Hva en kjemisk graviditet: Forgjengelig spontan abort

Fakta om kjemisk graviditet

En kjemisk graviditet er et tidlig graviditetstap som skjer umiddelbart etter anlegget. Kjemiske graviditeter kan representere fra 50 til 75% av alle spontane aborter.

Kjemiske graviditeter finner sted før ultralyds kan oppdage et foster, men ikke for tidlig for en graviditetstest for å oppdage HCG-nivåer eller human chorionisk gonadotropin. Dette er et hormon av graviditet som embryoet skaper etter anlegget. Legen din kan bekrefte en kjemisk graviditet som tester blodet ditt.

Å leve en spontan abort bare en eller to uker etter at en positiv graviditetstest kan være ødeleggende.

Symptomer på en kjemisk graviditet

En kjemisk graviditet kan ikke ha symptomer. Noen kvinner har en spontan tidlig abort uten å realisere å være gravid.

For kvinner som har symptomer, kan disse inkludere magekramper som ligner menstruasjon og vaginal blødning innen få dager med det positive resultatet av graviditet.

Det er viktig å merke seg at blødning etter en positiv graviditetstest ikke alltid betyr en kjemisk graviditet. Blødning er også vanlig under anlegget, eller når embryoen stikker til livmoren. Denne prosessen kan bryte eller skade små blodkar langs livmorbelegget, noe som resulterer i blodfrigjøring. Spotting vises ofte som en rosé eller brunette eksos. Dette er normalt fra 10 til 14 dager etter unnfangelsen.

En kjemisk graviditet varer vanligvis ikke lenge nok til å forårsake symptomer relatert til graviditet som kvalme og tretthet.

Denne typen abort er forskjellig fra andre spontane aborter. Abort kan forekomme når som helst under en graviditet. Men de er vanligere før den tyvende uken. En kjemisk graviditet, i stedet, forekommer alltid umiddelbart etter anlegget. Siden det meste av det eneste symptomet er kramper og menstrual blødning, antar noen kvinner å ha sin menstruasjonssyklus.

In vitro befruktning

En kjemisk graviditet kan også forekomme etter befruktning in vitro (IVF). Et egg er fjernet fra eggstokkene og blandet med sæd. L’embryo overføres til # 8217; livmor etter befruktning.

In vitro befruktning er en «8217; alternativ hvis du ikke kan tenke på grunn av:

En blodprøve utføres vanligvis innen 9-14 dager etter in vitro befruktning for å verifisere en graviditet, avhengig av klinikken du bruker.

Resultatene av blodprøver vil være positive hvis anlegget fant sted. Men dessverre kan anomalier med embryoet forårsake en kjemisk graviditet kort tid etter.

En spontan abort etter in vitro befruktning kan være hjerteskjærende, men det er også et tegn på at du kan bli gravid. Andre forsøk på vitro befruktning kan lykkes.

Årsaker til en kjemisk graviditet

Den eksakte årsaken til en kjemisk graviditet er ukjent. Men i de fleste tilfeller skyldes abortet problemer med embryoen, sannsynligvis forårsaket av en lav kvalitet på sæd eller # 8217;.

Andre årsaker kan inkludere:

Å ha mer enn 35 år øker risikoen for en kjemisk graviditet, samt noen medisinske problemer. Disse inkluderer blodkoagulasjon og skjoldbruskkjertel.

Dessverre er det ingen kjente måter å forhindre kjemisk graviditet.

Behandling for en kjemisk graviditet

En kjemisk graviditet betyr ikke alltid at du ikke er i stand til å bli gravid og ha en sunn fødsel. Selv om det ikke er noen spesifikk behandling for denne typen spontan abort, er det muligheter for å hjelpe deg med å bli gravid.

Hvis du har hatt mer enn en kjemisk graviditet, kan legen din utføre tester for å diagnostisere mulige årsaker under. Hvis legen din kan behandle årsaken, kan dette redusere risikoen for en annen kjemisk graviditet.

For eksempel, hvis en tidlig spontan abort ble forårsaket av en «8217, ikke-diagnostisert infeksjon, L & # 8217, intocion av antibiotika for å eliminere infeksjonen, kan øke sjansene for å tenke og ha en sunn fødsel i fremtiden. Hvis L’abort skyldes problemer med livmor, kan det være nødvendig å rette opp problemet og ha en sunn graviditet.

Du bør også vite at en kjemisk graviditet ikke er den eneste tilstanden som får kroppen til å produsere graviditetshormonet. Høyere nivåer av HCG kan også forekomme med en ekstrauterin graviditet. Dette er når et egg er implantert utenfor livmoren. Siden en ektopisk graviditet kan imitere en kjemisk graviditet, kan legen utføre tester for å utelukke denne tilstanden.

L & # 8217;

En kjemisk graviditet betyr ikke at kroppen din ikke klarer å ha en sunn graviditet. Hvis du lærer årsakene til et tidlig graviditets abort, kan du kanskje få tilstrekkelig behandling. Dette kan rette den underliggende årsaken.

Snakk med legen din og diskutere alternativene dine. Legen kan også gi informasjon om støttegrupper eller konsulenttjenester. Disse kan være grunnleggende hvis du trenger følelsesmessig støtte etter en spontan abort.