Hva en cos & # 039; er "Selvforklaring" og hvordan kan jeg ikke mislikes det?

Del på Pinterest

Nei, du er ikke & # 8220; for sensitiv & # 8221;.

& # 8220; Jeg har sannsynligvis bare et stort problem & # 8230; & # 8221;

Nå er begrepet gassbelysning faktisk ganske kjent, men dens opprinnelse kan hjelpe oss med å definere det tydeligere.

Det er født av en gammel film hvor en mann litt senker gasslysene hver kveld for å desorientere sin kone. Han ville nekte at kona hans skjønte endringene av lys og skygger og sa at det var alt i hodet hans.

Han gjorde også andre ting for å få henne til å tro at han var «8220; å miste alt & # 8221;, hvordan å skjule objekter og insistere på at de mistet dem.

Dette er gylling: en form for følelsesmessig overgrep og håndtering sett på noen til å stille spørsmål til ham om å stille spørsmål til hans tanker, følelser, virkelighet og til og med psykisk helse.

Mens du arbeider med mange kunder ved å støtte deres forståelse og outsourcing av denne psykologiske taktikken, innså jeg det også at det ekstraordinære, gaslysingen kan bli dypt internt.

Beveger seg i modusen for det jeg kaller automatisk belysning av gassen & # 8211; Ofte manifesterer seg i en konstant, daglig, spørsmålet om seg selv og en brudd på tillit.

Hva et utseende har gassbelysning?

L’Selvbelysning ser ofte ut til å være undertrykkelse av tanker og følelser.

For eksempel, anta at noen forteller noe ufølsomt eller støtende. Du kan legge merke til at dine følelser har blitt skadet, men da & # 8211; Nesten umiddelbart og impulsivt & # 8211; Tenk: Jeg har sannsynligvis bare et røverkjøp for stort, og jeg er for sensitiv & # 8221;.

Problemet? Du hoppet fra punkt A til punkt c uten å stoppe for å forstå B i midten & # 8211; dine følelser er veldig gyldige at du har rett til å prøve å uttrykke!

Så hvordan vi jobber for å utfordre denne form for gassbelysning? Det er desptivt enkelt: Vi bekrefter våre erfaringer og våre følelser.

GaslightingAuto-GaslightingafferMatizations & # 8220; Du er for dramatisk, følelsesmessig, følsom eller gal!& # 8221; Jeg er for dramatisk, følelsesmessig, følsom og gal. Mine følelser og mine følelser er gyldige. & # 8220; Jeg har ikke tenkt å så; Du overdriver. & # 8220; Jeg vet at de elsker meg, og de mente det ikke på den måten. Jeg forstår den opprinnelige tonen og ordene de har uttrykt, og jeg vet hvordan de fikk meg til å føle meg.& # 8221; Det er alt i hodet ditt. & # 8220; kanskje det er helt alene i hodet mitt!? Mine erfaringer er ekte og gyldige, selv når andre prøver å manipulere dem eller ikke tro på dem. & # 8220; Hvis du var mer _____, så ville dette være annerledes & # 8221;. Jeg er for mye / ikke nok. C’Det er noe galt med meg, jeg vil aldri bli for mye. Jeg vil alltid være nok! «L’Du startet deg! Dette er all din feil! & # 8220; det er fortsatt all min feil. Ingenting er & # 8221; all min feil & # 8220;. Noen som klandrer meg, gjør det ikke sant. & # 8220; Hvis du elsket meg, ville du ha gjort dette / du ville ikke ha gjort dette.& # 8221; Fordi # 8217; jeg gjorde til dem? Ikke c’det er ikke noe galt med meg og i den måten jeg uttrykker kjærlighet, men C’Det er noe galt med dette dynamiske giftige forholdet.

Dette familiemedlemmet? I så fall inviterer jeg deg til å stoppe et øyeblikk her.

Gjør noen dype åndedrag. Føler bakken under deg.

Gjenta etter meg: Mine følelser er gyldige, og jeg har rett til å uttrykke dem & # 8221;.

Merk at dette kan virke falskt alt & # 8217;. Tillat deg selv å være nysgjerrig på denne følelsen og gjenta denne utsagnet til det begynner å se mer sant (dette kan være en prosess som skjer i tide i stedet for akkurat nå & # 8211; dette er bra også!).

Deretter vil jeg invitere deg til å ta en dagbok eller et ark med hvitt papir og begynne å skrive hver eneste ting som kommer til å tenke på dette tidspunktet, uten dømmekraft eller behovet for å gi den en mening.

Uansett hvor isolert eller disorientert deg, husk at du ikke er alene, og du er ikke gal!

Gaslighting er en veldig ekte psykologisk misbruk taktikk som kan bli så dypt internalisert. Og mens du kan begynne å tro på hvordan sannheten din ikke er din sannhet!

Kjenn din sannhet & # 8211; og jeg ser det og ære det. Også ære det er en øvelse, og også modig.

Du er en strålende og motstandsdyktig AF, og jeg er veldig stolt av deg for dedikert tid til å utforske denne artikkelen og sjekke med deg selv. Selv når det er skummelt.

Rachel Otis er en somatisk terapeut, feministisk krysset, kroppsaktivist, som overlever Crohns sykdom og forfatter som ble uteksaminert fra California Institute of Intruptal Sties of San Francisco med en mastergrad i rådgivningspsykologi. Rachel mener å gi muligheten til å fortsette å forandre sosiale paradigmer, feire kroppen gjennom sin herlighet. Sesjonene er tilgjengelige på en mobil skala og av tele-terapi. Kontakt den via Instagram.