Hva er cos & # 039; rie foreldre? Metode, definisjon, fordeler og ulemper

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Å være foreldre er et hardt arbeid. Det er kraften, bleen, på badet, hoppet, shhhh og åpenbart, det som krever en rask og snill disiplin.

Du kan ikke engang tenke på hvordan du nærmer deg barnet ditt og på visse oppføringer. Og med trengende babyer og irritert barn, noen ganger er det bare et spørsmål om overlevelse.

Men hvis du er på utkikk etter nye teknikker for å prøve, har noen foreldre funnet noe som kalles Parentery Rie.

Relatert: Hvorfor være foreldre uten å skrike er bedre for barn og for deg

Litt & # 8216; historie

Rie (uttalt & # 8220; Rye & # 8221;) Ressurser for spedbarnsopplærere & # 8221;. Denne tilnærmingen ble grunnlagt i 1978 av Magda Gerber, en unggarsk innvandrer og tidlig barndomsopplærer som bodde i Los Angeles.

& # 8220; Opplærer & # 8221; Det er et begrep som er laget med ideen om at foreldre og helsepersonell også skal ha respekt for mindre barn. Ifølge Gerber og andre, bør barn bli behandlet som i stand og forståelse i verden som omgir dem, i stand til å lære og trives hvis trygt rom er gitt og frihet fra for adadead.

L’Ultimate Mål med RIE er å mate det som kalles et barn & # 8220; autentisk & # 8221;. Dette betyr at barnet ditt skal bevege seg i hverdagen, føler seg trygg, kompetent, autonom og knyttet til hans miljø.

Slik følger du metoden

«Jeg oppdaget Rie gjennom Janet Lansbury’s Podcast & # 8220; imperturbable & # 8221; Når datteren min hadde ca 12 måneder og # 8220; sier Carolyn Sweeney, hvis baby nå har 2 og en halv år gammel. «Det var et vendepunkt for meg. Fortell hva som skjer og hvordan det oppfører seg / føles, og jeg tilbyr bare mange priser. & # 8221;

Gerber har skissert flere grunnleggende prinsipper til Rio, men kommunikasjon er kanskje kjernen i denne typen foreldre. Janet Lansbury Educator Parent forklarer det kommuniserer vi på en autentisk måte & # 8221; & # 8211; Snakker med en normal voksen stemme til nyfødte og barn. Denne dialogen gjelder:

  • viser respekt
  • kommunisere på virkelige ting som skjer daglig
  • Gjenkjenne svarene, tankene og følelsene til barnet

1. Gi et trygt miljø

Selv å fremme et trygt hjem for barnet er av fundamental betydning. L’Ditt barns miljø bør tillate dem å bevege seg naturlig uten for mye restriksjoner.

Utover den normale barnevernet betyr dette å være oppmerksom på barnets følelsesmessige og kognitive behov når det gjelder ting som leker.

Eksempel på metode i aksjon

Rie oppfordrer det uavhengige spillet for barn, så miljøet skal gi leker og møbler som ville være helt trygge hvis et barn ble igjen helt alene.

Du vil kanskje opprette et utpekt område eller bare avgrense noen områder som ikke har egnede elementer alle & # 8217;. Leker bør også være hensiktsmessig i alderen og ikke en trussel, som risikoen for kvelning.

Faktum er at et trygt spillrom i hjemmet ditt kan virke forskjellig fra andres hjem. Deborah Carlisle Solomon, forfatter av & # 8220; Baby kjenner Best & # 8221;, forklarer Gerber-tilnærmingen Deling & # 8220; Hvis barnet ditt var igjen alene hele dagen, ville det være sulten, sint og ville trenge en ny bleie på retur, men det ville være fysisk usynlig og # 8221;.

2. La tid til å leke alene

Med rie, l’Målet er også til de svært små barna l’mulighet til å leke alene og uten forstyrrelser av helsepersonell. Som foreldre kan du sitte og bli overrasket over hva barnet ditt gjør og lærer gjennom spillet. Lansbury Han sier omsorgspersonene skal «stole på spillvalgene til [dem] barna er tilstrekkelige & # 8221; Uten omdirigering.

Eksempel på metode i aksjon

Vennligst setter pris på enkle og ukompliserte leker som tillater ubestemt tidsspill. Tenk på enkle treblokker i forhold til overstimulerende batteri leker (og yay for mindre støy!). All’Start kan virke unaturlig, men målet er å få barnet ditt til å forplikte seg med spillet.

