Hva er det i potetgull?

Hva er den mest usunne chipsen?

Retox potato chips er på linje med vanlig potetgull. Sammenlignet med testens andre produkter har Retox det høyeste fett- og kaloriinnholdet. Den har testens laveste saltinnhold, som er bra, og mindre karbohydrater enn de andre produktene.

Hvilket potetgull har minst kalorier?

Vanlig potetgull, altså tynne potetskiver fritert i olje og tilsatt krydder, inneholder altså rundt 525 kalorier per 100 gram. Men det finnes andre typer snacks som er mindre energirike. For eksempel inneholder Maaruds Superchips 435 kalorier per 100 gram, altså 90 færre kalorier enn vanlig potetgull.

Hva er Norges mest spiste snacks?

Cheez doodles® er en klassiker innenfor snacks

Hvert år spiser Nordmenn rundt 9 millioner poser Cheez doodles®, og det er dermed Norges mest spiste snacks.

Er potetgull veldig usunt?

Hverken potetgull eller melkesjokolade er sunne matvarer å spise. De har begge et høyt kaloriinnhold (ca like mye) og lite næringsstoffer som kroppen vår trenger. Potetgull er stort sett stekt i umettet fett, solsikkeolje. Dette er en av de sunnere fettypene, men det blir ikke like sunt når det frityrstekes.

Hvordan er potetgull laget?

Avhengig av type Potetgull snittes potetene som riflet eller flate skiver. Potetskivene friteres i vegetabilsk olje. Potetgullet blir deretter påført riktig krydder og pakket i poser. Vi bruker mange typer krydder, men vanlig salt er den mest populære varianten.

Hvorfor er ikke potetgull sunt?

Palmeolje og kokosolje er eksempler på oljer med en høy andel mettet fett, som er det mest usunne fettet. At solsikke- og rapsolje er et bedre alternativ, bekreftes av ernæringsfysiolog Camilla Andersen i et intervju med Nettavisen. – Velg chips som er laget med solsikke-, oliven- eller rapsolje.

Er chips og potetgull det samme?

Hyppig brukt

Og det er det tingretten nå har fastslått har skjedd: Folk sier potetgull når de mener potetgull, men også når de mener knasende chips, potetchips eller franske poteter. Ifølge Patentstyret er Maarud langt fra alene om å lide en tilsvarende varemerkeskjebne.

Er Superchips sunnere?

Maarud lokker med at Superchips inneholder 40 prosent mindre fett. Men på så å si alle andre områder er produktet helsemessig dårligere enn vanlig potetgull.

Hvor usunt er Pringles?

Pringles, andre typer potetgull, frityrstekt mat og en rekke andre matvarer inneholder et stoff som heter akrylamid. En del forskning tyder på at inntak av større mengder akrylamid kan ha en kreftfremkallende effekt.

Er Linsechips sunt?

Linsechipsen derimot inneholder rundt 570 kalorier, men til gjengjeld inneholder alle de «sunne» variantene en god del mindre fett. – I forhold til fettnivået inneholder poppa chips desidert minst fett. Men det ligger fortsatt høyt hos noen av de «sunnere» chipsene, selv om det reduseres, mener Lykken.

Hva er det sunneste godteriet?

Styr unna sjokoladen – lakris og vingummi er «bedre»

– Mørk sjokolade bidrar med antioksidanter og mindre sukker. Likevel vil kalorimengden forbli den samme som hos lys sjokolade på grunn av det høye kakaoinnholdet. Kakaobønner inneholder nemlig mye fett og energi, sier hun.