Hva er en p-pille?

Hva er forskjellen på p-piller og minipiller?

Ppiller er en av de vanligste prevensjonsmidlene og inneholder en kombinasjon av de kvinnelige kjønnshormonene østrogen og progesteron. Ppiller som bare inneholder gestagen, én av de kvinnelige kjønnshormonene, kalles for minipille.

Er Yasmin kombinasjonspille?

Yasmin tilhører kategorien kombinasjonspille eller mer allment kjent som «p-pille» og inneholder både gestagen og østrogen (3mg drospirenon og 30 μg etinyløstradiol). Yasmin hemmer hovedsakelig eggløsning og endrer sekresjon fra livmorhalsen som hindrer spermiepassasje. Pillene gir god sikkerhet og er enkle å ta.

Er p-piller 100 prosent sikre?

Det er imidlertid en metode som er 100 prosent sikker i forhold til ikke å bli gravid, og det er seksuell avholdenhet! Desverre er alle prevensjonsmetoder beheftet med en viss usikkerhet. Hvis man skal sette opp en slags «rangeringsskala» over sikkerhet, kommer ppillen øverst med en sikkerhet på 98 prosent.

Er Oralcon kombinasjonspille?

Oralcon: En kombinasjonspille med levonorgestrel og østrogen. Vanlige bivirkninger: Kvalme, vektøkning, hodepine, humørsvingninger, utslett og ømme bryster. Mindre vanlige bivirkninger: Oppkast, migrene og nedsatt sexlyst.

Hva skjer hvis man tar p-piller?

Hva skjer hvis en mann tar ppiller? Hvis en mann skulle svelge en enkelt ppille eller to, skjer det ingenting. Men hvis man tar Ppiller jevnlig, vil de kunstige kvinnelige kjønnshormonene i tabletten ha en mild «feminiserende» effekt i form av bredere hofter, mykere hud og brystforstørrelse.

Hvorfor går man på p-piller?

Ppiller (prevensjonpiller) er tabletter som inneholder hormonene østrogen og gestagen. Disse hormonene finnes naturlig hos alle kvinner og er viktige for å regulere eggløsning, menstruasjonssyklus og graviditet. Ppiller er regnet som en svært sikker prevensjonsmetode når de brukes riktig.

Hvor sikker er p pilla?

P-pillen er et av de sikreste prevensjonsmidlene med tanke å forhindre svangerskap. Tas den riktig, kan man regne at av 1000 kvinner som bruker den i ett år, blir tre gravide (Pearl indeks 0,2–0,4).

Hva er best av p-piller og minipiller?

Relativt god sikkerhet, nyere minipiller er tilnærmet like sikre som ppiller. Minipiller fører ikke til økt risiko for blodpropp hos friske kvinner, men dersom du har eller tidligere har hatt blodpropp, bør du diskutere prevensjonsvalget med lege.

Hvor mange prosent sikkert er minipiller?

Sikkerhet. Ved korrekt bruk vil Conludag gi en Pearl index på 0,3-4, som er høyere enn for p-pillen. Cerazette og desogestrel beskytter noe mer mot graviditet, og like mye som p-pillen (kombinasjonspillen) med en pearl indeks på 0,2-3. Dette forutsetter også at man tar pillen etter anvisning.

Kan man legge på seg av minipiller?

– Dessverre er det ikke noen regel for det med vektøkning og hormoner, det er helt individuelt og uforutsigbart. Vektøkning kan skyldes både vannoppsamling og økt appetitt. Jeg synes det er en god ide å stoppe med pillen i to måneder og se hva som skjer.

Hva er forskjellen på Yasmin og Yasminelle?

Yasmin er en kombinasjons p-pille som inneholder østrogen og gestagen. Den er sikker og god. Den har noe høyere hormoninnhold enn Yasminelle og kan derfor være et godt alternativ hvis man får mellomblødninger på Yasminelle. Yasmin kan ha positiv innvirkninger på kviser.