Hva er Atrofiske arr?

Er det mulig å fjerne arr?

En veldokumentert måte å korrigere inntrukket arrvev på er å skjære bort arrene og tilføre et fettlag under huden. På denne måten kommer arroverflaten opp i normal høyde. I ansiktet gjør man det motsatte. Man sliper ned den omkringliggende hud til samme nivå som det inntrukne arret.

Hvordan få penest mulig arr?

For å så pene arr som mulig har vi følgende råd:
  1. Bruk papirtape over arrene minimum de første 3 månedene etter operasjonen, til arrene er bleknet. Tapen bør ikke skiftes oftere enn 1 gang i uken. …
  2. Beskytt arrene mot sollys og solarium de første 12 månedene etter operasjonen.

Når blekner arr?

Det er normalt at alle arr er røde like etter operasjonen. De vil imidlertid blekne etter 3-12 måneder og blir til slutt hvite. Bredden på arrene varierer fra person til person, men moderne kirurgisk teknikk gjør det mulig at de fleste arr på overarmen blekner og fremstår som hvite streker.

Hva er arrvev?

Arr er fast bindevev som oppstår som følge av en skade i et vev. I huden vil det dannes arr hvis skaden går ned i lærhuden. Arrdannelsen skjer ved at skaden først fremkaller en innvekst av bindevevsceller (fibroblaster) og små blodkar. Etter hvert blir det flere bindevevsfibre og færre blodkar.

Når forsvinner akne arr?

Ettersom alvorlig akne (cystisk akne) ødelegger hud og fettvev, kan det ta opp til ett år før arrene blekner.

Hvordan behandle akne arr?

Hvilken form for behandling avhenger av hvordan arrene ser ut, og hvilken hudtype du har. De vanligste metodene er ulike typer av laserbehandling, kjemisk peeling og medisinske kremer. Fillers med hyularonsyre kan forebedre resultatet ytterligere, fremfor alt i tilfeller der arrene er nedsenket.

Hvordan unngå akne?

Råd mot kviser
  1. Unngå at håret henger ned i ansiktet.
  2. Ikke klem på kvisene, da dette kan gi arr og øke betennelsen.
  3. Unngå fete kremer og kosmetikk som tetter porene.
  4. Bruk forskrevne produkter regelmessig. Det tar flere uker før de har full effekt. …
  5. De aller fleste er plaget med kviser fra tid til annen.

Kan man fjerne arr med laser?

Mange typer arr kan behandles med laser. Eksempler på dette er arr i ansiktet, arr etter akne og arr etter stikk eller skader. Dersom arret er rødt i farge, kan man behandle rødfargen med en karlaser først. Denne laserbehandlingen virker i liten grad på arrets tykkelse.

Hvordan fjerne arr etter operasjon?

Arr kan behandles ved kirurgi. Kirurgen skjærer arret bort og syr sammen huden på nytt. Fjerning av arr ved kirugi tilbys gjerne hos spesialist i plastikkirurgi, men kan også utføres av spesialister i generell kirurgi og av hudleger.

Kan man fjerne arr etter selvskading?

Arr kan aldri fjernes helt, men ofte forbedres, dels ved karlaserbehandling på røde arr, Fraxel-laserbehandling på ujevne og depigmenterte arr etter selvskading, cortisoninjeksjoner i fortykkete arr på skuldre og bryst, og av og til plastikkirurgisk korreksjon med endring på strekkretningen i arret.

Når blir det arr?

Arr er noe som oppstår etter en skade på huden, og dannes etter at såret har grodd og hunden er leget. Huden i et arr er mindre elastisk enn normal hud og er også svakere. Arr modnes over en periode på 1-2 år. Et arr er ofte rødt og rosa i begynnelsen, og blir mer og mer hvitt og «hudfarget» etter hvert som tiden går.