Hva en COS & # 039; er mangel på konvergens? Symptomer, behandlinger og øvelser

L’konvergens insuffisiens (ci) er en sykdom i’øye der øynene dine ikke beveger seg samtidig. Hvis du har denne tilstanden, beveger en eller begge øynene seg mot utsiden når du ser på et nærliggende objekt.

Dette kan forårsake øye tretthet, hodepine eller synproblemer som sløret eller dobbeltsyn. Det gjør det også vanskelig å lese og fokusere.

L’Konvergensinsuffisiens er mer vanlig hos unge voksne, men kan slå folk i alle aldre. Et sted mellom 2 og 13 prosent Voksne og barn i USA CE L’har.

Vanligvis, L’konvergens insuffisiens kan korrigeres med visuelle øvelser. Du kan også ha spesielle briller for midlertidig å lindre symptomene.

COS’er mangel på konvergens?

Hjernen din styrer alle øyebevegelser. Når du ser et nært objekt, beveger øynene seg til innsiden for å fokusere på den. Denne koordinerte bevegelsen kalles konvergens. Det hjelper deg med å spille arbeid tett som å lese eller bruke en telefon.

L’konvergensinsuffisiens er et problem med denne bevegelsen. Tilstanden fører til at en eller begge øynene beveger seg til utsiden når de ser noe i nærheten.

Legene vet ikke hva som forårsaker konvergensinsuffisience. Imidlertid er det forbundet med forhold som påvirker hjernen.

Disse kan inkludere:

L’Insuffisiens av konvergens synes å fungere i familier. Hvis du har en slektning med konvergensinsuffisiens, er det mer sannsynlig at du også.

Risikoen er også større hvis du bruker datamaskinen i lange perioder.

Symptomer

Symptomene er forskjellige for hver person. Noen mennesker har ingen symptomer.

Hvis du har symptomer, vil de oppstå når du leser eller jobber tett. Du kan legge merke til:

  • Øye tretthet. Øynene dine kan være irritert, vondt eller sliten.
  • Dårlig syn. Når øynene dine ikke beveger seg sammen, kan du se den doble. Ting kan virke uskarpt.
  • Myse. Hvis du har en, konvergens i tillegg, kan lukke et øye hjelpe deg med å se et enkelt bilde.
  • Øye tretthet hodepine og synproblemer kan skade hodet ditt. Det kan også forårsake svimmelhet og kinthosis.
  • Problemer med å lese. Når du leser, kan det virke som om ordene beveger seg. Barn kan ha problemer med å lære å lese.
  • Vanskelighetsgrad å konsentrere seg om. Det kan være vanskelig å konsentrere seg og være oppmerksom på. På skolen kan barn arbeide sakte eller unngå å lese, som kan påvirke på’lære.

For å kompensere for synsproblemer, kan hjernen ignorere et øye. Dette kalles View Suppression.

Undertrykkelsen av synet hindrer deg i å se dobbelt, men løser ikke problemet. Det kan også redusere ekstern vurdering, koordinering og sportsytelse.

Diagnose av’konvergens insuffisiens

Det er normalt at 8217; konvergensinsuffisiens er ikke diagnostisert. Dette skyldes at du kan ha en vanlig visning med tilstanden, slik at du kan passere en normal øye diagram undersøkelse. Videre er skolens syn eksamener ikke nok til å diagnostisere insuffisiens av konvergens hos barn.

I stedet trenger du en komplett visningsundersøkelse. En oftalmolog, optometrist eller ortotaktist kan diagnostisere insuffisiens av konvergens.

Besøk en av disse legene hvis du har lest eller visuelle problemer. Barnet ditt bør også konsultere en oftalmolog hvis han har problemer med leksene sine.

