Hva er en hamstringskade?

Hvordan bli kvitt hamstring?

Immobilisering, nedkjøling, komprimerende bandasje og låret hevet høyt. I tillegg er det vanlig å gi et NSAID (eks. Naproxen, Ibuprofen) for å dempe betennelsesreaksjonen som følger. NSAIDs-behandlingen behøver ikke vare i mer enn 2-3 dager.

Hvordan føles en strekk ut?

Hvordan kjennes det ut? Ved strekk kjenner du en skarp smerte fra muskelen. Ved kraftig strekk kan det også kjennes ut som om en strikk ryker inne i muskelen. I noen tilfeller vil du etterpå kunne kjenne en øm hevelse eller kanskje en liten knute der muskelfibrene har rullet seg opp under huden.

Hvor lenge er det vanlig å ha strekk?

Det er viktig å starte rolig, og ikke gå for fort frem. Restitusjonstiden etter en skikkelig muskelstrekk er på rundt 12 uker. – Når det ikke gjør vondt å gå, kan man forsiktig begynne å jogge. Man skal ikke løpe før man kan jogge uten smerter.

Hvordan forebygge strekkskader?

På lengre sikt kan det være en god idé å styrke musklene som er utsatt for strekk. Hos løpere er det ofte baksiden av låret og leggene. Gjør øvelser som jobber eksentrisk, det vil si at de både strekker og spenner musklene. Det kan for eksempel være øvelser som nordic hamstring og tåhev.

Hvor lenge sitter en strekk i låret?

De fleste kan etter 1-2 dager starte med aktive bevegelser innenfor smertegrensen. Øvelsesbehandling/styrketrening kan vanligvis starte ca. 1 uke etter skaden ved lettere skader, noe senere ved større skader. Denne opptreningen består i smertefrie, submaksimale isometriske øvelser, ev.

Hvordan oppstår Hamstringstrekk?

Dette skjer i forbindelse med at man løper i høy fart og hamstringen utsettes for store krefter. Den forlenges samtidig som den produserer kraft i en eksentrisk bevegelse. En annen skadetype er en såkalt stretchingskade, som skjer når hofte- og kneleddet blir beveget mot ekstreme ytterstillinger.

Hvorfor er det viktig å trene hamstring?

En sterk hamstringsmuskulatur vil bidra til et større bevegelsesutslag, bedre stabilitet, og i det hele tatt gjøre bevegelsen bedre og smoothere. Hamstring gruppen er musklene på baksiden av låret og består av musklene musculus semimembranosus, musculus semitendinosus og musculus biceps femoris.

Hva skjer hvis man ryker en sene?

Ved akutte senerupturer er det ofte samtidig hevelse rundt leddet, og et søkk eller tap av volum der muskelen har trukket seg tilbake. Smerten er ofte intens akutt, men avtar raskt, og det kan ofte være lite smerter forbundet med skaden etter noen dager.

Hvordan bli kvitt krampe bakside lår?

Studier har vist at løpere som oftest får krampe i leggmuskulatur og bakside lår (hamstrings), med en overhyppighet i leggmuskulaturen. Hva hjelper? Tøyning av muskelen ofte er det som mest effektivt stopper krampene. Personer som opplever kramper forsøker instinktivt å strekke ut muskelen for å få den til å slappe av.

Er det farlig å trene med strekk?

De første dagene etter en strekk vil det være en blødning i muskelen, og da er det viktig at du unngår trening, uttøying og massasje av den skadede muskelen for at man ikke skal øke blødningen.

Hva skjer med muskelen når man får strekk?

Ved en muskelstrekk (1) blir muskelfibrer og/eller -sener utsatt for en kraftig strekk, men de brister ikke. Ved en muskelavrivning blir muskelfibrene revet over. Ved en lett til moderat muskelavrivning (2) blir en mindre del av fibrene revet over. Ved en kraftig avrivning (3) blir hele muskelen revet over.