Hva er de sunneste matvarene?

Hva er den sunneste snacksen?

Grønnsaker: Grønnsaker er sunneste godteriet som finnes. Lag gjerne en god dip med for eksempel kesam som base. Frokostblanding: Godt å bare mumse. Velg en variant med mye fiber og lite sukker.

Hva er den sunneste olivenoljen?

I Norge er oliven- og rapsolje mest populære og oftest brukt. Forskning har vist at rapsoljen er litt sunnere for kretsløpet og blodårene dine enn olivenoljen, fordi den har et lavere innhold av mettet fett. Begge passer godt i stekepanna. Ingen oljer kan brukes til alt, men alle har sine bruksområder.

Hvor mye nøtter er sunt å spise?

Nøtter kan du nyte med god samvittighet. De inneholder masse sunt fett, vitaminer, mineraler, fiber, antioksidanter og en rekke andre helsebringende stoffer. Helsedirektoratet anbefaler oss å spise en liten håndfull usaltede nøtter om dagen.

Hvor mye er 30 gram nøtter?

Spis nøttene naturlig

Disse nøttene er gode kilder til sunt fett, proteiner, fiber og antioksidanter. Og den perfekte mengden er 30 gram om dagen. Dette tilsvarer ca. 20 mandler, 15 cashewnøtter, 20 hasselnøtter, 8 valnøtter eller 4 kastanjenøtter.

Hva er en sunn kveldsmat?

Bland sammen litt mager yoghurt, müsli, bær og nøtter. Lag en skål med oppskåret frukt, vaniljekesam og nøtter. Lag en sunn smoothie av frukt, bær og/eller grønnsaker. Lag hjemmelagde, grove scones, grove vafler eller grove pannekaker.

Hva er det sunneste godteriet?

Styr unna sjokoladen – lakris og vingummi er «bedre»

– Mørk sjokolade bidrar med antioksidanter og mindre sukker. Likevel vil kalorimengden forbli den samme som hos lys sjokolade på grunn av det høye kakaoinnholdet. Kakaobønner inneholder nemlig mye fett og energi, sier hun.

Hvem paprika er sunnest?

Grønn paprika er som regel billigst, siden den tar kortest tid å dyrke fram. Rød paprika inneholder tre ganger så mye C-vitamin som appelsin, mens den grønne inneholder dobbelt så mye. For vitaminenes del er det best å spise frukten rå. Noe av næringsinnholdet går tapt ved steking og koking.

Hvor mange kalorier er det i en pose potetgull?

En pose potetgull inneholder ca 1000 kalorier, og har man et normalt og sunt kosthold ellers gjennom uka, samt er i regelmessig fysisk aktivitet, så tåler kroppen en utskeielse på 1000 kalorier i løpet av en helg.

Hva er sunnest av potetgull eller popcorn?

Popcorn er sunnere enn potetgull. Det inneholder nemlig mindre fett, færre kalorier og mer fiber.

Hvilket potetgull har færrest kalorier?

Vanlig potetgull, altså tynne potetskiver fritert i olje og tilsatt krydder, inneholder altså rundt 525 kalorier per 100 gram. Men det finnes andre typer snacks som er mindre energirike. For eksempel inneholder Maaruds Superchips 435 kalorier per 100 gram, altså 90 færre kalorier enn vanlig potetgull.

Hva er den sunneste oljen?

Olivenolje og rapsolje har et høyt innhold av enumettede fettsyrer, mens soya-, linfrø-, sesam- og solsikkeolje er gode kilder til flerumettet fett. Rapsolje og linfrøolje er også en god kilde til vegetabilsk omega-3 (alfa-linolensyre).