På avtalen din vil legen din utføre flere tester. De kan:

  • Spør om din medisinske historie. Dette hjelper legen din å forstå symptomene dine.
  • Kjør en komplett undersøkelse av visningen. Legen din vil sjekke hvordan øynene beveger seg separat og sammen.
  • Måle i nærheten av konvergenspunktet. Konvergensen av det nærliggende punktet er avstanden du kan bruke begge øynene uten å se dobbelt. For å måle den, vil legen sakte flytte en fakkel eller et kort som er trykt mot nesen til du ser dobbelt eller et øye beveger seg mot den eksterne.
  • Bestemmer den positive Fusonal Vegenza. Du vil se gjennom en prismatisk linse, og du vil lese bokstavene på et diagram. Legen din vil legge merke til når du ser dobbelt.

Behandlinger

Generelt, hvis du ikke har noen symptomer, trenger du ikke omsorg. Hvis du har symptomer, kan ulike behandlinger forbedre eller eliminere problemet. De jobber ved å øke øyekonvergensen.

Den beste typen behandling avhenger av alder, preferanser og tilgang til et medisinsk kontor. Behandlinger inkluderer:

Blyant push-ups

Blyant push-ups er vanligvis den første behandlingslinjen for konvergens insuffisiens. Du kan gjøre disse øvelsene hjemme. Hjelp konvergens kapasitet ved å redusere konvergenspunktet i nærheten.

Å gjøre push-ups med blyanten, hold en blyant på avstanden til en arm. Konsentrere deg om blyanten til du ser et enkelt bilde. Så ta det sakte til nesen til du ser den dobbelte.

Generelt, L’Trening går i 15 minutter hver dag, minst 5 dager i uken.

Flexions med blyanten fungerer ikke bra som terapien på kontoret, men de er en gratis øvelse som du kan gjøre komfortabelt hjemme. Blyantfleksjoner fungerer bedre når de endte med kontorøvelser.

Kontorøvelser

Denne behandlingen utføres med legen på kontoret. Med legen din guide, vil du utføre visuelle øvelser designet for å hjelpe øynene dine sammen. Hver sesjon varer 60 minutter og gjentas en eller to ganger i uken.

Hos barn og unge voksne jobber kontorterapi bedre enn øvelser hjemme. Dens effektivitet er mindre konsekvent hos voksne. Ofte leger foreskriver øvelser både på kontoret og hjemme. Denne kombinasjonen er den mest effektive behandlingen for konvergensinsuffisience.

Prismatiske briller

Prismatiske briller brukes til å redusere dobbeltsynet. Prismer jobber ved å brette lyset, som tvinger deg til å se et enkelt bilde.

Denne behandlingen vil ikke korrigere konvergensinsuffisien. Det er en midlertidig og mindre effektiv løsning enn andre alternativer.

Kunstig visjonsterapi

Du kan gjøre øyeøvelser på datamaskinen din. Dette krever et spesielt program som kan brukes på en hjemmedatamaskin.

Disse øvelsene forbedrer konvergensskapasiteten ved å fokusere øynene. Når du er ferdig, kan du skrive ut resultatene for å vise dem til legen din.

Generelt er kunstig visjonsterapi mer effektiv enn andre øvelser hjemme. Selv datavøvelser ligner et spill, så de kan være morsomme for barn og ungdom.

Kirurgi

Hvis visning av terapi ikke virker, kan legen anbefale kirurgi til okulære muskler.

Kirurgi er en sjelden behandling for konvergensinsuffisiens. Noen ganger fører det til komplikasjoner som esotropia, som oppstår når en eller begge øynene vender seg til innsiden.

L & # 8217;

Hvis du har en § 8217; insuffisiens av konvergens, beveger øynene dine ikke sammen når du ser på noe i nærheten. I stedet beveger en eller begge øynene seg til utsiden. Du kan prøve øye tretthet, lese vanskeligheter eller synproblemer som en dobbelt eller sløret syn.

Denne tilstanden kan ikke diagnostiseres med et normalt øye diagram. Så hvis du har problemer med å lese eller jobbe tett, kan du besøke en oftalmolog. De vil gjøre en komplett undersøkelse av utsikten og kontrollere hvordan øynene beveger seg.

Med legehjelp, L’konvergens insuffisiens kan løses med visuelle øvelser. Pass på at du informerer legen din dersom du utvikler nye eller verste symptomer.