Hvor lenge? Lansbury sier det overalt i midten 15 minutter og 3 timer eller mer den er stor. C’Det er absolutt en rekkevidde.

For å starte, prøv å sitte med barnet, betale all din oppmerksomhet. Etter en PO & # 8216; kommuniserer at du vil være nær, kanskje på kjøkkenet for å lage mat, og det er på tide å spille. Så la dem gå med det han vil (trygt fra farer, selvfølgelig!).

Gerber understreket også at barn burde ha tid til å samhandle og # 8211; til deres tilstand & # 8211; med andre nyfødte og barn i sin egen alder.

3. Involver din sønn i hans omsorg

Det ser rart ut, sant? Men i Ri Ri, faktisk vil du ha din lille, lite aktivt delta i ting som bading, bleie og # 8217;. Hvordan kan et barn hjelpe gjøre disse tingene? All’start det tydelig kommuniserer prosessen.

Eksempel på metode i aksjon

Blogger Nadine på bloggen fokusert på rie Mamas i å lage Forklar at i stedet for å ta babyen din raskt og endre bleien, må du først kommunisere hva som vil skje.

Av & # 8216; noe som & # 8220; Jeg ser at du spiller nå. Jeg vil gjerne endre bleien din, så nå kommer jeg til å få deg og ta deg til skiftbordet. & # 8221; Så fortsett med noe som: Nå tar jeg deg dine bukser, slik at vi kan bytte bleie. Jeg tar deg bleien og rengjør deg. Nå legger jeg en ren bleie. & # 8220;

Som sønnen din vokser, kan du stole på små oppgaver, hvordan du skal ta bleier og kluter, kle på (med hjelpen) og fortsett disse små prosessene.

4. Observere sønnen din for å forstå dine behov

Nettstedet fokusert på rie Å utdanne Forklar at metoden bak denne foreldre teknikken angår den følsomme observasjonen & # 8221;. Omsorgspersoner ser og lytter til sine babyer og barn for å oppdage deres behov. Dette betyr mindre å snakke og styre og mer stillhet og lytte.

Det er også gjennom observasjonen at foreldrene kan se den enorme mengden læring og forandring som foregår i de første 2-3 årene av sitt barn. Og siden tilhengere av rieen tror at mye av et barns læring er selvstyrt, kan foreldrene bruke mindre tid til å skape læringsmuligheter og mer tid til å fordype seg gjennom den veksten som deres barn gjør fra alene. Det ser for bra ut!

Eksempel på metode i aksjon

Noen ganger observer du at barnet ditt betyr å la ham gråte. Eksperter i Rie See Crying som en kommunikasjon. I stedet for å stoppe gråt for enhver pris, bør foreldre og helsearbeidere stille inn på hva barnet går gjennom eller prøver å dele. Gi komfort, ja, men motstå sprengning i en pacifier eller snu straks mot brystet eller flasken.

Hvis barnet er sulten, kan selvfølgelig mat hjelpe. Ellers, prøv å roe noe til din lille som & # 8220; du gråter, hva er det galt?& # 8221; Sørg for at deres primære behov er fornøyd, som en ren og mat bleie.

Etterfølgerne av Rie mener at noen ganger barn trenger å gråte for å uttrykke følelser. Det er foreldreoppgaven som svarer, men ikke nødvendigvis å stoppe gråt med ekstreme tiltak Hvordan å sprette et barn i flere timer eller amme hele natten.

5. Være konsistent i alt du gjør

Konsistens, konsistens, konsistens. Har en «8217; grunnleggende betydning med alle disse prinsippene. Hold sammenhengende i miljøet, kommunikasjon og dagliglivet til et barn, garanterer en følelse av sikkerhet. Og i tillegg til dette skaper vedlikeholdsdisiplin og sammenhengende grenser forventninger til barn.

Eksempel på metode i aksjon

Når det gjelder å falle på sønnen din, prøv å skape en forutsigbar ordning for å følge hver natt. Gerber forklarer at «den enkleste måten å utvikle gode vaner på, er generelt å ha et forutsigbart dagligliv. Små barn trives i rutinen. & # 8221;

Så opprettholde et konstant vigil program, fôring og søvn kan hjelpe barnet ditt lære en god rytme, dag og natt.

