Hva er det svarte på tennene?

Hvordan fjerne svarte flekker på tennene?

Puss tennene grundig morgen og kveld. Husk å bruke tanntråd/mellomromsbørster/tannpirker til å fjerne matrester som sitter mellom tennene. Her finner du munn- og tannproduktene våre. Ha gjerne med deg tanntråd/tannpirker og bruk den etter hvert måltid.

Hvordan bli kvitt misfarging på tennene?

Puss tennene med en myk tannbørste grundig morgen og kveld med fluortannkrem. Plakk og tannstein vil kunne bidra til at tennene ser misfarget ut, så vær nøye med stell av tennene. Bruk tanntråd, tannstikker eller mellomromsbørste daglig for å rense mellom tennene.

Kan man få hvitere tenner naturlig?

Hvitere tenner uten bleking
  1. Puss tennene med fluortannkrem hver morgen og kveld.
  2. Bruk tanntråd regelmessig.
  3. Skyll munnen med vann etter måltidene.
  4. Reduser inntak av drikke som innholder fargestoffer, eks. …
  5. Tobakk gir misfarging.
  6. Sukkerfri tyggegummi kan redusere syreangrep.
  7. Ikke småspis!
  8. Gå til tannpleier regelmessig.

Hva er hvite flekker på tennene?

Hvite flekker eller streker kan også være et første tegn på karies, og da bør du oppsøke en tannlege for å ta hånd om det så raskt som mulig. Ellers kan du få ising i tennene, og når det oppstår hull, kan bakterier trenge gjennom tannen. Sørg for god munnhygiene med både tannbørsting og bruk av tanntråd.

Hvordan ser et hull i tanna ut?

Karies kan oppdages tidlig som hvite flekker på tennene og senere som hull når tannoverflaten bryter sammen. I de fleste tilfeller trenger en også røntgenbilder.

Hvordan bli kvitt hvite flekker på tenner?

For å fjerne vanskelige flekker under emaljen må overflaten blekes. Bleking er en kjemisk prosess der fargen fjernes ved oksidering av flekkmolekyler. Blekemetodene varierer i konsentrasjon av hydrogenperoksid, et blekemiddel som lar deg regulere hvor hvitt smilet skal være.

Kan tannstein være svart?

Opprinnelig har tannstein en gul-hvit farge. Overflaten er ru og den vil derfor kunne trekke til seg misfarging fra te, kaffe, røyk, og lignende. Etter hvert kan derfor tannstein fremstå som mørkebrun eller nesten svart.

Hva er Airflow hos tannlegen?

Airflow rengjør tennene ved at vi sprayer dem med en blanding av pulver tilsatt smaksstoff, trykkluft og vann. Dette gjør at vi kommer til på vanskelige steder som mellom tennene, i groper og tannkjøttlommer. Med denne teknikken forsvinner både tannstein og det aller meste av overfladisk misfarging.

Hvordan få pene tenner?

Skallfasetter er et tynt lag med porselen som tilvirkes slik at de passer på den synlige overflaten av tanna. De er svært tynne, mellom 0.3 mm til 0.5 mm i tykkelse og svært sterke. De blir satt direkte på dine egne tenner og gir et naturlig utseende som gir jevne, pene tenner. Kjært barn har mange navn.

Hva kommer Barnebelegg av?

Barn kan av og til få misfarging på tennene som kalles «barnebelegg«. Man mener at det skyldes mineraler i spyttet som avleirer seg på tennene. Dette kan pusses vekk hos tannlege/tannpleier. Andre misfarginger på tennene kan skyldes påvirkning i fosterlivet og sitter mer fast i tannsubstansen.

Hvordan få hvitere tenner kjerringråd?

Blant alle kjerringråd for å bleke tennene finner man blant annet bruk av jordbær, sitron, gurkemeie, appelsineddik og salt. Men noen av de vanligste kjerringrådene er bikarbonat, kull og kokosolje.