Hva er dental fluorose?

Når kommer Seksårsjeksel?

Seksårsjekslene kommer frem i fem-seks-årsalderen og har en tendens til å bli oversett. Dette er den tannen som får mest hull. Det er spesielt i forbindelse med frembrudd av denne tannen at barna bør begynne å bruke tanntråd for å rengjøre alle tannens sider.

Hva betyr hvit flekk på tann?

Hvite flekker eller streker kan også være et første tegn på karies, og da bør du oppsøke en tannlege for å ta hånd om det så raskt som mulig. Ellers kan du få ising i tennene, og når det oppstår hull, kan bakterier trenge gjennom tannen. Sørg for god munnhygiene med både tannbørsting og bruk av tanntråd.

Hvordan bli kvitt hvite flekker på tennene?

Fjerning av tannflekker

For å fjerne vanskelige flekker under emaljen må overflaten blekes. Bleking er en kjemisk prosess der fargen fjernes ved oksidering av flekkmolekyler. Blekemetodene varierer i konsentrasjon av hydrogenperoksid, et blekemiddel som lar deg regulere hvor hvitt smilet skal være.

Hvor mye fluor er for mye?

Overdosering med fluor

Vanligvis dreier det seg om et inntak av mellom 5-50 tabletter (barnefluortabletter). Dette er vanligvis ufarlig og forløper uproblematisk med få eller ingen symptomer. I følge Giftinformasjonssentralen kjenner en ikke til at det har forekommet alvorlige forgiftninger etter fluorinntak i Norge.

Hvor mye fluor daglig?

Før 1 år: Bruk en knapt synlig mengde tannkrem. Fra 1 år: Øk til en mengde på størrelse med barnets lillefingernegl. Fra 3 år: Øk til en ertestor mengde. Fra 5-6 år og oppover: Øk mengden ytterligere.

Når kommer 6 års jekslene?

Permanente tenner

Det er som regel fortennene i underkjeven barnet mister først. Dette skjer slik at de permanente fortennene kommer frem i 5-6 års alder. Omtrent på samme tid vil 6-årsjekslene bryte frem. De siste melketennene som felles er som regel de bakerste jekslene i overkjeven.

Når får man jeksler?

Alle babyer er forskjellige, men vanligvis kommer de første fortennene når babyen er omkring seks måneder gammel. Forut for tannfrembruddet er det påtakelig mer sikling fra fire måneders alder. De første jekslene kommer ved ettårsalderen, andre jeksler kommer omkring toårsalderen.

Hvor mange jeksler har man?

Et normalt tannsett hos et voksent menneske består av 32 tenner. I hver kjevehalvdel er det to fortenner, én hjørnetann, to forjeksler og tre jeksler. Tannsett.

Hva er Emaljefeil?

Emaljefeil er feil eller mangler i tennenes emalje som oppstår under dannelsen av tannemaljen, før tannen bryter frem i munnen. Emaljefeil innebefatter manglende emalje på deler av eller hele tannens kronedel, groper eller sprekker i emaljen, samt fargeforandringer som matt-hvite og brunsjatterte felter.

Hva er Mineraliseringsforstyrrelser?

Mineraliseringsforstyrrelser er en følge av at en eller flere faktorer har påvirket tennenes hårdvevsdannelse. Årsakene kan være genetiske, lokale, systemiske eller ukjente, og det kan være vanskelig å stille sikker diagnose. Diagnose stilles basert på anamnese, kliniske funn og eventuelt røntgenologisk undersøkelse.

Hva er misfargede tenner?

Misfarging av tenner kan skyldes ulike ting. Tannsykdom (inne i tannen), visse medisiner samt mat og drikke kan påvirke fargen på tennene våre. Skader på tannemaljen kan også være årsak til misfarging. Emaljen er vanligvis det hviteste på tannen.