Hva er den beste deodoranten?

Hvordan fjerne deodorant flekker fra klærne?

Hva gjør jeg?
  1. Bland først sammen salt, eddik og varmt vann.
  2. Tilsett så oppvaskmiddel.
  3. Dypp klærne i blandingen og la dem ligge i bløt i 3 timer.
  4. Skyll med kaldt vann og vask som vanlig.

Er det farlig å bruke antiperspirant?

Er det farlig? Som med alle stoffer kan aluminium være skadelig i store konsentrasjoner. Det er imidlertid utbredt enighet i forskningsmiljøer om at vanlig inntak av aluminium (mat, drikke og kosmetikk) ikke er helsefarlig. Likevel bør du ikke bruke antiperspirant eller annen kosmetikk på sår eller skadet hud.

Er deodorant kreftfremkallende?

Hormonforstyrrende og allergifremkallende

I 10 av deodorantene i testen er det funnet stoffer som mistenkes å være hormonforstyrrende. Slike stoffer kan påvirke hormonsystemet, og forskere frykter at de kan skade forplantningsevnen og bidra til utviklingen av ulike kreftformer.

Hvor lenge kan man ha en deodorant?

Deodorant eller antiperspirant

Deodoranter forhindrer ikke svetting, og for deg som ikke svetter mye rekker det ofte med en deodorant. Disse deodorantene har gjerne en virketid på opptil 12 timer.

Hva betyr anti Transpirant?

En antiperspirant er et kosmetisk produkt som primært påføres i armhulen for å begrense eller hindre utskilling av svette. Siden svette er årsaken til svettelukt, vil en antiperspirant også forhindre lukt. I motsetning til en deodorant inneholder antiperspiranter alltid et aluminiumsalt som det aktive virkemiddelet.

Hvordan bli kvitt svettemerker på klær?

Bruk
  1. For å bli kvitt svetteflekker og bleke klesplagget, anbefaler vi å ta på flytende vaskemiddel og legge det ut i sola.
  2. Bløtlegg først plagget i lunkent vann, hell så på flytende vaskemiddel rett på flekkene og gjør området vått med vann.
  3. Legg det ut i solen, og etter en time, vask det med vann, skyll godt og tørk.

Hvordan få bort gule flekker på hvite klær?

Bland hydrogenperoksid og varmt vann. Deretter har du blandingen i en av beholderne på vaskemaskinen. Hvis de gule flekkene du prøver å bli kvitt sitter godt i stoffet, kan blandingen sprayes direkte på plagget.

Hvordan få bort gule flekker under armene på bunadskjorte?

Når den lyse t-skjorta eller skjorta allerede har fått gule flekker under armene, anbefales det å forbehandle plagget før vask. OMO flekkfjerner fjerner effektivt vanskelige flekker fra både hvitt og farget tøy. Er du usikker på om plagget tåler formen for flekkfjerning kan du prøve på et lite synlig sted først.

Hvordan bruke antiperspirant riktig?

Hun anbefaler å ta en dusj eller en vask på kvelden og sørge for at du blir helt tørr. Deretter tar du på antiperspirant og legger deg. Poenget er at saltene skal virke før du begynner å svette. Det er veldig viktig at huden du smører på ikke er skadet, altså ikke nybarbert hud eller hud med utslett.

Er det farlig å få i seg aluminium?

Ikke for mye fra mat og drikke

For høyt inntak av aluminium har vist seg å gi skader på nervesystemet hos rotter og mus. Ved høye doser er det også opplyst om risiko for lav sædkvalitet og skade på testiklene i forsøksdyrene. Aluminium kan også skade mennesker ved høye opptak i kroppen.

Hva er forskjellen på antiperspirant og deodorant?

Forskjellendeodorant og antiperspirant er at deodoranter reduserer svettelukten uten å påvirke produksjonen av svette, mens antiperspiranter reduserer selve svetteproduksjonen, og du vil svette mindre.