øyeoperasjon?

Hvem kan ta laseroperasjon? Det korte svaret er: Så å si alle. Det lange svaret er at laser ikke er den eneste veien til perfekt syn uten briller og linser. Det er sant at noen har for tynne hornhinner eller synsfeil det er vanskelig å korrigere med laser.

Hvordan fungerer multifokale linser?

Multifokale kontaktlinser er kontaktlinser med flere ulike styrker i én og samme linse. Vanligvis har de én styrke for å se på nært hold, én styrke for å se på avstand og én styrke for å se på mellomlang avstand.