Hva er det svarte i tennene?

Hvorfor blir tennene brune?

Misfarging av tenner kan skyldes ulike ting. Tannsykdom (inne i tannen), visse medisiner samt mat og drikke kan påvirke fargen på tennene våre. Skader på tannemaljen kan også være årsak til misfarging. Emaljen er vanligvis det hviteste på tannen.

Hva er Mineraliseringsforstyrrelser?

Mineraliseringsforstyrrelser er en følge av at en eller flere faktorer har påvirket tennenes hårdvevsdannelse. Årsakene kan være genetiske, lokale, systemiske eller ukjente, og det kan være vanskelig å stille sikker diagnose. Diagnose stilles basert på anamnese, kliniske funn og eventuelt røntgenologisk undersøkelse.

Hva kommer Barnebelegg av?

Barn kan av og til få misfarging på tennene som kalles «barnebelegg«. Man mener at det skyldes mineraler i spyttet som avleirer seg på tennene. Dette kan pusses vekk hos tannlege/tannpleier. Andre misfarginger på tennene kan skyldes påvirkning i fosterlivet og sitter mer fast i tannsubstansen.

Hvordan bruke Mellomromsbørster?

Fra forsiden av tennene fører du interdentalbørsten i mellomrommet mellom tennene. Beveg børsten langsomt inn og ut av mellomrommet omtrent 10 ganger. Roterer du børsten mens den er inne, vil effekten være større. Gjenta prosessen på baksiden av tennene også

Kan gule tenner bli hvite igjen?

De naturlige gule og blå/grå tannfargene vil raskere bli hvite enn en tann med flekker som skyldes legemidler, tobakk og mat. Tenner med en naturlig gul farge vil som regel bli hvite på ca. 1–2 uker, mens tenner med blå/grå farge kan ta dobbelt så lang tid.

Hvordan få vekk belegg på tennene?

En grundig tannpuss,og jevn bruk av tanntråd og munnskyll, vil få vekk det meste av plakket. Tannlegetimen vil sørge for at det som gjemmer seg vekk inne i tannkronen og tannroten blir renset vekk før det utvikler seg til tannstein og verre ting. Det hjelper også å tenke på tennene dine når du spiser.

Kan man pusse tennene hvitere?

– Airflow og maskinell puss vil bare fjerne misfarging, ikke gjøre selve emaljen hvitere, sier Derås. Tannlegen bør uansett avgjøre hvorvidt du kan eller bør bleke tennene din eller ikke.

Hvordan bli kvitt misfarging på tennene?

Tips for å unngå misfargede tenner
  1. Redusere inntaket av mat og drikke som misfarge tenner.
  2. Bruk sugerør når du drikker syreholdig drikke.
  3. Drikk vann etter å ha spist eller drukket noe som kan misfarge tennene.
  4. Grundig rens av tennene: Grundig tannpuss morgen og kveld.
  5. Sørg for skikkelig rengjøring mellom tennene.

Hvordan få hvitere tenner hjemme?

Slik gjør du det:
  1. Dypp en våt tannbørste i bakepulveret.
  2. Børst tennene som normalt.
  3. Spytt ut restene og smil – du har nå hvitere tenner.
  4. Ikke gjenta dette for ofte da det kan skade tennene dine.
  5. Hør med tannlegen din hvor ofte du kan bruke bakepulver.

Er det normalt å ha gule tenner?

Perlehvite smil er noe mange trakter etter. Imidlertid er det mange grunner til at man har gule tenner. Det krever nøye og regelmessig vedlikehold for å holde tennene hvite og friske. Men mange opplever at tennene blir misfargede eller gule til tross for at de samvittighetsfullt pusser tennene daglig.

Hva kan tannstein føre til?

Tannstein kommer når mineraler fra spytt binder seg med plakk (belegg) på tennene og forsteines. Tannsteinen har en ru overflate som er ideelt grunnlag for mer plakkdannelse. Noen får mye tannstein, mens andre får lite. Dette avhenger av spyttets sammensetning og den enkeltes pusserutiner.