Hva er det svarte på tennene?

Hvordan bli kvitt misfarging på tennene?

Puss tennene med en myk tannbørste grundig morgen og kveld med fluortannkrem. Plakk og tannstein vil kunne bidra til at tennene ser misfarget ut, så vær nøye med stell av tennene. Bruk tanntråd, tannstikker eller mellomromsbørste daglig for å rense mellom tennene.

Hvorfor får man hvite flekker på tennene?

Tannflekker kan komme av flere ulike kilder. For et hvitt og vakkert smil, prøv å unngå matvarer og aktiviteter som skaper flekker. Slike aktiviteter inkluderer visse matvarer og drikkevarer, tobakk, dårlig tannhygiene og visse sykdommer. Hvis noe av dette gjelder for deg, bør du pusse tennene kort tid etterpå.

Kan tannstein være svart?

Opprinnelig har tannstein en gul-hvit farge. Overflaten er ru og den vil derfor kunne trekke til seg misfarging fra te, kaffe, røyk, og lignende. Etter hvert kan derfor tannstein fremstå som mørkebrun eller nesten svart.

Hva er Airflow hos tannlegen?

Airflow rengjør tennene ved at vi sprayer dem med en blanding av pulver tilsatt smaksstoff, trykkluft og vann. Dette gjør at vi kommer til på vanskelige steder som mellom tennene, i groper og tannkjøttlommer. Med denne teknikken forsvinner både tannstein og det aller meste av overfladisk misfarging.

Hvordan ser et hull i tanna ut?

Karies kan oppdages tidlig som hvite flekker på tennene og senere som hull når tannoverflaten bryter sammen. I de fleste tilfeller trenger en også røntgenbilder.

Er ising i tennene hull?

Ising i tennene skyldes at tannemaljen ikke klarer å beskytte nerven mot store temperaturforandringer. Dette kan skyldes at tannkjøttet er dratt oppover/tilbake, og at tannhalsen er blitt blottet. Det kan også skyldes en sprekk i tannen eller hull i tennene (karies).

Kan man pusse tennene hvitere?

– Airflow og maskinell puss vil bare fjerne misfarging, ikke gjøre selve emaljen hvitere, sier Derås. Tannlegen bør uansett avgjøre hvorvidt du kan eller bør bleke tennene din eller ikke.

Hvordan få pene tenner?

Skallfasetter er et tynt lag med porselen som tilvirkes slik at de passer på den synlige overflaten av tanna. De er svært tynne, mellom 0.3 mm til 0.5 mm i tykkelse og svært sterke. De blir satt direkte på dine egne tenner og gir et naturlig utseende som gir jevne, pene tenner. Kjært barn har mange navn.

Hva kommer Barnebelegg av?

Barn kan av og til få misfarging på tennene som kalles «barnebelegg«. Man mener at det skyldes mineraler i spyttet som avleirer seg på tennene. Dette kan pusses vekk hos tannlege/tannpleier. Andre misfarginger på tennene kan skyldes påvirkning i fosterlivet og sitter mer fast i tannsubstansen.

Hvordan få hvitere tenner kjerringråd?

Blant alle kjerringråd for å bleke tennene finner man blant annet bruk av jordbær, sitron, gurkemeie, appelsineddik og salt. Men noen av de vanligste kjerringrådene er bikarbonat, kull og kokosolje.

Hva er dental fluorose?

Dental fluorose viser seg som brunsjatterte og hvitlige flekker i tannemaljen, og skyldes et høyt inntak av fluor under tanndannelsen. I Norge er dette uvanlig, men man finner fluorose i områder med brønnvann, og vannkilder der bergartene inneholder mye fluor.