Hva er den stressrelaterte sykdommen?

Låst i høy reise

Du kan bekymre deg selv? I følge Mayo Clinic, er. Kroppen din har et vanlig kablet selvforsvarssystem som en kamp eller rømningsrespons. Svaret skal starte når du møter en umiddelbar fysisk trussel og går ut når trusselen passerer.

Imidlertid kan kroppen din forbli blokkert i kamp eller escape-modus på grunn av stress, og dette kan forårsake helseproblemer.

Svaret på det sympatiske nervesystemet

Kampen eller rømmemekanismen i kroppen din er et naturlig livsbesparende system som er svært effektivt og effektivt når du raskt må bruke musklene dine. Imidlertid kan stresset i det moderne liv forårsake en kortslutning.

Hvis du er under konstant stress, i stedet for kort eller sporadisk stress, Aktiverer L & # 8217 hypothalamus, en liten region ved foten av hjernen din, en alarm som forblir tent.

Systemet er gal

L’Alarm fra hypothalamus starter en serie signaler som gjør binyrene dine frigjør en’hormonbølge, inkludert adrenalin og kortisol. L’adrenalin og kortisol hjelper kroppen din under kampen eller rømningsresponsen.

Når langvarig stress forhindrer kroppen din i å returnere til avslapningsmodus, blir kroppen din overeksponert til kortisol og andre stresshormoner.

Fordelene

L’adrenalin og kortisol er ikke alltid skadelig, og du trenger det i de rette forholdene. L’adrenalin øker:

 • puls
 • blodtrykk
 • Muskel energi forsyninger
 • pustfrekvens

Cortisol øker glukose i blodet, øker hjernens bruk av glukose og øker tilgjengeligheten av stoffer som trengs for å reparere vev. Videre bremser kortisolen ned kroppsfunksjonene som ikke er avgjørende, slik at maksimal mengde energi kan tilordnes for å forsvare seg fra en umiddelbar fysisk trussel.

Når det virker

Når du møter stressfaktorer, blir vekstprosessene i kroppen din og din reproduktive, fordøyelses- og immunsystem midlertidig undertrykt. Denne bølge- og energikonsentrasjonen er nyttig hvis en bjørn tar deg, for eksempel.

Men når stress kommer fra de vanligste stressfaktorene som en tung arbeidsbelastning og Akkumuleringen av regninger, er en kontinuerlig respons av kamp eller flukt ikke det beste forsvaret av kroppen din. Derfor er stresshåndtering viktig i det moderne liv.

Slapp av, sove og fordøye

Hvis kroppen din styrer stress riktig, vil en avslapningsrespons følge kampen eller unnslippe responsen. Dette skjer på grunn av frigjøring av kontrasterende hormoner.

Under avslapningsresponsen til det parasympatiske nervesystemet, kommer kroppen tilbake til å balansere. Tillater hjertefrekvens og blodtrykk å gå tilbake til basalnivået og lar deg gjenoppta normal aktivitet som fordøyelse og søvn.

Stress-relatert sykdom

Langvarig stress setter kroppen din i en kontinuerlig beredskapstilstand for den fysiske handlingen. Når kroppen din ikke har tid til å gjenopprette balansen, blir det overarbeidet og ditt immunsystem svekkes, noe som gjør deg utsatt for sykdommer. Mange essensielle kroppsprosesser avbrytes, og risikoen for helseproblemer øker.

Noen vanlige effekter inkluderer:

 • Minneshemming
 • Depresjon
 • hudforhold, for eksempel eksemet
 • søvnforstyrrelser
 • fedme
 • hjertesykdom
 • Fordøyelsesproblemer
 • Autoimmune sykdommer

Stressmestring

Gjør følgende for å hjelpe deg med å håndtere stress i løpet av dagen og unngå risikoen for å utvikle stressrelaterte sykdommer:

 • Frigjør fysisk spenning ved å stå opp mens du arbeider, trapper eller tar en fem minutters spasertur.
 • Ta hodetelefonene for å lytte til musikk på jobben, under bevegelsene dine eller under lunsjpause.
 • Snakk om et stressende problem. Det vil bidra til å frigjøre angst forbundet med det og kan føre til en oppløsning.

Minimere stressfaktorer

Hvis jobb- og livsforpliktelser holder deg opptatt til å utvikle en stressrelatert sykdom, kan tanken på å legge til en annen hendelse i kalenderen øke stresset i stedet for å redusere det. Dette kan være tilfelle selv om hendelsen er en som reduserer stress.

Det er usannsynlig at livet aldri vil være helt uten stress, så prøv å holde stress under kontroll og ta litt tid når du trenger det for å holde deg frisk, produktiv og lykkelig.