Relatert: Hva så’er den bevisste foreldre?

Hvordan kan jeg lære mer eller motta trening?

Du kan ta formelle leksjoner i foreldre rie. Faktisk er det for tiden Mer enn 60 spesialister rie bor i forskjellige regioner i USA og over hele verden. Mest synes å være konsentrert i California eller New York.

Hvis du ikke bor i et område hvor kursene tilbys, ikke bekymre deg. Det er mange muligheter til å lære mer om denne online-tilnærmingen og gjennom lesing.

L’Magda Gerber organisasjon opprettholder En liste over ressurser Som inkluderer nettsteder som Janet Lansbury Øke barndomshjelpen; barndommen blogg. Det finnes også flere Facebook-sider som du kan følge og grupper du kan bli med:

Hvis du foretrekker å gå til ditt lokale bibliotek eller kurikulere deg selv med din tenne, er det noen anbefalte avlesninger:

  • Kjære foreldre: Ta vare på barn med respekt for Magda Gerber
  • Håndboken for foreldre og fagfolk i Magda Gerber
  • Baby vet best av Deborah Carlisle Solomon
  • Heve barndomsassistansen; barndommen: en veiledning til foreldrene som respekterer Janet Lansbury

Relatert: Fordi distraherte foreldre skadet deg og 11 måter å løse det på

Fordeler med foreldre rie

Det er mange fordeler i foreldre rie. En som ikke er sett i andre metoder, er plassen for foreldrene å ta vare på deres behov uten skyld. (Vi kan få en amen ?!)

[RIE] hjalp meg til å føle seg trygg i grensene jeg hadde satt meg selv, som mine personlige behov og sier Sweeney. [8220; for eksempel, [jeg bruker på badet] når jeg trenger å gå på toalettet, selv om datteren min [på førskole] spiller med frimerker [i A’andre rom].& # 8221;

Sammen med dette eliminerer foreldrenes rie presset som foreldre kunne føle at de må underholde sine barn 24 timer i døgnet, xnumx dager på xnumx. Fordi små barn oppfordres og forventes å engasjere seg i spill alene, er foreldrene ute av trøbbel når det gjelder å levere timer med underholdning hver dag.

Andre fordeler inkluderer ting hvordan å tillate barnet ditt å etablere rytmen for sitt eget liv. I stedet for å lede sine aktiviteter, har de en stemme i kapittelet og kan derfor føle seg forbedret selv i en øm alder. De kan også ha mer autonomi i å velge ting som de er interessert i å alltid være direkte.

Og C’Det er en klar fordel i å gi barnet ditt all din oppmerksomhet. Observere dem og tune inn kan hjelpe med bindingen din og din nærhet følelse. Og dette er noe veldig spesielt.

Kritikk av foreldre rie

Ikke alle er D’Avtale om det faktum at tilnærmingen er D’gull når det gjelder foreldre.

Generelt, barn som uavhengig av fødselen. Noen kritikere sier at dette går imot ideen om i fjerde kvartal og i hvilke barn som fortsatt klemmer nærhet og lindring av mors livmor.

Andre tror at Gerber ideer kan være litt foreldet, spesielt når det gjelder å gråte. Gerber trodde at barna kunne roe seg alene, men noen sier at barn kan lære å roe seg av beroligende fra de som tar vare på ham.

A’Andre kritikk er at RI synes å være generalisert eller til og med & # 8220; stive & # 8221; Når det gjelder ting som spillet. Gerber trodde at barna skulle bli igjen på ryggen for å spille under våkne timer. Mens noen barn kan like, kan andre finne denne ubehagelige posisjonen eller ønske en rekke stillinger.

Relatert: Moderne foreldre er for involvert i sine barns liv?

L & # 8217;

Selv om jeg ikke er perfekt, gir et barn oss mange muligheter for å praktisere & # 8221; sier Sweeney. Mitt viktigste mål er å være nysgjerrig på å se og observere når det har sterke følelser.& # 8221;

Hvis denne tilnærmingen er fornuftig for deg, prøv det. Begynn å sørge for at barnets miljø er sikkert, så ta et skritt tilbake for å observere. Du kan bli overrasket over hva barnet ditt kan lære deg om dine preferanser og behov hvis du tar deg tid til å lytte til!