Hva er best mot vannkopper?

Når bør man oppsøke lege ved vannkopper?

Vannkopper hos voksne

Vannkopper kan føre til alvorlig sykdom hos gravide og pasienter med redusert immunforsvar. Dette gjelder også kreftsyke personer som gjennomgår cellegiftbehandling, samt de fleste eldre. Kontakt alltid lege i disse tilfellene, både ved mistanke om smitte og ved smitte i nær omgangskrets.

Kan man ha vannkopper uten feber?

De som får vannkopper først som voksne, blir vanligvis sykere enn barn. Noen barn med vannkopper får litt feber, og kan bli trøtte og irritable. Det er imidlertid veldig forskjellig hvor påvirket barna blir. Noen får bare blemmer og er ikke tydelig plaget av feber.

Når slutter det å komme nye vannkopper?

De fleste barn får vannkopper i løpet av småbarnsalderen, og blir deretter immune. 80 prosent smittes innen de er åtte år.

Når er vannkoppene tørket inn?

De tørker inn etter et par dager, men samtidig kommer det et nytt utslett i løpet av 3-6 dager. Slik er det både utslett som nettopp er begynt, samtidig med at det er inntørkede blemmer. Det er svært forskjellig hvor mange blemmer du får. Jo flere blemmer, og jo høyere temperatur du får, desto dårligere har du det.

Kan man gi paracet ved vannkopper?

Ved behov for smertestillende eller febernedsettende anbefales legemidler med virkestoffet paracetamol (Paracet, Panodil, Pinex). Les pakningsvedlegg før bruk. Legemidler som ibuprofen (Ibux og Ibumetin) og acetylsalisylsyre (Aspirin) kan forverre sykdommen. De bør derfor ikke brukes av personer som har vannkopper.

Hvor mange dager klør vannkopper?

Det starter ofte som runde røde flekker, som etter noen timer blir til væskefylte blemmer. Etter et par dager dannes det skorper, som faller av i løpet av 7-14 dager. Utslettet klør ofte. Antall flekker i huden kan variere stort, noen får nesten ingen, mens andre får flere hundre.

Hva er forskjellen mellom vannkopper og brennkopper?

Etterhvert som sykdomsforløpet skrider frem, vil brennkoppene ganske raskt sprekke og gi et karakteristisk væskefylt sår med gulbrun skorpe og rød sårbunn. Dette til forskjell fra vannkopper, hvor de væskefylte blemmene ikke sprekker like raskt, og ikke etterlater seg samme type sårskorpe.

Hvordan ta på hvitvask?

Bruksrettledning: Linimentet smøres på huden flere ganger daglig. Den kjølende effekten inntrer raskt, og det dannes et beskyttende lag av sinkoksid. Ved eksem bør preparatet bare brukes etter avtale med lege.

Hvordan bekrefte vannkopper?

Nesten alle får vannkopper en gang i livet. Det vanligste er å få det som barn. Diagnosen er basert på sykdomstegn og kan bekreftes av en blodprøve eller en prøve fra en av blemmene. Disse testene er det sjelden nødvendig å ta fordi diagnosen stort sett stilles på bakgrunn av symptomer.

Kan vannkopper være farlig?

Vannkopper er ofte mer alvorlig for voksne, babyer eller personer med et svekket immunforsvar. Av og til kan også friske personer få komplikasjoner av vannkopper. Utslettet kan bli betent. Det er også en viss risiko for å få nerveskade, lungebetennelse og leverskade.

Hva er forskjell på vannkopper og Hånd fot og munnsyke?

Det kan være vanskelig å skille vannkopper fra håndfotmunnsykdom (HFM), men den største forskjellen er at utslettet ved HFM debuterer på hender, føtter, legger, rundt munnen og i bleieområdet, sier hun.