Hva er en bakteriell infeksjon?

Kan skjedekatarr smitte?

Infeksjonen kan overføres seksuelt, men soppen finnes hos svært mange friske kvinner uten symptomer.

Hva er Skjedebetennelse?

Skjedebetennelse, også kalt vaginitt, forekommer hvis man har økt mengde utflod og samtidig har vekst av f. eks. bakterier, virus eller sopp i skjeden. Man har normalt et surt miljø i skjeden med en pH mellom 3,8 og 4,2.

Hva er Vulvovaginitt?

Vulvovaginitt er en tilstand med tørre og tynne slimhinner i skjeden (atrofiske slimhinner) hos kvinner som har passert overgangsalderen. Årsaken er redusert produksjon av det kvinnelige kjønnshormonet østrogen.

Hvordan vet man at man har bekkeninfeksjon?

Vanlige symptomer er smerter i nedre del av magen og unormal utflod. Noen har også feber og frysninger. Uregelmessige blødninger er ikke uvanlig, og noen har vannlatningsplager. Symptomfri infeksjon kan også foreligge.

Er bakteriell infeksjon smittsomt?

Hvordan spres infeksjoner med virus og bakterier? Virus og bakterier spres i stort sett på de samme måtene: En forkjølet medarbeider kan spre smitte både ved å hoste og nyse på omgivelsene, ved å hilse med en hånd full av mikrober eller ved å etterlate mikrober på de tingene, han/hun berører.

Hvordan oppstår bakterielle infeksjoner?

Problemer oppstår når harmløse bakterier i kroppen formerer seg i store antall og forårsaker infeksjoner, eller når skadelige («patogene») bakterier trenger inn i kroppen, f. eks. gjennom et kutt i huden eller via mat vi spiser.

Hva er en infeksjonssykdom?

Infeksjonssykdommer er sykdommer forårsaket av mikroorganismer som bakterier, virus, sopp eller parasitter. Til langt utpå 1900-tallet var epidemier og infeksjonssykdommer de dominerende folkesykdommene i Norge (Pedersen, 2007). Mange døde av barnesykdommer, tuberkulose, influensa og andre infeksjoner.

Hva er Bartholinitt?

Bartholinitt er en betennelse i Bartholinkjertlene. Kjertlene ligger på begge sider av skjedeåpningen og er cirka 5 millimeter store. Dersom kjertelutgangen blir tett, kan kjertelen utvide seg og bli på størrelse med en drue eller større.

Er Skjedebetennelse farlig?

Bakteriell vaginose er en infeksjon i skjeden (skjedekatarr). Infeksjonen kan være plagsom, men er ikke farlig. Bakteriell vaginose behandles med antibiotika.

Hva funker best mot bakteriell vaginose?

Bakteriell vaginose behandles med antibiotika. Antibiotika er legemidler som dreper bakterier, og behandlingen er vellykket hos de aller fleste. Antibiotikabehandlingen kan tas i tablettform som svelges, i form av en gel, krem eller kapsler (kalt vagitorier) som innføres i skjeden.

Hvor lenge kan man gå med bakteriell vaginose?

Bakteriell vaginose er ikke farlig, og går ofte over av seg selv, men det er ikke uvanlig at det kommer tilbake igjen. Hvor lenge det varer uten behandling er individuelt og varierer veldig, noen har det til og fra over en lang tid, hos andre går det over innen en ukes tid.